Timi Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Pokazałem na PWMie to pokaże też co nieco tutaj, rok 2010 okrzyknięty rokiem Thunderbolta. Na początek Razorback z Tamiyi, czyli relaks, relaks i jeszcze raz wypas. Do modelu dorzucam kilka części z zooma Eduarda. Malowanie jakie planuje Jak zwykle zapraszam na bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Miód na moje serce... więcej T-boltów proszę! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Widze zainteresowanie niewielkie... Tymczasem podziałałem dzisiaj kabinę, zostało tylko dokończyć tablice, dokleić pasy i przemalować na koniec wszystko matem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Aj, chyba za oczodajny ten zielony. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Dzięki że chodziarz Ty zaglądasz i pilnujesz. Kolor wyszedł taki oczojebny z kilku powodów, pierwszy jest taki ze kabina zmalowana była błyszczącym pod wash, do tego zdjęcia robiłem pożyczonym od szwagra kompaktem pod zwykłą lampką. Dzisiaj odzyskałem aparat i ustawiłem oświetlenie, namiot itp Silnik, jeszcze popracować nad szarym i gotowy Skrzydła aktualnie wyglądają tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 No, teraz kolorek świetny Skrzydła wyglądają naprawdę dobrze po przeróbce pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Dla zainteresowanych http://timimodelfactory.blogspot.com/2010/01/p-47-gotowe-brya-i-silnik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Silnik fajny Troszkę małe te fotki, to cięgna na ten przykład nie widać... Trzymam kciuki za T-bolta pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Klikni to się powiększą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Rzeczywiście pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Dla zainteresowanego. Malowanie http://timimodelfactory.blogspot.com/2010/01/p-47-poczatek-malowania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ale fajny OD Ci wyszedł... pzdr. P.S.: Zupełnie nie wiem czemu nikogo nie interesuje Twój model... chyba czas się powoli przestawiać na PWM jako forum podstawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 :P.S.: Zupełnie nie wiem czemu nikogo nie interesuje Twój model... chyba czas się powoli przestawiać na PWM jako forum podstawowe. jechud3 nie przesadzaj, Kolega relacje z budowy prowadzi na blogu, więc o czym tu dyskutować- tym bardziej że poziom Jego prac jest bardzo wysoki i są one bardziej do oglądania, podpatrywania niż do polemiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ja bym zostawił kamuflaż w takim stanie. Te plamki zarąbiście wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Bardzo fajny model obserwuje sobie jego budowę i jestem bardzo ciekawy efektu końcowego Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jednak ktoś zagląda Te plami tak zostaną, je zgaszę filtrem itp Potem podmalówki DG gdzie nigdzie, szary muszę poprawić bo za nisko pomalowałem. Następny odcinek prawdopodobnie w sobotę, bo w tym tygodniu uczelnia przypomina o swoim istnieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Wymalowany http://timimodelfactory.blogspot.com/2010/01/p-47-koniec-malowania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Bardzo podoba mi się efekt malowania i na pewno będzie jeszcze lepiej prezentować się z kalkami . Tylko te zdjęcia , są trochę ciemne i niezbyt wyraźne , niewiele można dostrzec , przydały by się jakieś zbliżenia żeby było widać jak wyszły żłobienia powierzchni . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Piękny... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Świetna robota . Jakimi farbami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Zdjęcia takie są, gdyż robiłem na szybko wychodząc z modelarni, więc muszą takie być, następne, a an pewno w galerii będą lepsze. Maluje Gunze serii H, rozcieńczonymi (dośc mocno) firmowym rozcieńczalnikiem do serii C (raz z opóźniaczem raz bez, zależy co pod ręką mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Nie lubię kleić kalkomanii :( mam nadzieje że w tym tygodniu dokończę, wszystkie większe znaki mam już położone, zostały w sumie tylko napisy eksploatacyjne Niektóre kalki są włochate, to pozostałość po patyczku higienicznym, którego używam do wciskania kalek w lini podziału, usunę to przed bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Iście piękny Thunderbolt.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Timi ta rzeźba w płatowcu to odwzorowanie pracy blach na płatowcu ??? Nie widać tego potem na zdjęciach za bardzo.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 Tak to są ślady spracowanej powierzchni, na ostaniach zdjęciach faktycznie słabo to widać, przy galerii naprawdę postaram się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi