okonek Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Szukam fotki pokladu Daru Pomorza Moze macie cos z wycieczek do Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Mysle ze dobrym pomyslem bedzie rzucenie zapytania na FOW - duze zageszczenie shiploverow - na 99,99% zaposkoja twoje potrzeby okonku Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Jedruś wysłałem pare fotek na PW, może sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2007 Andrzej -. wielkie dzieki Pawel - pytanie wisi tam juz od jakiegos czasu i do tej pory nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Stycznia 2007 Share Napisano 16 Stycznia 2007 To takie lenie na tym FOW siedza ? Poszukaj na webshotsie moze - tak na szybko znalazlem http://good-times.webshots.com/photo/1417879696075747105biQmJa + pewnie innych serwerach z hostingiem fotek - fotosik.pl etc. Moze cos ciekawego bedzie... To pewnie znasz http://koga.net.pl/ - moze warto zapytac na forum. Rano jade do naszej stolicy - wiec dopiero wieczorem moge przerzucic roczniki MiSo - pewnie tez sie znajdzie cos ciekawego.... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Ano kurna straszne lenie Pawelku Koge oblukalem i troche nawet jest ale nie to czego szukam. Jak bedziesz przegladal materialy to zwroc uwage na poklad dziobowy i pierwsza nadbudowke. Dokladnie problem mam z dwoma pomostami pomiedzy nimi. Mam takowe w modelu : i widze takowe na modelu z CMM choc fotka bardzo slaba oraz znalazlem je na innym modelu a w orginale jakos ich nie widze I co teraz zrobic Moze byly i je usunieto a jesli tak to moze ktos wie kiedy Druga sprawa to dach pierwszej nadbudowki. W instrukcji podaja zielony kolor a czesc ma odwzorowany deskowany poklad. Logicznie, gdyby byly pomosty to by pasowaly te deski ale z drugiej strony Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 W drodze z pracy zahaczyłem o Skwer i rzuciłem okiem. Pokładów nie ma. Desek na nadbudówce nie widziałem,(bo taki wysoki nie jestem) jedynie dostrzegłem, że obramowanie dachu tejże nadbudówki jest drewniane i pomalowane na biało. Wieczorem jak mi się uda to cosik więcej spróbuję wyszperać z literatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 hmm przerzucilem jakies 98% (pewnie gdzies mam jeszcze pojedyncze nr. - sprawdze wieczorem) wszystkich MSiO i znalazlem: 6/2003 - fotoreportarz z wizyty Daru w Remontowej w pazdzierniku 2003 - 6 fotek - na jednej widac ze pomostow juz w tym czasie nie bylo... 4/99 - artykul p.t. "Zabiegi o zachowanie Daru Pomorza" - cztery strony, malo fotek - ale jest o historii wycofania ze sluzby (i cos o remontach) - wiec moze tu bedzie o remoncie podczas ktorego wprowadzono zmiany ktore sa problematyczne ? Artykulu z braku czasu nie czytalem - ale jak chcesz - to wiadomo co Mam gdzies pare rocznikow Morza z lat 60-tych, 70-tych i 80-tych - moze tam bedzie jakas ciekawa fotka - poznym wieczorkiem postaram sie sprawdzic. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2007 Artykulu z braku czasu nie czytalem - ale jak chcesz - to wiadomo co No jasne okonek1967@tlen.pl PS. Dziekuje Wam za zainteresowanie moim problemem i chec pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Zdjęcia pochodzą z albumu o takiego: wydanego nakładem Wydawnictwa Morskiego w 1974r. Większość zawartości tego albumu stanowią fotki z życia załogi, wybrałem te, które posiadają jakąś modelarską wartość. Prawie wszystkie są nieopisane, ale najprawdopodobniej wykonane zostały podczas Operacji Żagiel 1972. Widać, że pomosty są. Dach nadbudówki deskowany nie jest, tylko deskowane są boczne pokłady z tratwami. Nie jestem pewien, ale wczoraj cyba tych bocznych pokładów nie widziałem. P.S. Z tej szybkości wysłałem na serwer nieobrócone skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 filon - super fotki okonek - czyli pomosty byly i zostaly wywalone - ciekawe kiedy ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2007 Filonie padam do nog Twoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Nie ma takiej potrzeby okonku bo się ... Nie jestem pewien, ale wczoraj cyba tych bocznych pokładów nie widziałem... Jednak jadąc Skwerem rzuciłem drugim okiem i pokłady są, tylko bez tratw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2007 Jednak jadąc Skwerem rzuciłem drugim okiem i pokłady są, tylko bez tratw. Poklady czy wspomniane pomosty ? Tratwy powinny byc na dachu czy tez pokladzie na pierwszej nadbudowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Tratwy widać na 2 skanie na pokładach z boku dachu pierwszej nadbudówki. Te pokłady są, tratw nie ma. Nie ma pomostów łączących pokład dziobowy z dachem pierwszej nadbudówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi