marioba Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam wszystkich szanownych Forumowiczow! Nowy model, prawie skończony (prawie dlatego, że nie mam chwili wolnego czasu) M-7 Priest HMC. Model Academy, 1:35, zrobiony z pudła. Malowany akrylami Testorsa. Kończony Vallejo i chińskimi olejami. Trzeba dopieścić jeszcze brudzing, dokleic linę i trochę bambetli. Całość składała się w miarę przyzwoicie. Zestaw prosi się o blaszki. Zapraszam do oglądania i oceny. Ps. Gościu! Strasznie gratuluję! Wiesz czego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 bardzo ładny model. Podoba mi się, że nie jest jakoś szczególnie uświniony, tylko nieco przykurzony :-) Napisz mi proszę, jakich nastawów aparatu użyłeś do zrobienia fotek (ISO, Przysłona, czas naśw., Balans Bieli)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 całkiem przyjemnie dla oka się prezentuje, mi się również podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Ładny trochę kurzu na podwozie by nie zaszkodziło czy jak go skończysz jeszcze raz go wstawisz czy dodasz fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 No i to jest to co lubię, bez kilograma rdzy. Bardzo fajny model czi wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam ponownie. Dziękuję za ocenę tego mojego ostatniego gniota. Kiedy go skończę tak do końca? Nie wiem. Może jeszcze w tym roku? Zdjęcia robiłem na kartonie niebieskim i czarnym, aparatem małpą- Samsung Digimax Cyber630. Cel oświetlony był trzema lampkami nocnymi ze zwykłymi żarowkami. ISO 100 F2,8 t1/15. Robione z ręki (dlatego musiałem zrobic okolo 40 zdjęć) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 stójka(tripod?) pod aparat to koszt niewielki ;) Jak rzekłeś tak i zrobiłeś. Model ładny, aczkolwiek ta noc gwiaździsta po oczach bije, jednak bym je troszkę pomęczył, coby przygasić. p.s. thx ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Fakt, gwiazdę można troszkę by stonować. A poza tym bardzo fajny, starannie zrobiony, bez szaleństwa w postaci tony błota na zawieszeniu, które ma czasem sens na zimowej dioramce, ale też nie zawsze. Przyjemny i dopracowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Mi się podoba bo nie nawaliłeś tyle brudu co ja Przyjemnie się patrz , fotki trochę słabe ale sam nie robię lepszych. Nie myślałeś ,żeby dołączyć do niego figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Mi się podoba bo nie nawaliłeś tyle brudu co ja Przyjemnie się patrz , fotki trochę słabe ale sam nie robię lepszych. Nie myślałeś ,żeby dołączyć do niego figurki? Co chcesz od tych fotek ... wg mnie sa bardzo dobre ... a jesli chodzi o Twoje to robisz zdecydowanie duzo gorsze a nie ze nie lepsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 przecież napisał że sam "nie robi lepszych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Co chcesz od tych fotek ... wg mnie sa bardzo dobre ...a jesli chodzi o Twoje to robisz zdecydowanie duzo gorsze a nie ze nie lepsze ... Zobaczymy A co to fot t nie wiem co miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 przecież napisał że sam "nie robi lepszych" nawet nie robi w polowie tak dobrych jak te .... chodzi mi o to ze nie powinien swoich stawiac na jednym poziomie z tymi powyzej bo dzieli je przepasc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Ciekawe czy ty zrobiłbyś lepsze zdjęcia z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Ciekawe czy ty zrobiłbyś lepsze zdjęcia z komórki przynajmnie byłyby ostre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 przynajmnie byłyby ostre ... Czy kolega szuka powodu do kłótni? ...albo nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Przyjemnie się patrz , fotki trochę słabe ale sam nie robię lepszych. Czyli? Nie robię lepszych(dopowiem koledze ,bo widzę ,że potrzebna jest pomoc) [skoro nie robię lepszych(od niego) to nie powinienem zabierać głosu,ale również nie powinienem dawać rad, jest to jednak błędne myślenia, tak to ludzie do niczego by nie doszli] A co to fot to nie wiem co miałem na myśli Z resztą przyznałem ,że jeśli nawet tak koniecznie kolega chce to napisałem że mi się pomyliło. przynajmnie byłyby ostre ... To brzmi jak ... z resztą może znowu będę musiał dopowiadać. marioba jedziesz dale, co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Mój głos jak widzę nie będzie odosobniony, gdy powiem , że się podoba. Z treści wypowiedzi wnioskuję, iż nie będziesz go już obijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi