Skocz do zawartości

[Relacja]Dar Pomorza - 1/350 - Imai

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

15f985608646f5fc.jpg

Czesc

Nowy Rok i nowe plany a jednym z nich jest ten oto model. Wypraski pokazalem juz pod :

viewtopic.php?t=1844

O orginale nie bede pisal bo wszyscy sympatycy spraw morskich wiedza co i jak

Jak wiadomo juz z in-boxa model jest tylko do lini wodnej wiec postanowilem pokazac go w akcji na wodzie. Teraz, gdy prace ruszyly w tym kierunku dowiedzialem sie o istnieniu zywicznej czesci podwodnej, o ktora postaram sie potem model uzupelnic. Budowa rozpoczela sie pomimo bialych juz wyprasek kadluba od pokrycia ich na nowo farba o tym kolorze. Potem pomalowalem poklady na kolor drewna ale, ze po jakim czasie ich kolor sie zmienia i aby uwidacznic troche deskowanie pokladow potraktowalem je suchymi pastelami. Uzyte kolory to bialy, szary, brazowy i czarny. Nie do konca jest tak jak powinno ale ja tam jestem zadowolony

No to teraz to co tygryski lubia najbardziej czyli fotki:

Przy malowaniu pokladu srodokrecia bylo troche roboty z maskowaniem

72a9cdd0be279cb0.jpg

Poklad dziobowy i rufowy zostaly pomalowane osobno. Na dziobowym widac pierwsze efekty pasteli

08f56bb67ec75556.jpg

Poklad dziobowy juz po pastelach

c1cea0d0d79b7a63.jpg

Tu juz przymiarka do calosci z rufowym tez po zabiegach. Srodokrecie jeszcze przed postarzaniem.

10b1dbeeaa56b05b.jpg

Czekam na Wasze zdanie

• Like 1
Napisano

hmm kolor na rufie mi sie podoba - tzn odcien. Trudno powiedziec co i jak - moze to fotka przeklamuje, ale to na dziobie jakies takie ciemne i ziemiste. Od cegielkowania powinno byc chyba jasniej ? No i trzeba czyms ciemniejszym pociagnac "przerwy" miedzy "deskami".

Takie jest moje zdanie....

Pozdr.

Pawel

Napisano

Kolory obu czesci na ostatniej fotce sa identyczne. Rufa wyszla jasniej bo byla bardziej oswietlona. Co do deskowania to sa to linie wypukle wiec trudno je bedzie przyciemnic

Napisano

Dla mnie jest ok. takiego maleństwa wcale lepiej bym nie zrobił.

• 4 weeks later...
Napisano
Jakies postepy ? W 2009 przypada 100-lecie Daru Pomorza...

Pozdr.

Pawel

Toć to "kupa" czasu jeszcze... nie poganiaj go bo straci oddech...
Napisano
W 2009 przypada 100-lecie Daru Pomorza...

Ufff to mnie uspokoiles. Chyba dam rade A tak na serio troche malo czasu na modelowanie mam ostatnio

• 16 years later...
Napisano

Czołem,

Bardzo ciekawa relacja bardzo rzadkiego modelu. Mam nadzieję, że u prowadzącego relację wszystko w porządku i zobaczymy kiedyś skończony - jedyny w swoim rodzaju - model :)

Pozdrawiam,

Antoni

• Sad 1