Skocz do zawartości

Spitfire Mk Vb trop. Tamiya 1/48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Technika wykonania ok, ale z zgodność z oryginałem niestety już trochę mniej ok.

330fi20.jpg

U mnie zakończyło się tak

2j49hqv.jpg

Trochę za późno trafiłem na Twój wątek, pewnych błędów można było uniknąć.

Pozdrawiam

Napisano
Bardzo ładnie!

Ale niezbyt ciemno wychodzi?

Dzięki .

Po pierwsze ; chyba troszkę zaszalałem z tym brudzeniem i potraktowałem go zbyt mocno zwłaszcza w okolicy przejścia skrzydła w kadłub i pokryw uzbrojenia .

Ale po drugie może to być też efekt zbyt mocnego kontrastowania zdjęć przy obróbce , spróbuje dawać mniej kontrastu.

Witam.

Technika wykonania ok, ale z zgodność z oryginałem niestety już trochę mniej ok.

330fi20.jpg

U mnie zakończyło się tak

2j49hqv.jpg

Trochę za późno trafiłem na Twój wątek, pewnych błędów można było uniknąć.

Pozdrawiam

Dzięki za wypowiedź , Twoją prace widziałem na PWM , i bardzo mi się podobała .

Co do błędów to chyba popełniłem je świadomie bo obejrzałem wszystkie chyba dostępne w necie wykonania i większość z nich miała wykonane napisy eksploatacyjne i czarne linie na skrzydłach , a raczej na pewno nie powinno ich być , ponieważ maszyny były malowane na miejscu w Afryce . Wykonywałem model prosto z pudła i zgodnie z instrukcją Tamiya ( z napisami i liniami na skrzydłach bardziej mi sie podoba )

Podmalowana kokarda na skrzydle ... powiedzmy że moj model przedstawia maszynę przed tą (niezbyt jak dla mnie atrakcyjną ) poprawką lakierniczą .

Poniżej kilka fotek w świetle dziennym , mam nadzieje że wyszły troszkę jaśniej .

P1160006.jpg

P1160016.jpg

P1160013.jpg

P1160021.jpg

Pozdrawiam Jarek

• 3 weeks later...
Napisano

piękny spit,ale do konkusu obstawiam Avenger'a

• 1 month later...
Napisano

Witam !

Po dłuższej przerwie udało mi się wreszcie znaleźć trochę czasu aby dokończyć model ,dodałem brakujące drobiazgi typu antenki , lampki , oraz pasy fotela pilota ze starych zapasów . Całość pomalowałem Vallejo 522 Satin Varnish zmieszanej z sido .

Z budowy modelu jak i efektu końcowego jestem ogólnie zadowolony i polecam ten zestawik wszystkim którzy nie mili jeszcze okazji go poskładać .

Dziękuję wszystkim za uwagę , komentarze , wsparcie i dobre słowa

P1010022-1.jpg

P1010012b.jpg

P1010007b.jpg

P1010021g.jpg

P1010021b.jpg

Zapraszam do galerii : viewtopic.php?p=319663#319663

Pozdrawiam Jarek