Radek Filipek Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam! Ostatni dzień roku, to i pokazać wypada coś co jeszcze w tym roku ukończone. Model to Italeri. Nie ma wiele wspólnego z IV ausf. F, ale kupiłem go tylko dla kalkomanii, które były mi potrzebne do ausf. G. Postanowiłem więc poćwiczyć co nieco na nim. Model prosto z pudła, relaksacyjny. Malowanie z 5 pancernej. zbliżenie na układ jezdny: Pozdrowienia i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Fajny! Strasznie mi sie podoba! Dużo wycisnąć z tego zestawu nie można. Sam takowego popełniłem 17 lat temu viewtopic.php?t=18188 i wiem że jest to bolesny w robocie model. Mimo wszystkich wad podoba mi się to co zlepłeś. Model ładny i fajnie pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Jak prosto z pudła to nieźle go odwaliłeś. Kolor pigmentu jest przyjemny. Na zbliżeniu nie są fajne te szwy na gaśnicy i kluczu. Mam jedynie kilka uwag (ale są to takie uwagi - co ja bym inaczej zrobił). Pobrudziłbym jeszcze górne partie, szczególnie przy włazach gdzie załoga chodzi. Tłumik w innych odcieniach. Ogólnie tak jak napisałem podoba mi się. Gratulacje. PS. Szczęśliwego Nowego Roku. EDIT: Czy te tylne haki na line nie mają być do zewnętrzenj strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 zbliżenie na układ jezdny ... i na nieobrobione ślady łączenia form na gaśnicy i kluczu obok oraz niezapuszczoną łoszem, a dość płytką, szczelinę obserwcyjną w pokrywie bocznego wizjera. Robienie modelu "relaksacyjnego" nie zwalnia z dbałości o dobrą obróbkę elementów przed ich użyciem... Kan z boku ma "dziki", zbyt ostry kolor. Brudzenie samego modelu OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi