madeira Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Coś mi się pochrzaniło zdjęcie dwa posty wyżej. Ma być to: Ktoś wie, jak ten błąd naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Witam!! I oto są światłą rydwanu!! Pomysł i wykonanie elektroniki są dziełem mojego szwagra -Marka, któremu za pomoc bardzo dziękuję. Zdjęcia zrobiła moja żona, bo ja jestem totalnym laikiem w tej kwestii i nie mogłem ogarnąć świecącego modelu aparatem. Póki co światła miejscami (z tyłu) przebijają przez plastik i żywicę. Pomalowałem to tak na szybko gun metalem, żeby tył pojazdu się nie mienił na zdjęciach. Wszystkie prześwity oczywiście znikną pod warstwą podkładu i koloru bazowego. Ogólnie jednak jestem bardzo zadowolony z efektu. Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Ekstra to wygląda. Zrób kilka zdjęć samej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Kurde...mała rzecz a cieszy... fajne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Witam! Ano cieszą światełka. Karol dla Ciebie fotka, o którą prosiłeś: Pozdrawiam i siadam do maskowania wierzy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Witam. Po długiej przerwie mamy update. Jednak miałem dobre przeczucie, że Academy schrzaniło koła. Dzięki uprzejmości Barthassa (jeszcze raz dzięki!! ) mogłem to sprawdzić dokładnie, a przy okazji zamontować poprawne koła Legenda na mój wóz. Oto rezultat: Od razu lepiej... Jak już kiedyś uda mi się skończyć maskowanie wieży przed pryśnięciem powierzchni antypoślizgowej na niej to dam znać. Póki co szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Oto rezultat: W dodatku świetny rezultat, póki co wygląda na prawdę nieźle (jeszcze raz dzięki!! ) Zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Witam!! I szykuje się kolejna waloryzacja modelu Academy. Tym razem: ...no bo przecież te zestawowe łańcuszki są dramatyczne. Poza tym nie widziałem zdjęcia rzeczywistego wozu z pustymi koszami z tyłu kadłuba, a robić przykrycia samemu jakoś mi się nie uśmiecha. Tak więc niebawem będzie aktualizacja z wyżej wspomnianą modernizacją. Czekam tylko aż zamówienie dojdzie. Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Witam ponownie. Ja tylko w kwestii formalnej. Gdyby ktoś miał wątpliwości co do poprawności wykonania kół jezdnych przez firmę Academy, to tym postem chciałbym je rozwiać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Czy mi się wydaje czy to żywiczne jest mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Dla mnie tez tak się wydaje mógłbyś wrzucić fotkę jak stoją obok siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Witam. mógłbyś wrzucić fotkę jak stoją obok siebie ? Mówisz -masz: Powiem tak -są podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam!! Wczoraj doszła do mnie paczka z elementami tylnych koszy do mojego Rydwanu. Oto mały in-box: Nie chce myśleć co będzie jak się zabiorę za montowanie łańcuchów. Póki co jednak przykleiłem same kosze. Wygląda to tak: Przepraszam za brak skromności, ale zaczyna naprawdę kozacko wyglądać. Żywica robi swoje, nie da się ukryć. Tyle narazie. Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Będziesz robić chropowatość na wieży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Jasne, że tak. Wychodzę tylko cały czas z traumy po maskowaniu kadłuba. Mam nadzieję, że jakoś w najbliższym czasie uda mi się siąść do tego, bo jest w cholerę roboty przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 No to gicio, merkawa coraz zacniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Poprawniej by było porównać koła Academy i Legenda ze zdjęciami oryginalnych kół, bo teraz wynika z tego że jak żywica to musi na bank być ok. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Już śpieszę z ze zdjęciami. Porównywałem je wiele razy. To co na szybko znalazłem: -oryginał: -porównanie Academy i Legenda: -całościowo: Może tu tego nie widać dobrze, ale wierzcie mi Legend lepiej oddaje kształt kół. Może Barthass rzuci lepsze zdjęcia. Generalnie rozmiar jest zupełnie inny. Nie ośmielam się jednak stwierdzać, że jak żywica, to musi od razu być the best. Przykładem są choćby nawet gąsienice do Merkavy IV z Legenda. Jak je porównać Friulami to wychodzą marniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Wiadomo Friumodel to jest klasa sama w sobie, nikt inny nie produkuję tak dokładnych gąsek do tego metalowych ale cena odstrasza na początku... Academoskie koła nie są złe nawet na zdjęciu które podałeś widać że mercava ma różne koła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 No są złe, bo mają za dużą średnicę choćby nawet. Zgadza się natomiast, że Izraelczycy montowali dwa typy kół w swoich czołgach. Ale te inne, też nie są tymi, które zrobiło Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Jedna z największych wad kół Academy to piasta, do której przykręcane są obie połówki koła- w kołach z Academki jest ona za płaska( choć i Legend się w tym miejscu nie popisał- wokół piasty widoczne jest karbowanie, oraz odlane napisy, a legend zapomnial o tym) Mało tego całe koło jest zbyt płaskie, to z Legend jest jednak bliższe oryginałowi : Natomiast trzeba zaznaczyć, że w obu modelach Academy i Legend wewnętrzna częśc koła oraz wahacze są wykonane błędnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Ehmm, czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania co do kół? Ja już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tafi Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Na niektórych zdjęciach Merkava Mk. 4 LIC ma z przodu zamocowane coś w rodzaju rogów owiązanych łańcuchem. Co to za dodatek? Podobne urządzenia widziałem tez na transporterach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Nie mam pojęcia co to jest. Jak Barthass przeczyta ten post, to z pewnością się wypowie. On tu jest głównym mentorem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Na niektórych zdjęciach Merkava Mk. 4 LIC ma z przodu zamocowane coś w rodzaju rogów owiązanych łańcuchem. Co to za dodatek?Podobne urządzenia widziałem tez na transporterach. Są to tzw. ciężkie haki holownicze. Bardzo sprytny wynalazek, gdyż pozwalają na bezpieczne odholowanie uszkodzonego wozu pod ostrzałem wroga np. za pomocą ciężkiego spychacza Caterpillar D9 Dubi. Holowanie odbywa się bezpiecznie ponieważ ani załoga spychacza, ani czołgu nie musi opuszczać swych pojazdów podczas krytycznego momentu tej operacji czyli sprzęgnięcia ze sobą obu pojazdów. 3 minuta tego filmu pokazuje wszystko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi