szwabu87 Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam!!! Więc, w planach mam przerobienie tego zvezdowskiego teciaka na naszego twardego w wersji ex. Z góry zaznaczam, że to moje pierwsze 1/35, i pierwszy model z taką skalą samodzielnych przeróbek. W związku z tym, liczę na wszelką pomoc z Waszej strony ( wpostaci uwag/wskazówek oraz fotek tego egzemplarza ) Zapraszam do oglądania Jak narazie "obdarłem" kadłub z kabli i innych zbędnych elementów, to samo zobiłem z wieżą, z którą jest więcej roboty, bo ma ona wg. mnie zły kształt... (za mała nisza z tyłu wieży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 viewtopic.php?t=51 Nie eksportowy ale PT-91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Kilka fotek. Zaczołem wieżyczke d-cy, urządzenie obserwacyjno-celownicze(?), zeszlifowany tylni lewy błotnik pod jakieś filtry(?), zrobione fartuchy i uchwyty pod czujniki na wieży. Wszystko na sucho lub tylko przychwycone do zdjęć, jeszcze przed szpachlą i szlifem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś widział płytę nadsilnikową w exportowym twardym?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Obecnie wyszedł TWARDZIEL w kartonie... Można tego MM'a kupić prawie w każdym kiosku... Powinien być dobrą bazą INFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 dzieki za info, choć w moim przypadku gdy robie ex i tak mnie to nie ratuje... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Wersja Ex od zwykłej różni się tylko celownikiem, karabinem i gąsienicami, innych różnic zewnętrznych nie ma. Artykuł ze spora ilością zdjęć Exa był niedawno w nowej technice wojskowej. Nie pamiętam numeru ale to było na pewno w ciągu ostatniego pół roku. A Małego Modelarza to tez bym polecał przejrzeć. Dużo detali w nim jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 Zmian jest więcej: tak bardzo widoczne jak ten celownik i gąski, jest też więcej grubych płytek ERAW'Y (strzałki), oraz inne zaznaczone rzeczy. Płyta nadsilnikowa jest na pewno inna ( dwa porównawcze zdjęcia ) pewno wiąże się to z mocniejszym (pewno i wiekszym gabarytowo tez) silnikiem (power packiem)... stara płyta: i nowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 http://www.malaysiandefence.com/?p=277 ta stronę znasz? W filmiku na dole strony widać przedział silnika całkiem nieźle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 9 Maja 2008 Autor Share Napisano 9 Maja 2008 tak, ale o tych filmikach na śmierć zapomniałem... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam Jakiś ruch w temacie, czy budowa zarzucona? Pytam bo korzystając z urlopu w kraju ruszyłem trochę swojego twardego, a zawsze lepiej się konsultować podczas podobnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Do Twardego w wersji nieco wcześniejszej (tzn. tej nie eksportowej) jest całkiem przyzwoita konwersja żywiczna z AEF Design. O dziwo nawet pasuje wszystko do modelu (Tamiyi) [/img] Nie wiem tylko czy do Dragona to by pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Ta konwersja, podobnie zresztą jak modelkrak ma się nijak do oryginału. Patrząc na to zdjęcie to prawie nic się tam nie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Ta konwersja, podobnie zresztą jak modelkrak ma się nijak do oryginału. Patrząc na to zdjęcie to prawie nic się tam nie zgadza. Kurde, a ja to kupiłem Chciałem mieć choć jeden tank polski w kolekcji. Było nie napalać się na to jak szczerbaty na suchary, tylko spokojnie i konsekwentnie kupować 'Żydów' i 'Ruskich' w 1/35 a nie jakieś 'polskie wynalazki' Mam za swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Kurde, a ja to kupiłemChciałem mieć choć jeden tank polski w kolekcji. Było nie napalać się na to jak szczerbaty na suchary, tylko spokojnie i konsekwentnie kupować 'Żydów' i 'Ruskich' w 1/35 a nie jakieś 'polskie wynalazki' Mr. Green Mam za swoje Smile Wystarczyło podrzucić to zdjęcie i zapytać na forum... Jak skończę wieżę, czyli pewnie w weekend to założę temat i umieszczę parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Jak skończę wieżę, czyli pewnie w weekend to założę temat i umieszczę parę fotek A kolega też Twardego dłubie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Avi>> ten zestaw po bliższym przyjrzeniu nie wygląda tak źle, może być dość dobrą bazą do zrobienia twardego w wersji t72m1z czyli siedem-dwójki zmodernizowanej do standardu pt91. Jednak żeby uzyskać dobry efekt będzie trzeba troszkę pracy włożyć. Szwabu>> tak, jest to moje już chyba 4 albo 5 podejście, a zacząłem chyba w 2005 roku z tym, że ja pracuję nad pierwszą wersją pt91, taką która była dostarczana WP od 1995 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Jakiś ruch w temacie, czy budowa zarzucona? A dłubie sobie coś wieczorkami, ale idzie to strasznie powolutku. Jak pisałem juz wyżej to moje pierwsze 1/35 i do tego z taka skalą przeróbek, więc sam dorabiam części, przyklejam, potem zrywam i nowe przyklejam, i tak w koło... Czekam na zdjęcia Twojego Pt91 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No chłopie, widzę że ostro jedziesz z tematem. Smakowicie to wszystko wygląda, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę zakres przeróbek jakich się podjąłeś. Tak trzymaj a zrobisz świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No pełen szacunek . Jak się patrze na ten model to ja sam mam ochotę przerobić jakiegoś T-72 na Twardego, ale z moimi umiejętnościami to raczej wyjdzie kaszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 A czy ta faktura na wieży nie za mocna przypadkiem? Bo wygląda jak na drugowojennych ruskich tankach ale Twardziel to inna epoka. Na zdjęciach takiej faktury nie widać. A tak w ogóle to świetnie Ci idzie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzięki za miłe słowa. Co do faktury... to mhm może faktycznie przedobrzyłem ale to moja pierwsza i mi się podoba Zresztą i tak prawie wszystko będzie zakryte (po bokach skrzynki a na tyle kosz). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 parę klamotów doszły też ogniwa gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 parę klamotów doszły też ogniwa gąsienicy. Witam, robisz ciekawy model BRAWO .POwiedz jak wygladaja te gasienice ?Mam zamiar je kupic . Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi