jacek172 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Witam! Poszukuję zdjęć kokpitu Jastrzębia oraz planów tegoż samolociku (interesuje mnie podział blach oraz rozmieszczenie nitów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 To chyba jeszcze długo poszukasz. Nie ma takich materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 jeśli chodzi o ten projekt-prototyp z lat 30stych to niestety ale nie ma takich szczegółowych planów o ile się nie mylę.więc wnętrze możesz sobie poabstrachować.co do linii podziałów np. tutaj: http://www.dws-xip.pl/wojna/bron/polska/p351.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Ok. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Witam! Wejdź na odkrywca.pl, inne oblicza historii ..., poszperaj w necie, z materiałami bardzo krucho. Dosłownie trzy ,może cztery zdjęcia fragmentów prototypu, trzy zdjęcia wraku serii, sporo rysunków- nawet z 1941r.. Niestety każdy rysunek inny, plus wersje silnikowe, slowem żadnych pewnych informacji. Robiłem model tego samolotu i obstawiłem się wsystkim co dotyczyło p-50 i wiem że będziesz miał trudne zadanie, tym bardziej życzę powodzenia przy budowie. Wnętrze podejrzałem w kartonowym wydaniu Jastrzębia- chyba warto przyjąć, że tak mogło wyglądać (a la PZL) niż szukać. Ja nie dokopałem się do żadnej najmniejszej fotki, czy rysunku. Wstaw na warsztat, będę na pewno wiernym kibicem Twoich poczynań, a i może przydam się do czegoś. Napisz, czy robisz go z zestawu, czy od podstaw i w jakiej skali? Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi