blade070 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Witam. Miało nie byc zadnej relacji bo nie jestem za dobrym zlepiaczem modeli ale stało sie jak sie stało ze potrzebuje pomocy.. Model ten ma przedstawiac zestaw ktorym jezdze w 70 % w skali roku -reszta z niskopodwoziokwą.. jak sami zauwazycie nie do konca mi to wyszlo ale juz nie mam sil do tych pasków na kabinie !! Potrzebuje wiedziec przede wszystkim jakich lakierow bezbarwnych uzywac - naczepa jest matowa wiec lakier pewnie Satin ??? No i jescze nie wiem czy bezbarwny sie rozcieńcza.. ??!! Co do konia bede jeszce przerabiał środek - fotele oblepie jakims fajnym materialem i malne na cerwono (tak jak w orginale) i tak samo potrzebny mi bedzie jakis bebarwny.. No i najgorsze dalej nie mam szyb jak juz pisalem w innym temacie :/ Niestety jako ze jest to moj 3 truck nie ma tu zadnych przerobek tylko prosto z pudła - wiem wiem wiem, zawieszka od eFki jeszce na resorach no ale co robic, nastepnym razem postaram sie bardziej A teraz foto: Orginał: I to co do tej pory zrobiłem: Nie znecajcie sie tylko za bardzo bo jak juz powiedzialem nie mam zbyt duzego doswiadczenia hehe, wieksze raczej w jezdzeniu ;) Pozdro 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 No i dla mnie jest git Nie wiem czy wyjdzie na dobre jak oblepisz fotele materiałem... Tak jak teraz jest ok Co do szyb - próbowałeś już tego patentu o którym rozmawialiśmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Jesteś kierowcą, więc powinieneś wiedzieć, że tablice z tyłu montuje się po lewej stronie ciągnika Paski troche nie takie, ale skoro się uczysz to OK. Mogłeś nie dawać międzyosiówek i zrobić Super Single na przedniej osi. Napisy VOLVO powinny być na chlapaczach, a nie na nadkolach tylnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blade070 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Wlasnie wiem ze to spapralem, heh tablice przylepilem jak nadkola mialem luzem w łapie i mi sie pomylilo - jeszcze to przerobie natomiast te "volvo" juz beda musialy zostac.. A co do bezbarwniakow to jakich uzyc i czy je sie rozciencza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Jak malujesz aerografem. Rozcieńczasz tak samo jak inne farby olejne. Co do Naczepy to nie satin tylko lakier matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Nie przesadzaj wychodzi Ci bardzo ładnie model wychodzi moim zdaniem nie oblepiaj tych foteli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Nie jest żle, te kilka drobiazgów "nie tak" posłużą Ci jako nauka na przyszłość. Fotele zostaw takie jakie są W ogóle fajne autko , nie wiele odbiega od tego Twojego w 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blade070 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Witam. Przybyło kilka detali i róznych "pierdolek" i mam nowe - mam nadzieje lepsze foty ;] P.s i mam juz pomysl na szyby - przymiarka przedniej juz jest wloona ale nie przylepiona!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Kolego mam prośbę mógłbyś jeśli oczywiście masz wrzucić zdjęcia ramy, ponieważ zaczynam robić tę patelnie i chciałbym w niej zrobić okablowanie ramy a co do modelu to bardzo fajnie dodałeś te (pierdołki) jakim kolorem malowałeś patelnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blade070 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Farba to Model Master 1795 Gun Metal, i jestem nią miło zaskoczony bo praktycznie w 95% przypomina orginal jakim jezdzilem!!! Foty ramy wysle ale juz nie dzisiaj i foty naczepy po malowaniu bezbarwnym. Pozdrawiam i Wesołych Świąt 4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Dzięki i nawzajem zdrowych wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Szyba jak najbardziej udana tylko zdjemij ten napis bo nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Jeśli chcesz mieć tablice za szybą to możesz np wydrukować sobie na komputerze małą czcionką.Ta co zrobiłeś nie jest za fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.autobaza.pl/tablice-rejestracyjne Zajrzyj sobie na tą stronkę, wpisz takie numery rejestracyjne jak masz na Volvie, zrób zrzut ekranu i wydrukuj, bo te Italiańskie jakoś tak nie przemawiają. Jeszcze trochę szkoda ze założone osłony międzyosiowe, bo w oryginale ich nie ma, no i szkoda ze ten srebrny pasek an boku kabiny nie rozdzielony wąskimi niebieskimi, jak ma to miejsce w oryginale. Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia z szybkami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Mam pytanie: Co z lusterkami i obrysówkami na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blade070 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 obrysy i lustra będa jak szyby bedą juz na miejscu jak sie patrzy tj mysle ze jutro dzieki za stronke z numerami - juz są polskie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Zdejmij tabliczkę Rimorchio. Montuje się je przy tablicy rejestracyjnej naczepy we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Widzę że autorowi sprawia przyjemnośc zabawa nad tym modelem i o to chodzi tak trzymac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Zdejmij tabliczkę Rimorchio. Montuje się je przy tablicy rejestracyjnej naczepy we Włoszech. Wojtuś nie widzisz że ciągnik i wanna ma włoskie numery Chociaż na pierwszym zdjęciu mamy KBC.... Chociaż myślę sobie że Kolega xsara2008 ma rację najważniejsza jest przyjemność z zabawy nad tym modelem. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi