nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Dzięki za podpowiedzi ale przypomniało mi się że seb pokazywał w swoim warsztacie jak zrobić takie zawieszenie. a tu efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 docięcie tych siatek to był koszmar to tak ma być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 docięcie tych siatek to był koszmarto tak ma być??? Nie, musisz to przesunąć bardziej w stronę wieży, ten element musi osłaniać cały wlot. Pzdr Ps. Wczoraj dostałem swojego KT i już się nie mogę doczekać pracy nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie, musisz to przesunąć bardziej w stronę wieży, ten element musi osłaniać cały wlot. Seb niestety nie będzie tak jak ty mówisz. Po 1. zaznaczone na fotce elementy nie pasowały by do siebie. Po 2. po zamontowaniu "twoim" sposobem, po prostu wieża by się nie obróciła. Po 3. musi być tak i wtedy wszystko gra! Tutaj przykład, u mnie musi być tak samo Wczoraj dostałem swojego KT Chętnie będę obserwował warsztat, ale zawsze TIGERY I co to przerzuciłeś się na TIGERY II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie, musisz to przesunąć bardziej w stronę wieży, ten element musi osłaniać cały wlot. Ja tak miałem w swoich dwóch dragonach (Porsche i Henschel) i tak samo nie zakrywały tego całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie znam się ale chodzi o to, czy jest do dobrze zrobione ,bo miałem wątpliwości Model Dragona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 cloner16 na twoim zdjęciu są takie siatki bo masz KT z wieżą porshe, a ja mam inne bo mój KT ma wieżę henschla. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Ja tak miałem w swoich dwóch dragonach (Porsche i Henschel) i tak samo nie zakrywały tego całkiem. Miał na dwóch dragonowskich King Tigerach( w tym Henschla). To ,że twoje są krótsze to ja wiem ale jak mogłeś mieć jager27 krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 podmalowałem mundur tutaj koledzy tu próbka bazowego wszystko na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Seb niestety nie będzie tak jak ty mówisz. Nie jestem jeszcze mocny w "KT", a sugerowałem się modelem Dragona. Chętnie będę obserwował warsztat, ale zawsze TIGERY I co to przerzuciłeś się na TIGERY II Tygrys to Tygrys , ale na razie przewiduję jedną sztukę, jeżeli będą jakieś następne to też tylko finalne wersje. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2009 może być archiwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 dziś mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 witam, do modelu dokupiłem wcześniej wspominane tory RPM-u, cena była niska i to jeszcze za 2 zestawy Jutro jak dobrze pójdzie zacznę malowanie, no i czekam na tory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Nie zapomnij o przewodzie zasilającym do reflektora!:)najlepiej zrobić go z kawałka cieniutkiej cyny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 piotrkur przewód jest zrobiony na fotce wyżej. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 inaczej przewód wygląda, położony na kadłubie, ja go robie z cienkiego drucika - spinacz biurowy (najmniejszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 można prosić o jakieś zdjęcia lub bardziej szczegółową podpowiedź jak to ma dokładnie wyglądać, bo będzie trzeba poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 tak to ma być, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 tak to ma być Dzięki wielkie, zostanie to poprawione!!! PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Witam, zdjęcia nie najlepsze i robione na szybkości Przewód zrobiłem... bazę psiknąłem i lekko podcieniowałem... zastanawiam się na kamo czy ładować z ręki łagodne przejścia kolorów czy obkleić i zrobić ostre przejścia? PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Powinny być ostre przejścia. Możesz krawędzie podpędzelkować a wypełnienie plam aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 ma ktoś podesłać jakieś fotki KT "204", "008", "332", "555".???? takie żeby było widoczne na nich malowanie. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 jaśniutko wyszła ta baza, niczym z pustyni, ale jak dojda inne kolory to pewnie bedzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Na razie ładnie czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 dodałem takie niby błotko, z efektu jestem zadowolony bo mniej więcej o takie "cuś" mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi