Kuglaty Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Modelik całkiem przyjemny. Nie było z nim żadnych problemów podczas sklejania. Trawa to suszony koper i fr. pędzla. Woda zrobiona z żywicy epoksydowej. Resztki budynku jeszcze pójdą do poprawki (model pewnie też, chyba go jeszcze bardziej muszę pobrudzić). Od siebie schodki zrobione z drutu (oryginalne były jakieś takie grube i niekształtne). Tyle biadolenia. Czas na zdjęcia. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czemu on ma u licha podwójne oznaczenia???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czemu on ma u licha podwójne oznaczenia???????? Sam nie wiem, jednak: Choć nie w tym malowaniu co przedstawił kolega Kuglaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czemu on ma u licha podwójne oznaczenia???????? Sam nie wiem, jednak: Choć nie w tym malowaniu co przedstawił kolega Kuglaty Dokładnie tak jest - wybrałem z instrukcji pierwsze malowanie a kalkomanię w wersji drugiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czyli zupełnie bez sensu... :/ Oznakowanie moim zdaniem podejrzane. Natomiast mieszanie malowań i oznakować jest co najmniej dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czyli zupełnie bez sensu... :/ Oznakowanie moim zdaniem podejrzane. Natomiast mieszanie malowań i oznakować jest co najmniej dziwne. Też Cię lubię. Chciałem pokoju ale widzę, że jednak muszę szykować się do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Kplejny dowód na to że instrukcje malowania producenta można w większości przypadków wywalić do kosza.A co do modelu,trochę niedbale wykonany,lufy nierozwiercone,zacieki itd,itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Kplejny dowód na to że instrukcje malowania producenta można w większości przypadków wywalić do kosza.A co do modelu,trochę niedbale wykonany,lufy nierozwiercone,zacieki itd,itp Pisałem już w innym wątku, że nie posiadam tak cienkich wierteł i nie zajmuję się profesjonalnym modelarstwem (ot rekreacja) - poza tym nie wyobrażam sobie nawiercania lufy o śr. 1mm - jeśli możesz zdradź mi tę tajemnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Zadna tajemnica,używasz po prostu igieł lekarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Zadna tajemnica,używasz po prostu igieł lekarskich. Używam jako lufy, czy narzędzia do nawiercenia jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Robisz małą dziurkę na końcu lufy i tyle, od razu wygląda lepiej. Nikt nie zmusza Cię przecież do wydrążenia lufy na całej długości Można igłą, można wiertłem (są od 0.1 mm w górę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Pokoju? Boju? O czym Ty piszesz? Wrzucasz zdjęcia modelu na forum to poddaję go ocenie i piszę co mi się nie podoba. Mieszanie wersji malowania i oznakowania, jest dla mnie dziwne co najmniej, bo pozbawia model wartości "modelarskich" a czyni z niego zabawkę. Jak mi się robota czyjaś podoba to piszę, że mi się podoba, a jak nie to piszę, że nie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Bawią mnie ludzie, którzy uzywają słów, których sensu nie rozumieją. A co masz w podpisie panie Panzer? Poza tym nie twierdzę, że model jest idealnie wykonany. Brakuje mi jeszcze sporo doświadczenia i liczę na pomoc z waszej strony. Wszelkie słowa krytyki są mile widziane, ale chamienie kogoś na forum poublicznym bardziej świadczy o kulturze osobistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 A gdzie ja Cię "chamię" co? Napisałem tylko, że uważam, że mieszanie wersji malowania i oznakowania jest bez sensu. Znalazłem zdjęcie tego pojazdu. Został zdobyty przez Niemców we Włoszech. Zajęło mi to 15 minut googlania. Efekt Twojej pracy to pojazd w malowaniu z Afryki z oznaczeniem z Włoch po zdobyciu przez Niemców z Angielskim załogantem. Chcesz krytyki to ją masz. Co jest takiego "chamskiego" w zwróceniu uwagi na temat błędnego malowania/oznakowania. PS. Doskonale wiem co mam napisane w sygnaturce tylko nie wiem jakie to ma odniesienie do komentowania Twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Dziękuję za wszystkie rady odnośnie modelu. Postaram się na przyszłość zwracać większą uwagę na podobne błędy. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Widzę że ktoś jeszcze robi Matchboksowskie skorupki w pudełkach Revella sam się skusiłem, choć jestem pancernym laikiem, ale niezłe wykonanie (jak na Matchboxa przystało)i niska cena razem z rozczulająco filigranowymi rozmiarami to piękna sprawa, jak dla mnie ;) Moim zdaniem fajnie się prezentuje, tylko ten niedoczyszczony wash, ale da się zamalować. I pasowałoby w bieżnik wpuścić toszkę piaskowego koloru. Kolega z Jedlicza, ja z Krosna-może by się spiknął na jakieś znaczy oranżadkę ;) Pozdrawiam, Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2009 Widzę że ktoś jeszcze robi Matchboksowskie skorupki w pudełkach Revella sam się skusiłem, choć jestem pancernym laikiem, ale niezłe wykonanie (jak na Matchboxa przystało)i niska cena razem z rozczulająco filigranowymi rozmiarami to piękna sprawa, jak dla mnie ;)Moim zdaniem fajnie się prezentuje, tylko ten niedoczyszczony wash, ale da się zamalować. I pasowałoby w bieżnik wpuścić toszkę piaskowego koloru. Kolega z Jedlicza, ja z Krosna-może by się spiknął na jakieś znaczy oranżadkę ;) Pozdrawiam, Wesołych Świąt! Pojazd jeszcze będę brudził nieco bardziej bo jeszcze przy podstawce trochę dłubię i trzeba będzie dobrać barwę na nowo, więc wszystko jest do opanowania ;) Dzięki za pozytywną opinię (to rzadkość na tym forum ) Odnośnie oranżadki hehe nie ma sprawy można by się któregoś dnia upić tak jak należy hehe Również życzę wesołych Świąt i upojnego Sylwestra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi