MrDyzio Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Spadł śnieg, idą święta, czas wreszcie coś zmajstrować Poprzednio w dziale SF miałem całkiem sporo satysfakcji z przeróbki Space Marines na Space Marines Polski "GROM" AD 2050. Zainteresowani mogą znaleźć ten warsztat TUTAJ Jakiś czas temu zakupiłem model Sentinela. W magazynie nabrał mocy urzędowej więc czas się z nim zmierzyć. A konkurs mam nadzieję mnie zmotywuje do prowadzenia regularnego warsztatu. Przepisowy in-box Pudełko: Wypraski Instrukcja i kalki Mam nadzieję postawić Sentinela na jakiejś podstawce. Co z tego wyjdzie - okaże się w praniu... Na pierwszy ogień poszły nóżki, czyli elementy zawieszenia. Pierwsze wrażenia - bardzo grube kanały wlewowe, utrudniające wycinanie elementów z ramki. Tym bardziej, że same elementy umieszczone są na ramce całkiem ciasno. W dodatku widoczne ślady łączenia formy. Czyli piłowanie i szlifowanie. Nogi złożone na sucho - spasowanie w miarę, ale mogłoby być lepsze. Tyle na dzisiaj, zmykam spać. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Witam. Kolejny przedni pomysł . Wiem, że może za wczas ale jakie malowanie planujesz . Może współczesne malowanie naszych czołgów abo te międzywojenne. Pozdrawiam i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 te międzywojenne. To byłoby cuś! MrDyzio, gratuluję kolejnej nagrody za GROM [idą chłopy jak burza ] i z tym większą ciekawością czekam na postępy w pracach nad Sentinelem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Bardzo fajny temat Będzie jakaś dioramka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Ledwo wstałem a tu sto pytań do... Dzięki panowie za zainteresowanie. Po kolei paczka odpowiedzi... Wojtek B. dzięki za docenienie moich dzikich pomysłów Co do malowania to jeszcze nie wiem. Na pewno będzie przyszłościowe ale na czym wzorowane to czas pokaże. LordDisneyland dziekuję za gratulacje. Dzięki chłopakom z GROM-u poznałem na tej imprezie małżeństwo polsko-filipińskie. Zwrócili uwagę na flagi na figurkach i podeszli zagadać gdy pakowałem modele. Bardzo fajny temat SmileBędzie jakaś dioramka?? Dzięki Jacku. Pomysł jakowyś pokrętny się kiełbi we łbi Ale nie chcę na razie zapeszać. Ale podejrzewam, że jakowaś scenka się spełni tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Pomysł jakowyś pokrętny się kiełbi we łbi ...czyżby tyranidzi - talibowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 MrDyzio - jesteś wielki . Ja nie mam czasu na modelowanie. Może to się zmieni po świętach. Będę obserwował ten temat z uwagą. Lordzie - prędzej orki-talibowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Marcinie jaka jest (ma być złożonego) wysokość tej maszkary? Planujesz jakieś dobajerzenia, bo prawdę mówiąc to mogo wyglądają jak z klocków LEGO No może trochę przesadziłem. Oczywiście trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 Marcinie jaka jest (ma być złożonego) wysokość tej maszkary?Planujesz jakieś dobajerzenia, bo prawdę mówiąc to mogo wyglądają jak z klocków LEGO No może trochę przesadziłem. Oczywiście trzymam kciuki Piotrze, wysokość to jakieś 10 cm (tak na oko). Pewnie coś będę mu dokładał Trzymaj kciuki mocno, żebym nie poległ Ostatnio czas upływa na wycinaniu i szlifowaniu elementów, więc nie za bardzo było co pokazać. A tymczasem pojawiły się już dylematy twórcze Zastanawiam się, którą wersję nadbudówki zmajstrować... Do wyboru są trzy... Małżonka namawia mnie by zrobić tą ze stelażem rurowym (prętowym?) bo będzie widać środek.... A poza tym od nadmiaru głowa jednak boli, czyli dylematy zbrojmistrza Póki co idę usuwać czachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Zostaw otwartą kabinę, wygląda naprawdę super. A co do broni, to proponuję autocannona, czyli to z magazynkiem bębnowym. Będzie cudownie klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 Zostaw otwartą kabinę, wygląda naprawdę super. A co do broni, to proponuję autocannona, czyli to z magazynkiem bębnowym. Będzie cudownie klasycznie. Chyba czytasz w moich myślach Też się skłaniam ku otwartej kabinie ze względu na środek. Ten autocannon też mi się podoba. Ponadto myślałem nad zamocowaniem wyrzutni rakiet pod kabiną Poprzymierzamy i zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Witam, wersja cabrio chyba to jest to a jeśli chodzi o uzbrojenie pokazane na ostatnim zdjęciu to wspomniany autocannon ewentualnie to coś po prawej stronie na dole. A jak tam z doborem kamuflażu, może to; http://www.kamouflage.net/camouflage/00030.php tylko nie uznaj, że Cię prześladuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Co do broni- fakt, bębnowy magazynek rządzi. Ale widzę, że cudownie starłorsowa, całkowicie zakryta kabina nie ma szans...chlip... :( Nie wiecie, co dobre ;) No i coby nie było, że tylko Wojtek B cię Dyziu prześladuje, i ja dorzucę propozycję kamo: http://www.life.com/image/71569180 - bardziej zrównoważona http://freemixology.com/tacoma-graffiti/ - do walk w mieście albo tak go pomaluj, by od razu stylowo ostrzegał "Trzym się z dala, bo dziabnę" : http://www.desertmuseum.org/programs/images/TRV-A003.jpg Oczywiście, najbardziejpodoba mi się ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Wojtek B. i LordDisneyland ale dajecie z tymi kamo Górna część wieżyczki uległa modyfikacji w zamyśle. Nie będzie to kratownica, ale też nie będzie zamknięta. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy... Jak do tej pory sporo szlifowania było. Nóżki sklejone, tak samo jak podstawa kabiny. Większość głównych elementów poszła pod Mr. Surfacer 1200. Żeby nasz woźnica Józek* nie czuł się osamotniony - dojdzie mu wsparcie na piechotę. [* wszelka zbieżność imienia przypadkowa, spowodowana nadmiarem aspiryny] Aby regulaminowy było zadość - in-box: Jeszcze nie zdecydowałem ilu z nich wykorzystam, ale jak na razie zestaw był nie naruszony. Jak tylko podkład wyschnie zabiorę sie za malowanie i składanie kabiny. Pozdrawiam kibicujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 widzę godny temat kolejnego warhammerowca Same figsy mają swój urok są pierońsko drogie Sam mam Armie Chaosu... No Dyzio 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 widzę godny temat kolejnego warhammerowca Same figsy mają swój urok są pierońsko drogie Sam mam Armie Chaosu... No Dyzio 3mam kciuki Miło powitać kolejnego kibica Fakt, że figurki mają swój urok. Dlatego je dłubię. Ale cena w stosunku do jakości odlewu Ale chyba dam radę Zresztą to mój drugi projekt z figurkami Warhammera pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 No no polskie malowanie.Sam mam w planach taki wybryk tyle że z nieco innym robotem.Może jeszcze kamo z września 1939 ? Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 A jakie tam było kamo (chodzi o figurki oczywiście)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Fakt, że figurki mają swój urok. Dlatego je dłubię.Ale cena w stosunku do jakości odlewu A znasz jakieś tanie hobby? I tak przy okazji - kupiłem sobie takiego jegomościa: http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0211&sid=7917b5ab Coś mi się widzi, że pasowałby do twojej machiny , konkretnie do scenki "Poświęcenie pojazdów polskiej misji stabilizacyjnej przed wyjazdem " Pozdrówki noworoczne dla wszystkich! I czekam na kolejne etapy relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Jak bez kratownicy to może zadaszenie jak na humvee, mi by się podobało albo takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Witam chłopaki w Nowym Roku LordDisneyland niezły ten kapelan polowy Dzisiaj wreszcie mam dzień wolny więc mam nadzieję usiąść do modeli. Jak tylko coś wyskrobię to zaraz dam fotki. peter jak na chwilę obecną to chyba będzie opancerzenie na przodzie i bokach. Co do ewentualnego zadaszenia - wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Może Ci się przyda: dakkadakka: http://www.dakkadakka.com/core/gallery-search.jsp?dq=Imperial+Guard+Sentinel&paintjoblow=0&paintjobhigh=10&coolnesslow=0&coolnesshigh=10&auction=0&skip=30&ll=3&s=tb&sort1=7&sort2=0 oraz coolminiornot: lecz tutaj java nie generuje linku więc dam ten adres http://coolminiornot.com/browse oraz instrukcje wystarczy wpisać w okienku "Search Description" "Imperial Guard Sentinel" i reszta sie nie przejmować. Niektóre modele warto zobaczyć. No i czekam na zdjęcia modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Zajcu dzięki za linki. Niektóre fotki są całkiem ciekawe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Wreszcie udało mi się usiąść do dreptacza Wnętrze kabiny pomalowane, teraz się suszy po washu. Potem co nieco wytrę i dodam może jakieś lekkie przetarcia. cdn niebawem (mam nadzieję...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Wreszcie, w ramach odpoczynku od sypania solą i odśnieżania, mogłem usiąść do kurczaczka Dzisiaj mniej gadania, więcej zdjęć. Wnętrze kabiny umorusane i gdzieniegdzie odrapane: Na sucho i poglądowo złożone (na przemian) obie burty: Kabina posklejana, razem z bocznymi skrzynkami i płytą czołową. Nie mogłem się powstrzymać - i doprawiłem strusiowi nóżki (na sucho) Woźnica Józio wreszcie się też zebrał w sobie Skrobania i szlifowania było sporo (stracił też uskrzydloną czachę z hełmu). Jutro trafi pod ożywczy strumień Mr. Surfacer'a. Póki co wygląda tak: Koncepcja górnej części kabiny uległa lekkiej modyfikacji tj. dopancerzeniu. Piłka, pilniki, skalpel... Pacjent ma się chyba w porządku: Tyle na razie. Oglądajcie chłopaki i mnie na duchu podtrzymujcie - dopadł mnie urodzinowy dołek Ja się póki co odmeldowuję spać pozdrowienia dla kibicujących CDNC [ciąg dalszy nastąpi chyba...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi