WARECKI Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 WITAM ! Sd.Kfz.7/2 to ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym 3.7cm. Produkowany w tej wersji pod koniec wojny w liczbie około 123 szt. Model ten wypuścił w skali 1:35 TRUMPETER . Zestaw ten posiada oprócz 20 ramek plastikowych , 4 ramki fototrawione i gumowe 3 opony. .Prace ruszyły.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Mam pytanie jak sklejalność bo w mojej "siódemce" Trumpka nie za dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Sklejalność dobra, powala ilość części!!! Zdetalowanie aż do przesady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 A najlepsze jest to, że najwięcej detali jest w miejscach mało widocznych po zabudowaniu.... Masakra jest z tymi gąskami, marzę o friulach albo magic track'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark wader789 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 A mnie się wydaje że jak pójdą w tym kierunku ,to pióra w resorach będą pojedyńcze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 WITAM ! Sd.Kfz.7/2 to ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym 3.7cm. Produkowany w tej wersji pod koniec wojny w liczbie około 123 szt. a nie przypadkiem -samobieżne działo przeciwlotnicze na podwoziu 8-tonowego ciągnika - produkowane w tej wersji od 42 -123 to najpewniej liczba pojazdów w linii na początku 45 a nie liczba wyprodukowanych co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Yoony ! CIEBIE TAKIE SZCZEGÓŁY ZAWSZE RAŻĄ? Podaj różnicę : ciągnik altyleryjski z działkiem przeciwlotniczym a samobieżne działo przeciwlotnicze na podwoziu 8-tonowego ciągnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Rzeczywiście, ilość części powala. Zobaczymy ja będzie wyglądał na finiszu. Bierz się za robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Yoony ! CIEBIE TAKIE SZCZEGÓŁY ZAWSZE RAŻĄ? tylko czemu krzyczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Prace postępują : koła tylko zamontowane na sucho , silnik też (są przed malowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Hehe widzę, że podobnie jak ja hak holowniczy zamontowałeś. Najgorsza robota za tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 ciągnik altyleryjski O! To jakaś nowość musi być! Do tej pory słyszałem tylko o ciągnikach aRtyleryjskich No rzeczywiście, tyle części tu co ziaren piasku na pustyni... Powodzenia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 WITAM ! artyleria/altyleria i tak wiadomo że działo hak zostawiłem sobie na deser składam teraz gąski i zastanawiam się co można przerobić w dalszym etapie. Może ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Zaszpachluj dziury po wypychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 o jaki fajny modelik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 o jaki fajny modelik... po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? Także mam chrapkę na "esdeka" z działkiem dlatego dołączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Robert Ostrowski napisał: nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 co do samego modelu Zdajesz sobie sprawę że przyczepka tak jak jest w zestawie jest do wywalenia ? Sory że wcinam sie w watek ale mam pytanie do experta co w tej przyczepie jest nie tak? Mam ten model na ukończeniu i szkoda mi wywalać przyczepke bo fajnie wygląda. Moge prosić o fotki prawidłowej przyczepki? oczywiście że możesz nie mam pod ręką ale wyszukam przekręt jaki wystąpił jest następujący stworzono hybrydę łącząc ze sobą 2 rożne przyczepki do podwozia Sd.Ah 52 dodano koła i skrzynie od Sd.Ah 57 (lub 56) powinno być; albo przyczepa (podwozie) Sd.Ah 52 z odpowiednia skrzynią którą można było zdemontować z podwozia w tym przypadku trzeba dorobić skrzynie i wymienić koła albo normalna przyczepka Sd.Ah 56/57 w tym przypadku trzeba wykonać podwozie (ramę podwozia z resorami) sama skrzynia wydaje si być prawidłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Robert Ostrowski napisał: nibur92 napisał: o jaki fajny modelik... po co ? Yyyyyyy.... ?? Po co takie posty?wnoszą naprawdę sporo do tematu. sory za offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 przyczepa Sd.Ah 56/57 56 dla 4X20mm 57 dla 37mm nie wiadomo czym dokładnie się różniły prawdopodobnie podziałem wnętrza?? dachem czasem płaski czasem lekko wypukły ? Jeśli ktoś chciał by dorabiać podwozie to moim zdaniem najlepiej poszukać zdjęć generatora Sd.Ah 24 i tam podpatrzeć szczegóły podwozia ta na stronie Wencrofta ma nieodpowiednie koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 skrzynia na podwoziu Sd.hh 52 jedna z bardzo niewielu fotek nie jest to taka sam skrzynia jak ta stosowana na Sd.Kfz 6/2[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark wader789 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Można się kłócić o model , detale, wersje i czy dach ma być wypukły czy prosty. Ale kto zaręczy że na 1000 lub 2000 przyczepek , gdzieś w warunkach polowych nie powstała taka hybryda? Z 2 rozbitych / uszkodzonych zrobili 1 sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Witam! Przedstawiam dalsze postępy pracy . Gąsieniczki wyszły nad wyraz dobrze mimo że są z trumpetera . . nie przykleiłem celowo części które imitować mają nakładki. A cały pojazd jest na razie na takim etapie : . Hak dalej nie zamontowany, uchwyty zamieniłem na druciane . Zastanawia Mnie tylko taki szczegół - reflektory mają być zasłonięte z wąską szparką czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi