Meksyk89 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Również serdecznie witamy na forum! Czekam na galerie innych ciąginków. Zdjątka zrób na jednoilitym tle i postaraj się o zbliżenia ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 cześć powodzonka w dalszych pracach. W wakacje "popełniłem" takiego Petka, teraz w wolnej chwili popracuję nad jakimiś paskami - żałuję że nie zrobiłem tego od razu. Ale kolorystycznie bardzo zbliżony do Twojego orginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 witam również mam tego peterka i za niedługo zaczynam go robić masz może jakieś spostrzeżenia na co uważać i ewentualnie poprawić po italerce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Kuba nie jestem szpecem od amerykanów.. Znając makaronów na pewno jest kupa byków.. Jedyną modyfikacją (tak mi się wydaje, nic innego sobie nie przypominam) było skrócenie ramy - ten 378 ma krótki sleeper, natomiast rama jest ta sama co w Petku 377 ( czerwony ROAD REBEL czy cuś, z wieeelkim sleeperem). Skróciłem ją o parę centów, inaczej jest zbyt duża przerwa między zbiornikami a tylnymi osiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 The Fly śle Tobie na PW fotkę ze schematem przewodów powietrza.Gdzieś było to tu na forum.Ja zbieram części do mojego pitka bo chcę zrobic go na CUSTOM mnóstwo diód i sterowanie RC.Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam The Fly a czego ramę pomalowałeś na czerwono ? Oryginał ma przecież czarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 A tam, mi się podoba. Na tym zdjęciu i tak ją słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Nie , no jest ok. Ale jak ma być wierną kopią ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Też racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Też racja. I błotniczki ciemny bordowy ---- kooooniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Pomalowałem już maskę na ten kremowy kolor. I zastanawiam się w jaki sposób okleić ją do malowania błotników. Na Twoim miejscu najpierw pomalował bym błotniki (łatwiej je maskować), a dopiero później resztę maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Też uważam jak Andrzej, ale teraz możesz użyć papieru żeby zakryć większa cześć maski, tylko krawędzie obklej taśmą maskująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Oklej żeby było szczelnie . bo czasem potrafi mimo woli coś lekko opryskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi