Piotr Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witam Obecnie na warsztacie mam Scanie i chcę teraz Wam pokazać co zrobiłem. Model ma przedstawiać Scanie po tuningu, ale ze śladami eksploatacji(brud, kusz, itp.). Model to Scania 164L Topclass Italeri , i wiele dodatków z żywicy KFS, MG, odlewy własne. Na początek silnik(dodałem kilka przewodów z założenia miałbyć to szybki projekt, dlatego kilka przewodów brakuje) Surfacer 1200 Silnik dostał kolor (H 125) Detale też dostały kolor Brudzenie(farby dla plastyków zmieszane z pigmentem) Całość, zmyłem brud został w zakamarkach Rama już sklejona większości przewodów brakuje doszło kilka śrubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witam. Z tego co widzę szykuje nam się ciekawy model Silnik pierwsza klasa Czekam z niecierpliwością na kolejne aktualizacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Podoba mi się to, co robisz z modelem Silniczek elegancki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No brud jest 100 razy lepszy od mojego.Jeśli pozwolisz podpatrze twój model w trakcie mojego brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Ciąg dalszy Zderzak - postanowiłem zrobić nowe światła tz. dać odbłyśniki, poprawiłem również siatkę(blaszka fototrawiona) Wycięte otwory Odbłyśnik Wstawiona siatka Dolne światła zrobione(odbłyśniki) Górne światła Poprawiłem również atrapę (dałem siatkę z blaszki) Surfacer 1200 Przednie nadkola - nakładka Nadkole Całość Dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No pięknie się tu robi.Będę tu częściej zaglądał.Powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Rozumiem że chłodnicę będziesz robił tak by coś było za tą siatką... Czekam na dalszy postęp prac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No, brawo, witam na forum, widzę że podchodzisz profi do świateł, jak nie liczni. Chętnie będę tu zaglądać, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 kolejna aktualizacja Kabina - sklejona Pomalowana Gunze 76 Wnętrze obkleiłem skórą (odlew własny) Dach Surfaces 1200 Kolor Boczki drzwi Poduszki obszyte cienkim drucikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Efekt powalający Wnętrze fajne, lakierek położony elegancko - nic, tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 S-U-P-E-R Zdrowych i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Rozłożyłeś mnie na łopatki. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Kabina pomalowana Zderzak, atrapa, nadkola Zderzak -odbłyśniki pomalowane Alclad-em i wklejone Całość Detale Nadkola dostały brud Wkleiłem wnętrze Doszła górna leżanka Felgi - odlew KFS pomalowane Alclad-em Zrobiłem nowy bieżnik na oś napędową Piasty, felgi Złożone przednie opony są z żywicy (odlew własny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Powiem jednym słowem, że to co tu zaprezentowałeś budzi podziw wszystko bardzo ładnie wykonane. PS. Spokojnie mogłeś przykleić przednią ścianę kabiny. wnętrze spokojnie wchodzi do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Mam jedno pytanko.Jak robiłeś kolego ten jakby grawerowany gryf na tylnej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Pełen podziw szczena opada Świetnie prezentuje się zderzak,światełka miodzio i te emblematy "V8 V8 000" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Kurcze, co mogę powiedzieć - kawał dobrej roboty gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Po prostu brakuje słów ... To co wyrabiasz to można by na to patrzeć godzinami i tak by mi się nie znudzi. Powiedz jak uzyskałeś taki super efekt świateł ?? po prostu ociekają zajebistością. A ten bieżnik na koła napędowe to po prostu ponacinałeś skalpelem czy zrobiłeś to inaczej ?? Też chciałem zrobić bieżnik na koła napędowe ale myślałem że zedrę stary i nałożę nowy ale u Ciebie wyszło ekstra. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Nie no to co ty wyprawiasz z tym modelem to jest po prostu maskra.Pięknie ci to idzie ;] tylko mam jedno ,ale bo w scani serii 4 górne łóżko jest po skosie.Jak by co to walcie do mnie bo mogę załatwić foty jakie chcecie scanii serii 4 topline bo mój tata taką jeździ tylko ,że trzeba czekać około 1 tydzień na fotkę. ;] pzdr punio ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witaj! Co tu dużo mówić - model powala, wnętrze - majstersztyk! Moje gratulacje! Mam przy okazji pytanko do Ciebie. Doczytałem się, że odlew pikowanej skóry robiłeś sam. Aktualnie jestem na etapie dumania jak to zrobić dla siebie (potrzebuję w skali 1:16), może uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz mi/nam jak je robiłeś? Bo wyglądają smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Piotr gratulacje. Jestem pod wrażeniem. I ja też mam do Ciebie pytanie. Na fotce p.t. detale są owiewki nad boczne szyby. Czy to jest odlew czy jakoś wyciąłeś je z plexi czy innego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Model pierwsza klasa. Najbardziej mi się podobają światła. Wyglądają jak prawdziwe bo to co jest oryginalnie w modelu to totalna porażka. Mam pytanie do tych wypukłych oznaczeń "V8" i "000" jak je wykonałeś. Czy to jakaś blaszka fototrawiona czy może wycinane laserowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Dzięki za komentarze Odpowiedzi na Wasze pytania - były problemy z przednią ścianą jak wkleiłem wnętrze, ale się udało - emblematy "v8, 00" i gryf na tylnej ścianie to odlewy żywiczne zakupione w Jabbeke, gryf to KFS osłona siodła - owiewki nad boczną szybą to odlew żywiczny - bieżnik opon jest ponacinany nożykiem - skóra jest to odlew z żywicy, a oryginał pochodzi z Kenworth-a AMT górne łóżko jest dobrze przyklejone, ja zrobiłem je w pozycji rozłożonej Kolejne foty Rama Doszły bębny i brud Wkleiłem silnik,chłodnice, filtr powietrza Nadkola i zderzak Tłumik, skrzynka akumulatorowa Tylne nadkola pomalowane Gunze 8 Przykleiłem przednią ścinę kabiny Wnętrze emblematy odlew żywiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Nie no ja w szoku jestem! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Piknie Panocku. Zakochałem się w całym układzie wylotowym a turbina zdobyła moje serce. Może kiedyś dojdę to czegoś takiego jak ty? Ale co to jest? To co zaznaczyłem raczej będzie widać Wiem może się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi