Skocz do zawartości

Humber MK II Revel 1/76

Kuglaty

Rekomendowane odpowiedzi

Modelik całkiem przyjemny. Nie było z nim żadnych problemów podczas sklejania. Trawa to suszony koper i fr. pędzla. Woda zrobiona z żywicy epoksydowej. Resztki budynku jeszcze pójdą do poprawki (model pewnie też, chyba go jeszcze bardziej muszę pobrudzić). Od siebie schodki zrobione z drutu (oryginalne były jakieś takie grube i niekształtne). Tyle biadolenia. Czas na zdjęcia.

1.img2943sg.jpg

2.img2945.jpg

3.img2946o.jpg

4.img2947y.jpg

5.img2948s.jpg

6.img2949y.jpg

7.img2950t.jpg

8.img2951c.jpg

9.img2952.jpg

10.img2953d.jpg

11.img2954.jpg

12.img2956pa.jpg

13.img2957m.jpg

14.img2958b.jpg

15.img2959x.jpg

16.img2960w.jpg

17.img2961b.jpg

Czemu on ma u licha podwójne oznaczenia????????

Sam nie wiem, jednak:

KopiaHi2011.jpg

Choć nie w tym malowaniu co przedstawił kolega Kuglaty

Czemu on ma u licha podwójne oznaczenia????????

Sam nie wiem, jednak:

KopiaHi2011.jpg

Choć nie w tym malowaniu co przedstawił kolega Kuglaty

Dokładnie tak jest - wybrałem z instrukcji pierwsze malowanie a kalkomanię w wersji drugiej.

Pozdrawiam

Czyli zupełnie bez sensu... :/ Oznakowanie moim zdaniem podejrzane. Natomiast mieszanie malowań i oznakować jest co najmniej dziwne.

Też Cię lubię.

Chciałem pokoju ale widzę, że jednak muszę szykować się do boju.

Kplejny dowód na to że instrukcje malowania producenta można w większości przypadków wywalić do kosza.A co do modelu,trochę niedbale wykonany,lufy nierozwiercone,zacieki itd,itp

Pisałem już w innym wątku, że nie posiadam tak cienkich wierteł i nie zajmuję się profesjonalnym modelarstwem (ot rekreacja) - poza tym nie wyobrażam sobie nawiercania lufy o śr. 1mm - jeśli możesz zdradź mi tę tajemnicę.

Robisz małą dziurkę na końcu lufy i tyle, od razu wygląda lepiej. Nikt nie zmusza Cię przecież do wydrążenia lufy na całej długości

Można igłą, można wiertłem (są od 0.1 mm w górę)

Pokoju? Boju? O czym Ty piszesz? Wrzucasz zdjęcia modelu na forum to poddaję go ocenie i piszę co mi się nie podoba. Mieszanie wersji malowania i oznakowania, jest dla mnie dziwne co najmniej, bo pozbawia model wartości "modelarskich" a czyni z niego zabawkę. Jak mi się robota czyjaś podoba to piszę, że mi się podoba, a jak nie to piszę, że nie i tyle.

Bawią mnie ludzie, którzy uzywają słów, których sensu nie rozumieją. A co masz w podpisie panie Panzer? Poza tym nie twierdzę, że model jest idealnie wykonany. Brakuje mi jeszcze sporo doświadczenia i liczę na pomoc z waszej strony. Wszelkie słowa krytyki są mile widziane, ale chamienie kogoś na forum poublicznym bardziej świadczy o kulturze osobistej.

A gdzie ja Cię "chamię" co? Napisałem tylko, że uważam, że mieszanie wersji malowania i oznakowania jest bez sensu. Znalazłem zdjęcie tego pojazdu. Został zdobyty przez Niemców we Włoszech. Zajęło mi to 15 minut googlania. Efekt Twojej pracy to pojazd w malowaniu z Afryki z oznaczeniem z Włoch po zdobyciu przez Niemców z Angielskim załogantem. Chcesz krytyki to ją masz. Co jest takiego "chamskiego" w zwróceniu uwagi na temat błędnego malowania/oznakowania.

PS. Doskonale wiem co mam napisane w sygnaturce tylko nie wiem jakie to ma odniesienie do komentowania Twojego modelu.

Widzę że ktoś jeszcze robi Matchboksowskie skorupki w pudełkach Revella sam się skusiłem, choć jestem pancernym laikiem, ale niezłe wykonanie (jak na Matchboxa przystało)i niska cena razem z rozczulająco filigranowymi rozmiarami to piękna sprawa, jak dla mnie ;)

Moim zdaniem fajnie się prezentuje, tylko ten niedoczyszczony wash, ale da się zamalować. I pasowałoby w bieżnik wpuścić toszkę piaskowego koloru.

Kolega z Jedlicza, ja z Krosna-może by się spiknął na jakieś znaczy oranżadkę ;)

Pozdrawiam, Wesołych Świąt!

Widzę że ktoś jeszcze robi Matchboksowskie skorupki w pudełkach Revella sam się skusiłem, choć jestem pancernym laikiem, ale niezłe wykonanie (jak na Matchboxa przystało)i niska cena razem z rozczulająco filigranowymi rozmiarami to piękna sprawa, jak dla mnie ;)

Moim zdaniem fajnie się prezentuje, tylko ten niedoczyszczony wash, ale da się zamalować. I pasowałoby w bieżnik wpuścić toszkę piaskowego koloru.

Kolega z Jedlicza, ja z Krosna-może by się spiknął na jakieś znaczy oranżadkę ;)

Pozdrawiam, Wesołych Świąt!

Pojazd jeszcze będę brudził nieco bardziej bo jeszcze przy podstawce trochę dłubię i trzeba będzie dobrać barwę na nowo, więc wszystko jest do opanowania ;)

Dzięki za pozytywną opinię (to rzadkość na tym forum )

Odnośnie oranżadki hehe nie ma sprawy można by się któregoś dnia upić tak jak należy hehe

Również życzę wesołych Świąt i upojnego Sylwestra

Pozdrawiam