Michaił Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Model wyglada naprawde ladnie. Czym zrobiles ziemie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 model i ziemia pikna Czym zrobiles ziemie ??? dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Model taki ja każdy inny DRAGON, czyli doskonały. Model Dragona staje się doskonały dopiero w rękach dobrego modelarza. Uwierz mi kolego, modelom DML-a daleko jest do doskonałości. Mirek, dobra robota. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Model Dragona staje się doskonały dopiero w rękach dobrego modelarza.Uwierz mi kolego, modelom DML-a daleko jest do doskonałości. Na początku jak przeczytałem twojego posta to sobie pomyślałem , co on odwala, jakość wyprasek wspaniała , dużo części dzięki czemu możemy zrobić to co chcemy z modelem i jest dużo zabawy, nie nudzimy się przy nim, zawsze nas czymś zaskakuje:lol: . Potem doszedłem jednak do wniosku ,że masz racje . Czy daleko do doskonałości? Myślę ,że problem odgrywa to spasowanie części i ich zeskalowanie, mi bardziej doskwierało spasowanie, co to instrukcji nie przeszkadza mi to chociaż dostrzeżenie po pomalowaniu braku części o której instrukcja nie mówiła jest irytujące. Ogółem brakuje informacji jak daną cześć trzeba przykleić, np. czy płyta nachodzi czy jest z boku(np.hummel). W Dragonie mamy okazje wykazać się swoimi umiejętnościami. Mnogość konwersji zapewnia komfort. Widziałem już kilkanaście dragonów które zostały po prostu oddane młodzikom "na pożarcie". Ty za to udowodniłeś ,że w rękach profesjonalnego modelarza można z niego wycisnąć wszystko. Pzdr P.S. Sorry ,że to wygląda jak artykuł do gazety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Hej co do gruntu to jak zawsze klej do płytek albo do styropianu na to gruby żwirek gdzie nie gdzie i drobny piach oraz kamyki i to wszystko . W sprawie podstawek muszę się zameldować i prosić o pomoc Sebka . Co do modeli Dragona są ładnie odwzorowane i mają ładne dodatki .Najsłabszą stroną jest instrukcja jak zauważył kolega ,dlatego ja przed sklejeniem dość długi czas studiuję zawartość pudła i gdy zaczynam kleić praktycznie wiem na pamięć co i gdzie Dzięki kolegom za miłe słowa co dodają otuchy do dalszej pracy Uff ale namazałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam!~!~! Model zagruntowałem Revellem 65 następnie robiąc porządki przed świąteczne wygrzebałem farbki ''HB'' zrobiłem z nich mieszankę z dodatkiem białej i położyłem bazę. Następnie zieloną "TAMKĄ" NATO Green zrobiłem mniej więcej takie coś jak na instrukcji ale (chyba mniej )takie szlaczki . Następnie bardzo mocno rozcieńczoną bazą pokryłem delikatnie cały model Teraz mam do kolegów pytanie czy te farby również pokrywać "sido" ?? bo tak myślę sobie że może na wszelki wypadek tak Wszelkie rady i sugestie są mile widziane pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Mirek camo jest za...... fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 wezyki super,bardzo dobra kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Witam! Odsłona 2. Musiałem przemalować model jeszcze raz ponieważ na lewym boku na "zimmerycie" zmyła mi się farba. Na model położone są 2 płukanki z farb olejnych Umbra Palona i brąz VAN DICKA. Podwozie i gąski do pigmentowana oraz przecierania . Następnym krokiem będzie filtrowanie lecz nie całych powierzchni oraz suche pastele którymi to chce zakończyć etap postarzania. Nie chce za mocno złoić pojazdu ale zobaczę co mi z tego wyjdzie wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Moim zdaniem model jak narazie prezentuje sie naprawdę pięknie. Wyglada jak prawdziwek Śliczne kamo, piekny zimmerit, a do tego ten w sam raz odpowiedni wash. Model wywarł na mnie na prawdę dobre wrażenie. Obyś tylko niczego nie zepsuł Zakurz go trochę, zeby wyglaał jak z pod kurska i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Zakurz go trochę, zeby wyglaał jak z pod kurska i git. Tylko że to jest Elefant, a one nie brały udziału w bitwie na Łuku Kurskim. Tam były Ferdinandy... A "jelitka" fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Mirku, a ten Dicker Max w tle to następny "pacjent", czy tylko pudełko-tło do zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Dzięki koledzy za zainteresowanie i uznanie . Kaziu gruby Max jest już złożony i czeka na lakier możesz zobaczyć na starym w mini IV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Tylko że to jest Elefant, a one nie brały udziału w bitwie na Łuku Kurskim AAA no tak przepraszam Ale zakurzyć trzeba lecz ja tylko przypominam a nie poprawiam bo model jeszcze nie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Spoxik. Ja się co nieco dowiedziałem o tym pojeździe sklejając go dawno temu. Elefanty, czyli poprawione Ferdinandy pojawiły się właśnie po "nauczce" pod Kurskiem. Zresztą przy każdym sklejanym pojeździe zagłębiam się trochę w literaturę z nim związaną i coś tam we łbie mi zawsze zostaje. Wracając do modelu. Na razie wygląda "gites". Czekam na obicia, kurzenie i wykańczanie gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Halo to ja!! Model uważam za skończony wstawiam fotki gdyż chciał bym uzyskać waszą opinie koledzy czy nie za bardzo zjechałem jeśli tak to model nie jest jeszcze polakierowany i można prawie wszystko zmyć. Proszę o subiektywne opinie i sugestię w sprawie modelu. POZDRAWIAM Mirek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Bardzo ładnie go zużyłeś Mirku. Brawo i wielkie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 gitez majonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Normalnie jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Mistrz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dziękuję koledzy za pozytywny odbiór mojego modelu model wstawię do galerii jak skończę podstawkę i lodzików których mam nadzieje nie sknocę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Hej jeszcze ja Model jest super, wygląda jak oryginał, rdza jest w sam raz, ale pod zimmeritem nie było mini ponieważ on sam w sobie miał właściwości antykorozyjne. Popraw tą minię jak sie da i będzie taki Elefant, że hohoho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tak jak Jager napisał popraw zimmerit (swoją drogą co było pod zimmeritem? Goła stal?) Czego używałeś do łosza? Farba olejna dla plastyków zapewne? Jakiś brąz? Bo ładne zrobiłeś zacieki i ten brud we wgłębieniach pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dzięki koledzy na moją logikę to na górze zimmerit pod nim dunkelgelb a jeszcze pod nim farba podkładowa tzw minia zimmu nie kładziono na goły metal a potem wszystko malowano . Co do etapów malowania jest na poprzedniej stronie Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Co do etapów malowania jest na poprzedniej stronie Mirek . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi