Mare_K Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Witam, Mały i (mam nadzieje) nieskomplikowany projekt nt. ambulansu na bazie Forda T. W zamiarze ma to być sanitarka stojąca obok fragmentu transzei z I w.św. i czekająca na załadunek zabitych żołnierzy. Na chwilę obecną pracuję nad wehikułem... sam pojazd pozostawia wiele do życzenia - sporo nadlewek, kiepskie odwzorowanie detali, nie najlepsze spasowanie. Słowem - RPM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 szybki update... Ford nabiera kształtów. Szału nie ma Kierownica z blaszki rodem ze Studebakera. Czy ktoś ma pomysł na wykonanie chłodnicy? Niestety zestaw przewiduje w tym miejscu jedynie gładki plastyk :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Jeśli można to mała uwaga odnośnie wnętrza ,tam były dwie ławki po bokach z przejściem po środku, dzwignia hamulca po lewej stronie kierownicy a na kierownicy dwie małe dzwigenki jedna do kąta wyprzedzenia zapłonu druga do gazu. Zdjęć sanitarki jest trochę w internecie ale jakby co mogę trochę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 @#$%&* !!! Dobrze, że zwróciłeś uwagę, bo po prostu machnąłem 3 pedały i uznałem, że wystarczy. Inna sprawa, że wszystko jest już na miejscu i ciężko będzie to teraz poprawić, a wyrycie "linii" pod pedały już w ogóle odpada :( Co do ławek to niestety już po sprawie. Moje rusztowanie z tył jest przyklejone na amen i nie będę już tego poprawiał. Docelowo i tak tył będzie zamknięty a wnętrze widoczne jedynie przez uniesioną plandekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Co do ławek to mogło być i tak bo były różne wersje. W tym konkretnym modelu na przodzie chłodnicy wystarczy wyciąć cienkie pionowe linie i po sprawie. Ale przydało by się abyś po prawej stronie kierownicy na desce rozdzielczej małą skrzyneczkę w której w oryginale były baterie zapłonowe każdy Ford T je posiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Mały update: - zrobione deski wzmacniające krawędzie budy - zrobione pedały + dźwignia hamulca odpuściłem sobie robienie chłodnicy i okienka, które powinny być nad skrzynkami, zaraz za siedziskiem kierowcy. Powiedzmy, że przymykamy na to oko i udajemy, że mamy do czynienia z jedną z możliwych modyfikacji Forda T Teraz model czeka na malowanie i podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Sorry, że in-box dopiero pod koniec, kiedy model prawie gotowy, ale ponoć lepiej późno, niż wcale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Wywal ten patyk stojący po prawej stronie kierownicy i wstaw w chłodnicy korek wlewu wody i będzie OK. Reszta jest fajna czekam na dalszy postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Fajny projekcik. Mało tutaj pojazdów z WWI. Ja się ślinię na RPM-owskiego Bulldoga Będę tutaj zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi