Jump to content

Blohm & Voss BV 194 Revell 1/72

James
 Share

Recommended Posts

Witam szanownych kolegów Dziś prace nad kolejnym modelem dobiegły do szczęśliwego końca, zatem prezentuję w galerii. Co do modelu to zrobiony na czyściocha z lekkim washem - w końcu to tylko prototyp Model sklejało się bardzo fajnie, tak więc szczerze polecam. Szpachli potrzebne minimalne ilości. Niestety pogoda raczej do sesji nie dopisuje, zatem model był fotografowany przy sztucznym świetle. Na niektórych zdjęciach, może sie wydawać, że kalki się srebrzą, jednak efekt ten jest spowodowany grubością kalek.

Zapraszam zatem do oglądania. Opinie i komentarze mile widziane

50395328.jpg

10156696.jpg

48963816.jpg

53323245.jpg

19125118.jpg

53525870.jpg

50808035.jpg

96798514.jpg

Pozdrawiam

Też mi się podoba. Fajnie wyglądają otwarte osły silnika. I plus za foty na których coś widać

Podniosłeś mnie na duchu. Na co je kładłeś? Szlifowałeś jeszcze powierzchnię?

Sorki, że się tak dopytuję ale niedługo pewnie będę potrzebował tych kolorków ;]

Nie ma przecież problemu, chętnie odpowiem Kolorki te jak na Pactrę kładą się wyjątkowo dobrze. A jedyne co robiłem przed malowaniem do matowienie plastyku. Nic więcej

Akryl na goły plastik?

Nie na goły, matowiony

Zapewne chodzi o to że Akryl lubi odejsć z taśmą od modelu jak nie ma podkładu

Szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie malowałem podkładu pod akryl, a akcje w stylu odchodząca farba zdarzyła mi się może raz, czy dwa. Jak się ładnie zmatowi powierzchnię i da pierwszej warstwie porządnie wyschnąć, to naprawdę trzeba się starać chyba, żeby farba odłaziła

No ładny :-) Ale ja bym się jednak skłaniał ku malowaniu wnęk podwozia, goleni itp RLM02

Są pomalowane na RLM02, może przez oświetlenie tego nie widać, ale zapewniam, że są

Mnie się często akryl "ślizga" po plastiku. Może ciśnienie za duże... Ja daję podkład i też daję radę

pozdrawiam

No to faktycznie może być kwestia ciśnienia, lub za rzadkiej farby. Niepotrzebne skreślić

Lub nie do końca odtłuszczonej powierzchni (nie dotykać paluchami )