kruko95 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Z czego zrobiłeś butlelke? Jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Z czego zrobiłeś butlelke? Jeśli można wiedzieć. Kiedyś dostałem od kolegi trochę modelarskiego złomu i tam właśnie była ta butelka .Przeleżało to kilka lat a teraz jak znalazł Nie próbowałem ale myślę że rozciągając nagrzany pręt po wyprasce od szyb modelu [czasem bywają te ramki grube] można by to sobie uformować -- zwykłą flaszkę . Tę po prostu zanurzyłem w niebieskim clearze Humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Wczoraj udało mi się oszklić kabinę. Szyby w tym modelu są ciężkim orzechem do zgryzienia a to z powodu wspaniałomyślności projektanta tych części. Trzymacze ramki umieszczono tak fatalnie że zalano plastykiem ramki które wchodzą w karoserię . [na każdej szybie x4] Doszły poręcze i dywaniki na stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Udało się Ludzie to działa !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Udało się Ludzie to działa !!!!!!!!!!!!! no to brawo Jaką baterie zastosowałeś? Ja właśnie szukam czegoś względnie małego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Hehehe wygląda jak lampki choinkowe . Co do szybek to wiem o czym mówisz, niestety rzecz bardzo kłopotliwa. Miły wątek dla oka w tym dziale pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Udało się Ludzie to działa !!!!!!!!!!!!! no to brawo Jaką baterie zastosowałeś? Ja właśnie szukam czegoś względnie małego..... Posłuchałem się kolegów z forum i zastosowałem taki paluszek do pilotów samochodowych 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Fajnie, tylko w takim wole roboczym to ksenonu raczej nie ma Miom zdaniem, lepiej by było pokombinować i zwykłe żółte żaróweczki dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Posłuchałem się kolegów z forum i zastosowałem taki paluszek do pilotów samochodowych 12V No właśnie ja do mojego modelu nie mogę tego zastosować - niestety za długi i nie mam gdzie tego schować..... :( (naczepa podkontenerowa) Diesel fan widocznie taki kolor mu się spodobał ;) A tak w woli wyjaśnienia kolega zastosował kolor biały zimny (bardziej niebieskawy). Gdyby zastosował biały ciepły było bo to bardziej w światło żarówkowe właśnie wpadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Zrobisz jak zechcesz ale mi także wydaję się że lepsze będą ''bardziej żółte'' diody.Z okrągłymi nie powinno byc problemów.Ja mam duży problem z pomarańczowymi prostokątnymi bo w Polsce oczywiście są ale emitują światło czerwone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Model wygląda swietnie. Moim zdaniem oswietlenie oszpeci ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Diesel fan Te wywrotki pracują na trzy zmiany. Wydobycie miedzi idzie także nocą. Jeżdżąc po tych serpentynach do góry wyrobiska ja np. wolałbym mieć za...... "elektrownię" na wozie. PiQ Ta bateria ma 10mm średnicy, i 28mm długości. W naczepie powinna być skrzynia [pomiędzy osiami] na klamoty, chyba że takiej nie przewidujesz W zasadzie wszystko gotowe do montażu. W obudowach reflektorów są już nawiercone otwory, ale to nie jest problem. Tak z ręką na sercu powiem że jakoś mija mi ochota na montaż. Instalacja po zmodernizowaniu chyba trafi do BUSSINGA 8000 Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Po zrezygnowaniu z oświetlenia zabrałem się za "normalne" reflektory. Z blaszki wytłoczyłem odblaski i zamontowałem w częściach do tego przeznaczonych To samo zrobiłem z lampami tylnymi Na ramę wreszcie weszła karoseria, podłączyłem resztę kabli, przewody do reflektorów. Wszystko jest już lekko pobudzone. I wygląda to tak. ] Jeszcze kilka drobnych elementów wyposażenia kabiny kierowcy i zabiorę się za skrzynię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Wszystko jest już lekko pobudzone. Model prezentuje się miodnie ale szczerze mówiąc spodziewałem się więcej brudu Na zderzaku to rdza ? jakoś nie pasuje mi ona do tak czystego podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Wszystko jest już lekko pobudzone. Model prezentuje się miodnie ale szczerze mówiąc spodziewałem się więcej brudu Na zderzaku to rdza ? jakoś nie pasuje mi ona do tak czystego podwozia Ha -- to po prostu babol który sam zrobiłem przez nieuwagę. Odrobina kleju i na zderzaku powstał syf. Ta rdza to tylko suchy pastel który można łatwo usunąć i tak chyba zrobię. Czeka mnie lekkie szlifowanie miejscowo zderzaka i ponowne tryśnięcie farbą. Podwozie jest w miarę okurzone i od spodu jest trochę delikatnego błota. Niestety zdjęcie tego nie oddaje. Ruszyłbym z malowaniem skrzyni i tu będzie regularne niszczenie powłoki lakierniczej, ale śmieszne ale prawdziwe w całym Lublinie zabrakło Tamiyi X8 Zakupiłem w necie taką ale przez popapraną stronę w sklepie przysłali mi mazak X8 A co do brudzenia--- założyłem sobie że podwozie otrzyma lekki kurz, i śladowe błotko, jakoś łatwiej brudzi mi się pancerkę , a do ciężarówek nie mam serca robić je takie brudne Dzięki za komentaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Trochę czasu i przybyło parę elementów . Trochę klamotów do kabiny, wreszcie kompletne drzwi kabiny kierowcy, filtry powietrza już gotowe i czekają na montaż . No i nie mogłem się powstrzymać---- choć jeszcze nie malowany ale na sucho założyłem "kiper" C.D.N...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Podwozie ukończone. Teraz kolej na skrzynię, ale o tym napiszę oddzielnie Kilka zdjęć podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Wreszcie pomalowana skrzynia. 1,5 godziny zabawy z aerografem. Miałem wrażenie że maluję stodołę pędzelkiem 000. Teraz nastąpi regularne niszczenie powłoki wewnętrznej skrzyni kolejnymi ładowaniami drobniutkim skalnym żwirem i kolejne rozładunki tego żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Wanna jak i cały model prezentują się wyśmienicie Jedynie brakuje mi zewnętrzynych śladów eksploatacji, warto by chociaż trochę przykurzyć pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Wanna jak i cały model prezentują się wyśmienicie Jedynie brakuje mi zewnętrzynych śladów eksploatacji, warto by chociaż trochę przykurzyć pigmentami. Andrzeju jeszcze wszystko przede mną , tylko czasu nie ma bo teraz śnieg na dachu w modzie . Ale będzie i kurz , i pozostałości piasku i troszkę rdzy i delikatnych zagięć jak się udadzą Dzięki za ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Andrzeju jeszcze wszystko przede mną , tylko czasu nie ma bo teraz śnieg na dachu w modzie . Ale będzie i kurz , i pozostałości piasku i troszkę rdzy i delikatnych zagięć jak się udadzą Miła wiadomość --- International skończony, jutro po powrocie z pracy zrobię fotki i wrzucę na forum A potem już tylko czekać na ładny dzień i sesja do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 no to czekamy na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Musimy uzbroić się w cierpliwość. Kolega Mark666 ma problemy z komputerem i wrzuci galerię jak ogarnie sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Kolego modelik bardzo ładny, ta butelka z wodą z jakiegoś zestawu z akcesoriami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 ta butelka z wodą z jakiegoś zestawu z akcesoriami ?? Kiedyś dostałem od kolegi trochę modelarskiego złomu i tam właśnie była ta butelka .Przeleżało to kilka lat a teraz jak znalazł Nie próbowałem ale myślę że rozciągając nagrzany pręt po wyprasce od szyb modelu [czasem bywają te ramki grube] można by to sobie uformować -- zwykłą flaszkę . Tę po prostu zanurzyłem w niebieskim clearze Humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi