krzysieke14 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Niedawno rozpocząłem budowę modelu rosyjskiej ciężarówki Gaz AAA. Jest to mó pierwszy model, w którym zastosuję wypłowienie koloru, obicia, może nawet jakieś brudzenie itp. Jest to więc model trochę eksperymentalny A zatem zapraszam do obejrzenia tego, co udało mi się do tej pory zrobić. Na początek pudełko ;) Częściowo slejone elementy, niektóre z nich już pomalowane: Pomalowane wewnętrzne częsci kabiny, brak tylko siedzenia kierowcy. Dodam jeszcze jakieś zadrapania i brudzenie podłogi. Jutro mam w planach dokończenie i sklejenie całej kabiny Zobaczymy... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Jutro mam w planach dokończenie i pośpech jest w "tych sprawach" złym doradcą. Powlotku....UM to wymagający przeciwnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Zgodnie z "obietnicą" kabina sklejona Kabinę trzeba jeszcze ładnie dopracować i zabieram się za jej malowanie wraz ze skrzynią ładunkową. Powlotku....UM to wymagający przeciwnik.Sklejenie kabiny z 4 przygotowanych wcześniej większych elementów w 2 godziny to właśnie takie "powolutku" Wszelka ocena (nawet ta najgorsza) mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Tą szpachlę na drzwiach i masce tak zostawisz, czy jeszcze zeszlifujesz, bo niezbyt estetycznie to wygląda. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Szpachla zostanie oczywiście zeszlifowana. Powodzenia w dalszych pracach Dzięki, przyda się, bo jak na razie model wychodzi średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Ja chętnie poobserwuję twój warsztat, bo ostatnio wziąłem sie za cysterniaka ISUZU w 1/72.. taki debiut trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Model (na razie bez części podwozia) pomalowany podkładem - humbrol 86. Widać pewne niedomalowania, ale przed waloryzacją zostanie to jeszcze poprawione. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 Wypłowienie koloru Niewiem czy jest wogóle widać jakąś różnicę Ma ktoś jakiś dobry sposób na zrobienie takiego wypłowienia bo niespecjalnie mi to wyszło Za wszelką pomoc wielkie dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Model w trakcie waloryzacji: Wszystko zostanie jeszcze oczywiście dopracowane, na razie waloryzacja zrobiona tak z grubsza. Jak zawsze, pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam po dłuższej (a właściwie bardzo dłuuuuuuuuuugiej) przerwie Bardzo mało przez ten czas zrobiłem, ale zamierzam nadrobić to w najbliższych dniach. Na dzień dzisiejszy model przedstawia się tak: Co o nim sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 O ile dobrze zauważyłem, to nic nie zrobiłeś z reflektorami i klaksonem ( zabetonowane). Ogólnie to szacunek za ten model. Sam robiłem Gaz AAA z działem i szczerze powiedziawszy to dużo trzeba było napracować się nad kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Reflektory dokleiłem niedawno i po prostu jeszcze ich nawet nie pomalowałem Model jest właściwie taką próbą brudzenia i postarzenia (wcześniej robiłem tylko "czyste" modele) i stąd trochę taki zapaćkany, ale jak zacznie się postarzać to ciężko przestać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Wczoraj zrobiłem brudzenie podwozia. Wykonałem je ochlapując podwozie pędzlem ocieranym o kant zapałki. Efekt prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Nie jest najgorzej, lecz zawsze mogło by być trochę lepiej. Np. taki wał napędowy cały czas się obraca podczas jazdy no to chyba nie powinien być tak mocno "unorusany" jak reszta. Inna kwestia to taka, że musisz nabrać wyczucia i wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Model po zastosowaniu washa: Jeszcze kilka drobiazgów i model będzie gotowy Niestety pojazd nie będzie miał pełnego oznaczenia, ponieważ... ehm... niektóre kalkomanie rozpadły mi się w wodzie No ale trudno, budowa tego modelu właściwie była taką próbą brudzenia i postarzania, więc strata nie jest tak wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekmir Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Trochę bałem się o efekt końcowy. Zwłaszcza po tym jak wyglądała kabina po zabiegach postarzających. Ale dzięki zastosowaniu washa wszystko się ładnie przegryzło i muszę ci powiedzieć że model bardzo mi się podoba Skoro tak mocno kurzyłeś podwozie to przydałoby się jeszcze trochę kurzu z przodu maski poniżej reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Dzięki za miłe słowa Niestety przy nakładaniu washa popełniłem błąd: nałożyłem go tak że dość sporo przyciemnił bazowy kolor kabiny (na zdjęciu tego nie widać ponieważ było robione przy świetle dziennym w dość jasnym miejscu). Ale jak na pierwszy raz to jestem zadowolony . Odnośnie brudzenia na przodzie pojazdu to z pewnością masz rację, ale chyba zostawie to już tak jak jest. Myślę, że dzisiaj ostatecznie dokończę budowę modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 krzysieke14 ładnie Ci to wyszło. A co do kalek z tego modelu - mi też się rozpadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Nic już nie kombinowałem ponadto co zrobiłem wcześniej. Pomalowałem tylko reflektory: Chciałem nałożyć jeszcze kropelkę Super Glue, ale na próbce bardzo przyciemniło to srebrną farbę i nie wyglądało ładnie. Tym samym model uznaję za skończony Zapraszam do galeri: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=20739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi