jacek172 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Witam! Poszukuję zdjęć kokpitu Jastrzębia oraz planów tegoż samolociku (interesuje mnie podział blach oraz rozmieszczenie nitów). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 To chyba jeszcze długo poszukasz. Nie ma takich materiałów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 jeśli chodzi o ten projekt-prototyp z lat 30stych to niestety ale nie ma takich szczegółowych planów o ile się nie mylę.więc wnętrze możesz sobie poabstrachować.co do linii podziałów np. tutaj: http://www.dws-xip.pl/wojna/bron/polska/p351.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek172 Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Ok. Dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Witam! Wejdź na odkrywca.pl, inne oblicza historii ..., poszperaj w necie, z materiałami bardzo krucho. Dosłownie trzy ,może cztery zdjęcia fragmentów prototypu, trzy zdjęcia wraku serii, sporo rysunków- nawet z 1941r.. Niestety każdy rysunek inny, plus wersje silnikowe, slowem żadnych pewnych informacji. Robiłem model tego samolotu i obstawiłem się wsystkim co dotyczyło p-50 i wiem że będziesz miał trudne zadanie, tym bardziej życzę powodzenia przy budowie. Wnętrze podejrzałem w kartonowym wydaniu Jastrzębia- chyba warto przyjąć, że tak mogło wyglądać (a la PZL) niż szukać. Ja nie dokopałem się do żadnej najmniejszej fotki, czy rysunku. Wstaw na warsztat, będę na pewno wiernym kibicem Twoich poczynań, a i może przydam się do czegoś. Napisz, czy robisz go z zestawu, czy od podstaw i w jakiej skali? Pozdro Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts