James Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Witam szanownych kolegów Dziś prace nad kolejnym modelem dobiegły do szczęśliwego końca, zatem prezentuję w galerii. Co do modelu to zrobiony na czyściocha z lekkim washem - w końcu to tylko prototyp Model sklejało się bardzo fajnie, tak więc szczerze polecam. Szpachli potrzebne minimalne ilości. Niestety pogoda raczej do sesji nie dopisuje, zatem model był fotografowany przy sztucznym świetle. Na niektórych zdjęciach, może sie wydawać, że kalki się srebrzą, jednak efekt ten jest spowodowany grubością kalek. Zapraszam zatem do oglądania. Opinie i komentarze mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Bardzo schludny i zgrabny modelik, podoba mi się! Możesz napisać jakimi farbami malowałeś górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Dziękuję. Są to kolory Pactry RLM 70 i 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Podniosłeś mnie na duchu. Na co je kładłeś? Szlifowałeś jeszcze powierzchnię? Sorki, że się tak dopytuję ale niedługo pewnie będę potrzebował tych kolorków ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Też mi się podoba. Fajnie wyglądają otwarte osły silnika. I plus za foty na których coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Podniosłeś mnie na duchu. Na co je kładłeś? Szlifowałeś jeszcze powierzchnię? Sorki, że się tak dopytuję ale niedługo pewnie będę potrzebował tych kolorków ;] Nie ma przecież problemu, chętnie odpowiem Kolorki te jak na Pactrę kładą się wyjątkowo dobrze. A jedyne co robiłem przed malowaniem do matowienie plastyku. Nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Akryl na goły plastik? Hardkor. Ja się nie podejmuję Ja z Pactrą mam same miłe doświadczenia jak na razie. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 A co w tym hardkorowego? A BV bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Zapewne chodzi o to że Akryl lubi odejsć z taśmą od modelu jak nie ma podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 No ładny :-) Ale ja bym się jednak skłaniał ku malowaniu wnęk podwozia, goleni itp RLM02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Akryl na goły plastik? Nie na goły, matowiony Zapewne chodzi o to że Akryl lubi odejsć z taśmą od modelu jak nie ma podkładu Szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie malowałem podkładu pod akryl, a akcje w stylu odchodząca farba zdarzyła mi się może raz, czy dwa. Jak się ładnie zmatowi powierzchnię i da pierwszej warstwie porządnie wyschnąć, to naprawdę trzeba się starać chyba, żeby farba odłaziła No ładny :-) Ale ja bym się jednak skłaniał ku malowaniu wnęk podwozia, goleni itp RLM02 Są pomalowane na RLM02, może przez oświetlenie tego nie widać, ale zapewniam, że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Mnie się często akryl "ślizga" po plastiku. Może ciśnienie za duże... Ja daję podkład i też daję radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Mnie się często akryl "ślizga" po plastiku. Może ciśnienie za duże... Ja daję podkład i też daję radę pozdrawiam No to faktycznie może być kwestia ciśnienia, lub za rzadkiej farby. Niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Lub nie do końca odtłuszczonej powierzchni (nie dotykać paluchami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Pewnie tak. Odtłuszczam niby ale jakoś nigdy się do tego nie przykładałem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi