SOPOL73 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam, chcę przedstwić to co dzieje się obecnie w moim warsztacie i jakies 2 miesiące do tyłu. Postanowiłem zrobić seryjną klepankę, bo tak praktykowałem z ostatnimi meserami np. Hiszpanem i zdało egzamin. Na warsztacie mam 3 modele z Hasegawy i jeden z tamki - "PETIE 2ed". Modele się same skleiły no może troszkę korekty. Przy jednym miałem ubytek w skrzydle na krawędzi spływu, ale to zniwelowałem klejem CA i delikatnym szlifowaniem. Oto modele w pudłach i po wstępnym przymiarkowaniu: Po uformowaniu bryły i zniwelowaniu niedoskonałości pokryłem podkładem szarym Gunze, następnie zrobiłem skromny preshading. Na fotkach już po naniesieniu pewnych kolorów i po maskowaniu: Wyszło coś takiego po malowaniu metalizerami Super MM, widać ładnie preshading i dobrze się zapowiada na końcowy efekt. Przed nakładaniem kalek dla połysku dałem odpowiednią ilośc sido (szeroko go stosuję), efekt jest taki: Następny etap prac to dalsze naklejanie kalek, ale jeszcze podwozie , wydechy i cała masa detali. Obecnie to wygląda tak: A to już jest w gablotce: Czekam na podpowiedzi co jeszcze można zrobić i jakie korekty wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Projekcik całkiem całkiem też się zastanawiałem czy nie budować dwóch Mustangów ale Ty to mnie zszokowałeś. Wiesz jakoś mi nie pasuję ten preshading do Mustangów amerykańscy piloci raczej dbali o swoje maszyny i były one dość czyste jak na warunki w których przebywały i walczyły. Po za tym bardzo ładne modele i fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Fajne, fajne SOPOL73 bedziesz w sobote na Szerokiej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Na 95% będę jak mnie nie ściągną awaryjnie do pracy.!!! Właśnie o tym myślałem co by się na spotkaniu pojawić! Dawno nie byłem! Jeszcze muszę załatwić opiekunkę do mojej córki i będę na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Na 95% będę jak mnie nie ściągną awaryjnie do pracy.!!!Właśnie o tym myślałem co by się na spotkaniu pojawić! Dawno nie byłem! Jeszcze muszę załatwić opiekunkę do mojej córki i będę na 99%. No to sie zobaczymy, ja tam sie martwie by jakoś dojechać i trafić Ale postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi