Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam wszystkich! Po udanym jak na pierwszy model Mustangu P-51C 1:72 Academy postanowiłem zabrać się za kolejny model tym razem nieco trudniejszy Mi-24V w tej samej skali. Firma Revell lecz z tego co mi wiadomo to przepakowana Italeri ( na pytania czemu revell/Italeri, a na przykład nie Hobby Boss- bo kupowałem ten model jakieś dwa lata temu nie mając zielonego pojęcia o modelarstwie, a w sklepie był tylko ten). Nadal całość malowana za pomocą pędzli więc rewelacji nie będzie. Jest za to szansa, że chociaż sam płatowiec załapie się na malowanie przy pomocy aero. Model prosto z pudła plus własne doróbki. Planowane malowanie: Soviet AF, Afghanistan, 1983 (z instrukcji w pudle). Z racji iż jest to dopiero mój drugi model, a zarazem pierwszy śmigłowiec proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Wszelkie uwagi i porady mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Na początek elementy luku bagażowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Co nieco z kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 A tu już złożony luk bagażowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Kabina: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Pierwszy dorabiany element – sprzączki na pasach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Kolejny w celu wzbogacenia luku bagażowego: To nie Part ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Kabina pilota świetna! To kalkomanie, czy rękodzieło? Jedno tylko pytanie mam, skąd dobór kolorów? Mianowicie brązowe rękojeści na DSS czy srebrno-brązowy okular celownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Odnośnie kabiny to kalkomanie i duża ilość płynów podkładowych i zmiękczających. Jeśli chodzi o dobór kolorów to jestem początkującym modelarzem i na razie nie przykładam do tego tak wielkiej wagi, robię według instrukcji, a że jest niezbyt szczegółowa sam ubogacam to i owo przy malowaniu. Trochę się bawię i po prostu próbuję swoich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Jak na początkującego to respect Leo69LG. Bo idzie Ci to naprawde lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Staram się dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Ciąg dalszy w 2010r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Ale w którym kwartale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Ale w którym kwartale ? Od samego początku pierwszego! Teraz druga połowa kadłuba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi