Radek Filipek Napisano 31 Grudnia 2009 Napisano 31 Grudnia 2009 Witam! Ostatni dzień roku, to i pokazać wypada coś co jeszcze w tym roku ukończone. Model to Italeri. Nie ma wiele wspólnego z IV ausf. F, ale kupiłem go tylko dla kalkomanii, które były mi potrzebne do ausf. G. Postanowiłem więc poćwiczyć co nieco na nim. Model prosto z pudła, relaksacyjny. Malowanie z 5 pancernej. zbliżenie na układ jezdny: Pozdrowienia i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku! Cytuj
marioba Napisano 31 Grudnia 2009 Napisano 31 Grudnia 2009 Fajny! Strasznie mi sie podoba! Dużo wycisnąć z tego zestawu nie można. Sam takowego popełniłem 17 lat temu viewtopic.php?t=18188 i wiem że jest to bolesny w robocie model. Mimo wszystkich wad podoba mi się to co zlepłeś. Model ładny i fajnie pobrudzony. Cytuj
Boozy Napisano 31 Grudnia 2009 Napisano 31 Grudnia 2009 Jak prosto z pudła to nieźle go odwaliłeś. Kolor pigmentu jest przyjemny. Na zbliżeniu nie są fajne te szwy na gaśnicy i kluczu. Mam jedynie kilka uwag (ale są to takie uwagi - co ja bym inaczej zrobił). Pobrudziłbym jeszcze górne partie, szczególnie przy włazach gdzie załoga chodzi. Tłumik w innych odcieniach. Ogólnie tak jak napisałem podoba mi się. Gratulacje. PS. Szczęśliwego Nowego Roku. EDIT: Czy te tylne haki na line nie mają być do zewnętrzenj strony? Cytuj
kazio Napisano 31 Grudnia 2009 Napisano 31 Grudnia 2009 zbliżenie na układ jezdny ... i na nieobrobione ślady łączenia form na gaśnicy i kluczu obok oraz niezapuszczoną łoszem, a dość płytką, szczelinę obserwcyjną w pokrywie bocznego wizjera. Robienie modelu "relaksacyjnego" nie zwalnia z dbałości o dobrą obróbkę elementów przed ich użyciem... Kan z boku ma "dziki", zbyt ostry kolor. Brudzenie samego modelu OK. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi