okonek Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Czesc Nowy Rok i nowe plany a jednym z nich jest ten oto model. Wypraski pokazalem juz pod : viewtopic.php?t=1844 O orginale nie bede pisal bo wszyscy sympatycy spraw morskich wiedza co i jak Jak wiadomo juz z in-boxa model jest tylko do lini wodnej wiec postanowilem pokazac go w akcji na wodzie. Teraz, gdy prace ruszyly w tym kierunku dowiedzialem sie o istnieniu zywicznej czesci podwodnej, o ktora postaram sie potem model uzupelnic. Budowa rozpoczela sie pomimo bialych juz wyprasek kadluba od pokrycia ich na nowo farba o tym kolorze. Potem pomalowalem poklady na kolor drewna ale, ze po jakim czasie ich kolor sie zmienia i aby uwidacznic troche deskowanie pokladow potraktowalem je suchymi pastelami. Uzyte kolory to bialy, szary, brazowy i czarny. Nie do konca jest tak jak powinno ale ja tam jestem zadowolony No to teraz to co tygryski lubia najbardziej czyli fotki: Przy malowaniu pokladu srodokrecia bylo troche roboty z maskowaniem Poklad dziobowy i rufowy zostaly pomalowane osobno. Na dziobowym widac pierwsze efekty pasteli Poklad dziobowy juz po pastelach Tu juz przymiarka do calosci z rufowym tez po zabiegach. Srodokrecie jeszcze przed postarzaniem. Czekam na Wasze zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 hmm kolor na rufie mi sie podoba - tzn odcien. Trudno powiedziec co i jak - moze to fotka przeklamuje, ale to na dziobie jakies takie ciemne i ziemiste. Od cegielkowania powinno byc chyba jasniej ? No i trzeba czyms ciemniejszym pociagnac "przerwy" miedzy "deskami". Takie jest moje zdanie.... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2007 Kolory obu czesci na ostatniej fotce sa identyczne. Rufa wyszla jasniej bo byla bardziej oswietlona. Co do deskowania to sa to linie wypukle wiec trudno je bedzie przyciemnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Dla mnie jest ok. takiego maleństwa wcale lepiej bym nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Jakies postepy ? W 2009 przypada 100-lecie Daru Pomorza... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Jakies postepy ? W 2009 przypada 100-lecie Daru Pomorza... Pozdr. Pawel Toć to "kupa" czasu jeszcze... nie poganiaj go bo straci oddech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2007 W 2009 przypada 100-lecie Daru Pomorza... Ufff to mnie uspokoiles. Chyba dam rade A tak na serio troche malo czasu na modelowanie mam ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Ufff to mnie uspokoiles. Chyba dam rade - dodam ze w 2009 bedzie tez 50-lecie Soldka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek_Antek Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Czołem, Bardzo ciekawa relacja bardzo rzadkiego modelu. Mam nadzieję, że u prowadzącego relację wszystko w porządku i zobaczymy kiedyś skończony - jedyny w swoim rodzaju - model Pozdrawiam, Antoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 hoho jaki zabytek zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi