Skocz do zawartości

Tornado IDS 1:48 Italeri

lucky_sz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

jako ze to moj pierwszy temat na modelwork.pl prosze o jak najwiecej rad i sugestii co do budowy modelu... ostatni model skleilem jak mialem jakies 14 lat wiec 10 lat temu Tornado potraktuje jako probe powrotu do hobby.

Niestety nie dysponuje aerografem wiec bardzo prosze zeby wszytkie rady dotyczace malowania uwzglednialy ten fakt

W miare mozliwosci prosze o lapatologiczne tlumaczenie swoich pomyslow

OK... let's get back to business

Na poczatek co znalazlem w pudełku

DSC08820.JPG

DSC08821.JPG

DSC08822.JPG

DSC08823.JPG

DSC08825.JPG

DSC08827.JPG

DSC08828.JPG

Bardzo prosze o wyrozumialość i jak najwięcej pomocy... mam nadzieje, że z waszą pomocą uda mi się znowu złapać bakcyla

Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Witam po dluższej przerwie... ehhh sesja dala w kosc i troszke mnie stopowala

zakonczylem wlasnie tworzenie kokpitu - oczywiscie daleko daleko do pelnej satysfakcji, ale zabawy bylo sporo i chyba to nie bedzie ostatni model w moim zyciu

co do samgo modelu po przejzeniu sporej ilosci "walkaround'ow" dochodze do wniosku ze gosc, ktory zaprojektowal kokpit zrobil to od tak sobie malo elementow sie tam pokrywa (zwlaszcza z bocznych paneli). Siedzenia tez byly takie sobie - bardzo malo wyrazne pasy i malo detali... co nieco potworzylem domowymi, mega amatorskimi sposobami, wiec litoooosci z ocenami

jesli chodzi o malowania to wybralem RAF, Muharraq (Bahrain) Feb. 1991 - czyli piaskowy - z rysunkiem snoopiego po boku - gdzies nawet w googlach sa orginalne zdjecia

i tu pojawia sie moje przerazenie. Wstepnie zaczalem malowac sobie na probe skrzydlo od wewnatrz. Jak juz mowilem nie mam aerografu a po pedzelku zostaja mi jakies straszne smugi. Licze na rady zwiazane z malowaniem duzych powierzchni pedzelkiem

DSC08845.JPG

DSC08851.JPG

DSC08855.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com