kiwaczek Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Serdeczne dzieki za porady i mile slowa. Co do naczepy to wlasnie dzisiaj listonosz przyniosl paczke z zamowiona przyczepa " Fruehauf" Flatbed firmy AMT ale mysle ze nawet ona powinna docisnac tylnie kola. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Fajnie się zapowiada, aczkowliek ten niebieski metalik na silniku troche mnie razi.. Przecież orginał nie jest pomalowany metalikiem, sam wstawiłeś fotki. Silniki pomalowane maetalikami widziałem tylko na zlotach tuningowych, i to też nie całe a tylko kopułki głowicy. Ale poza tym bardzo podoba mi się wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Fajnie się zapowiada, aczkowliek ten niebieski metalik na silniku troche mnie razi.. Przecież orginał nie jest pomalowany metalikiem, sam wstawiłeś fotki. Silniki pomalowane maetalikami widziałem tylko na zlotach tuningowych, i to też nie całe a tylko kopułki głowicy Tez bylem zdziwiony ale "International Harvester Company" malowala swoje silniki na metaliczny niebieski kolor przez wiele lat. Znalazlem kilka fotek z ich broszury oraz modelu zrobionego przez innego modelarza. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Witam. Nareszcie jakis postep w budowie. Nakladanie kalek jest moja najslabsza strona wiec nerwow byly wiele ale wreszcie kalki skonczone. Sleeper tez byl problemem gdyz podloga byla tak zwichrowana az balem sie ze nie dociagne jej do wszystkich scianek. Do ramy doszly chlapacze i zbiorniki i do deski rozdzielczej radio i kierownica. Zapraszam do komentarzy. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Dla mnie rewelacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Pinknie Tylko czekać do końca Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Serdeczne dzieki za pochwaly, ale to wlasnie dzieki wam i waszym modelom ktore zrobily na mnie duze wrazenie postanowilem sprobowac zlozyc model ciezarowki. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Dla mnie rewelacja:) dla mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Oto moj maly postep w budowie, pomalowalem uszczelki na oknach i przemalowalem deske rozdzielcza zeby pokazac imitacje drewna ktora jest w oryginale tego wozu. Zapraszam do komentarzy. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Robota pierwsza klasa Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Deska o wiele lepiej wygląda, a i uszczelki ładnie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Bardzo ładnie Tak trzymaj . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 No pięknie kolego Przydałoby się jeszcze zrobić coś z tą imitacją kabli z przodu maski, coś będziesz z tym robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 No pięknie kolego Przydałoby się jeszcze zrobić coś z tą imitacją kabli z przodu maski, coś będziesz z tym robił? Witam. Bardzo bym chcial ale poprostu nie wiem jak to powinno wygladac i boie sie tego zepsuc. Bylbym wdzieczny za rade lub zdjecia jak to powinno byc zrobione. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 A jak pomalowałeś uszczelki, ja się mecze i nie mogę ich pomalować w Ivecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 A jak pomalowałeś uszczelki, ja się mecze i nie mogę ich pomalować w Ivecu. Uszczelki maluje aerofgrafem i zabiezpieczam tasma Tamiyi. Oczywiscie caly problem jest z zamaskowaniem, ja po polozeniu tasmy naciskam na nia wiele razy wykalaczka lub podobnym narzedziem a zanim zaczne malowac czarna farba maluje najpierw bezbzrwnym lub kolorem karoserii. Mimo wszystko zawsze mam troche naprawiania. Tym razem zostawilem tasme zadlugo i przy sciaganiu zrywalem troche czarnej farby wiec nie obeszlo sie bez pedzelka i malych reperacji. Powodzenia Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi