WARECKI Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 WITAM ! Sd.Kfz.7/2 to ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym 3.7cm. Produkowany w tej wersji pod koniec wojny w liczbie około 123 szt. Model ten wypuścił w skali 1:35 TRUMPETER . Zestaw ten posiada oprócz 20 ramek plastikowych , 4 ramki fototrawione i gumowe 3 opony. .Prace ruszyły.. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Mam pytanie jak sklejalność bo w mojej "siódemce" Trumpka nie za dobrze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Sklejalność dobra, powala ilość części!!! Zdetalowanie aż do przesady! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 A najlepsze jest to, że najwięcej detali jest w miejscach mało widocznych po zabudowaniu.... Masakra jest z tymi gąskami, marzę o friulach albo magic track'ach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark wader789 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 A mnie się wydaje że jak pójdą w tym kierunku ,to pióra w resorach będą pojedyńcze !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 WITAM ! Sd.Kfz.7/2 to ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym 3.7cm. Produkowany w tej wersji pod koniec wojny w liczbie około 123 szt. a nie przypadkiem -samobieżne działo przeciwlotnicze na podwoziu 8-tonowego ciągnika - produkowane w tej wersji od 42 -123 to najpewniej liczba pojazdów w linii na początku 45 a nie liczba wyprodukowanych co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Yoony ! CIEBIE TAKIE SZCZEGÓŁY ZAWSZE RAŻĄ? Podaj różnicę : ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym a samobieżne działo przeciwlotnicze na podwoziu 8-tonowego ciągnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akahoshi Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Rzeczywiście, ilość części powala. Zobaczymy ja będzie wyglądał na finiszu. Bierz się za robotę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Yoony ! CIEBIE TAKIE SZCZEGÓŁY ZAWSZE RAŻĄ? tylko czemu krzyczysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 Prace postępują : koła tylko zamontowane na sucho , silnik też (są przed malowaniem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Hehe widzę, że podobnie jak ja hak holowniczy zamontowałeś. Najgorsza robota za tobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 ciągnik altyleryjski O! To jakaś nowość musi być! Do tej pory słyszałem tylko o ciągnikach aRtyleryjskich No rzeczywiście, tyle części tu co ziaren piasku na pustyni... Powodzenia. pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 WITAM ! artyleria/altyleria i tak wiadomo że działo hak zostawiłem sobie na deser składam teraz gąski i zastanawiam się co można przerobić w dalszym etapie. Może ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Zaszpachluj dziury po wypychaczach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibur92 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 o jaki fajny modelik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 o jaki fajny modelik... po co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? Także mam chrapkę na "esdeka" z działkiem dlatego dołączam się do pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibur92 Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Robert Ostrowski napisał: nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? oczywiście że możesz nie mam pod ręką ale wyszukam przekręt jaki wystąpił jest następujący stworzono hybrydę łącząc ze sobą 2 rożne przyczepki do podwozia Sd.Ah 52 dodano koła i skrzynie od Sd.Ah 57 (lub 56) powinno być; albo przyczepa (podwozie) Sd.Ah 52 z odpowiednia skrzynią którą można było zdemontować z podwozia w tym przypadku trzeba dorobić skrzynie i wymienić koła albo normalna przyczepka Sd.Ah 56/57 w tym przypadku trzeba wykonać podwozie (ramę podwozia z resorami) sama skrzynia wydaje si być prawidłowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Robert Ostrowski napisał: nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... ?? Po co takie posty?wnoszą naprawdę sporo do tematu. sory za offtop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 przyczepa Sd.Ah 56/57 56 dla 4X20mm 57 dla 37mm nie wiadomo czym dokładnie się różniły prawdopodobnie podziałem wnętrza?? dachem czasem płaski czasem lekko wypukły ? Jeśli ktoś chciał by dorabiać podwozie to moim zdaniem najlepiej poszukać zdjęć generatora Sd.Ah 24 i tam podpatrzeć szczegóły podwozia ta na stronie Wencrofta ma nieodpowiednie koła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoony Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 skrzynia na podwoziu Sd.hh 52 jedna z bardzo niewielu fotek nie jest to taka sam skrzynia jak ta stosowana na Sd.Kfz 6/2[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark wader789 Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Można się kłócić o model , detale, wersje i czy dach ma być wypukły czy prosty. Ale kto zaręczy że na 1000 lub 2000 przyczepek , gdzieś w warunkach polowych nie powstała taka hybryda? Z 2 rozbitych / uszkodzonych zrobili 1 sztukę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Witam! Przedstawiam dalsze postępy pracy . Gąsieniczki wyszły nad wyraz dobrze mimo że są z trumpetera . . nie przykleiłem celowo części które imitować mają nakładki. A cały pojazd jest na razie na takim etapie : . Hak dalej nie zamontowany, uchwyty zamieniłem na druciane . Zastanawia Mnie tylko taki szczegół - reflektory mają być zasłonięte z wąską szparką czy też nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts