artoor_k Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2009 (edytowane) W P-7 są wklęsłe linie A linie w moim P-11 wyszły strasznie...po szlifowaniu dodałem skrzydła, celownik z drutu,tabliczkę instruktażową przy kokpicie,płozę podogonową,golenie podwozia,zastrzały (jeden przepadł i musiałem dorobić),końcówkę do mocowania dźwigni do pompowania powietrza do rozrusznika (imituje ją odcinek drutu),pokrywę wlewu paliwa (główka szpilki) etc.Szczegóły na fotkach... Dalszy ciąg jutro... Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Szkoda, że wcześniej nie zajrzałem... teraz jużchyba nie dasz rady luf wymienić, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2009 Lufy są zrobione z igieł , przynajmniej te na skrzydłach.Plastikowe były potworne a kadłubowe mi nie przeszkadzają tak bardzo.Wymienić może i by się dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 artoor_k – miałem właśnie zaczynać P.11, ale spokojnie poczekam – żebym mógł się wzorować na mistrzowskim wykonaniu. Bardzo podoba mi się Twoje zaangażowanie i zapał, który wkładasz w budowę modeli. Trzymam kciuki i życzę udanej pary P.11 i P.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 mistrzowskim wykonaniu Nie no bez przesady...Staram się ale to mistrzowskie napewno nie jest...do mistrza to brakuje mi lat świetlnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wroblowaty Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Jakie pompowanie kół? Z tego co mi się wydaje, to było do rozrusznika pneumatycznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Chyba do pneumatycznego zawór był w środku.Tu go widać pod i za karabinem: A butlę podłączało się trochę za pilotem poniżej fotela: A mi chodzi o ten bolec: No chyba że ja się mylę i do reszty mam zaćmę umysłową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Druty wyglądają ok. Jednak te poryte linie troszkę rażą. Raz że chyba z wolnej ręki jechane (można było chociaż żyletkę przyłożyć i wzdłuż ostrza szpilką delikatnie poryć), dwa że te krawędzie rozstrzępione. Zaproponowałbym delikatne przeszlifowanie drobnym papierem ściernym - żeby wygasić troszkę ten efekt, tylko może to być trudne tam gdzie są zastrzały skrzydeł. Sorki że wytykam - ale gdy sam się bawię w poprawianie linii - to też często coś mi się wyjedzie i zepsuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Generalnie ja się w to nie bawię a dwa to sam byłem zaskoczony że wyszło to tak potwornie.Supermakro to morderca:/ W każdym razie nie jest to moje ostatnie słowo względem linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Czołem! Dorobiłem odrobinę wnętrza do P-7 bo jak się okazało będzie widoczne przez szparę między pilotem a burtą... Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 A to jakiś nowy model robisz? (P-17?) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Hybryda 11 i 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Błąd się wkradł. Już poprawiłem. Mam w planach hybrydę Wildcata,P-11 i Spitfire ale o tym sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Cześć! Minimalny postęp...Dokleiłem jedenastce koła i silnik wraz ze śmigłem.Siódemka dostała silnik (dosłownie ).Pierścień Towenda jest pomalowany zrobioną przeze mnie rdzawą.jej kolor może się wydawać dziwny ale pierścień będzie przecierany H29 więc trochę ta rdzawa się zgubi.Śmigło w jedenastce do poprawy jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Trwa malowanie jedenastki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 No i prawie koniec jedenastki (poza tym że drut między kołami się zerwał i muszę robić od nowa ) Zostało jeszcze parę drobnych poprawek i pokrycie bezbarwnym matowym ale to jak będę malował coś jeszcze nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Kołpak śmigła na czarno? Pierwszy raz coś takiego widzę... Chyba rozwiązałeś problem z kalkami pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Kołpak śmigła na czarno? Pierwszy raz coś takiego widzę...pzdr. Kurcze racja Zapędziłem się. Nie wiem co mi się skojarzyło. Chyba rozwiązałeś problem z kalkami pzdr. Tak , pochrzaniły mi się numery a na stronie sklepu internetowego znalazłem skan instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 No to dobrze, że jest dobrze Chyba będę się musiał za swoją jedenastkę na serio zabrać, bo jeszcze nie daj Boże się nie wyrobię pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 No też cieszę się że jakoś poszło... Mam pytanie...jakiego koloru były mundury polskich pilotów w 1939 roku?W ogóle jakiego koloru były poszczególne części osprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 a nie za bardzo się świeci błyszczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Bo jest na nim tylko sidolux.Jak skończę malować P-7 to prysnę oba naraz matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Ponawiam pytanie: jakie kolory miały kombinezony polskich pilotów z tego okresu? Bez tego nie zamknę kadłuba P-7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Częściej używali drelichowych, rzadziej czarnych skórzanych. Co do drelichu nie wiem jaki kolor dobrać, ale lepiej będzie się prezentował w skórzanym błyszczącym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 No projekt powstaje z rozsypki Został nieco uproszczony bo pilot P-7 za nic nie chciał się zmieścić do kabiny. Nawet ucięcie nóg nie pomogło...Więc olałem pilota i zamknąłem kadłub przyklejając też skrzydła i stateczniki.Zmieniłem też garb za kabiną.Chyba teraz wygląda lepiej,czeka go jeszcze szlifowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi