Jarek C Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Hmm... A mi się wydaje że jest dobrze, dla przykładu parę zdjęć: No fakt , zwracam honor , to ja się zasugerowałem typowym układem pasów , a w tym przypadku jest po japońsku , nie typowo człowiek się uczy całe życie i japońców nie skleja a najwyższy czas zacząć he he. Ale ten model jest w moich planach i z ciekawością obserwuję dalej Powodzenia w budowie Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Masserati bardzo fajnie Ci to idzie. Czekam na dalsze prace. Bardzo mi się ten fotel podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 ja uzywalem clearfixu, sluzyl mi do wypelnienia okienek w bombowcach 1/72, a tobie po co on? swiatla ladowania czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Witam Dałem rade i jedziemy z relacją dalej! nie będzie to jakaś super hiper aktualizacja, ale chce się pochwalić tym że udało mi się połozyć idealną warstwe farby za pomocą aero Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Ładnie, ładnie ale czemu nie domalowałeś do końca wnętrza kokpitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Tam będzie kolor XF-71 cocpit green (IJN) Jutro położę XF-71 i dokończę detale w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Trochę to sobie inaczej wyobraziłem - pomyślałem, że najpierw ma być srebrny potem cocpit green a na koniec przetarcia przez zielony do tego srebrnego. Ale to Twój warsztat i zrobisz według swego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 ale chce się pochwalić tym że udało mi się połozyć idealną warstwe farby za pomocą aero Oj, pamiętam ile miałem z tego powodu radochy. Jaka ta farba gładka, cienka, równiutka ... Postaraj się skrócić odstępy pomiędzy kolejnymi prezentacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Trochę to sobie inaczej wyobraziłem - pomyślałem, że najpierw ma być srebrny potem cocpit green a na koniec przetarcia przez zielony do tego srebrnego. Ale to Twój warsztat i zrobisz według swego uznania Wiem o co chodzi, ale że jestem początkującym wolę ten model zrobić jak prosto z fabryki Postaraj się skrócić odstępy pomiędzy kolejnymi prezentacjami Chodzi o to żeby mnie aktualizacji a więcej zrobionego na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Witam! Pobawiłem się z drobnicą w kabinie, dałem kolorek na ścianki kabiny w kadłubie i zrobiłem poprawki malowania tego iż koloru bo było nie dokładnie Na 2 zdjęciu, widać w lewym dolnym rogu zielonej farby(XF-71) plamę aluminium jutro to poprawię bo nie daje mi spokoju Zanim zamknę kadłub będę musiał zmówić farbę gunze metallic blue green(H063) Nic nie jest wklejone ;-) Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Chodzi o to żeby mnie aktualizacji a więcej zrobionego na zdjęciach? Dowcipniś Dawaj częściej kolejne etapy klejenia, malowania, szpachlowania i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Dowcipniś... A tak poza tym, to jak mi idzie? czy trzeba coś poprawić w modelu lub poprawić moje umiejętności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Witam Niestety padłem na silniku Jest to chyba najgorzej spasowana część w tym modelu Starałem się to jakoś poprawić ale nie wiem czy efektem moich prac nie jest pogorszenie sytuacji Zdjęcia sprzed robót: A tutaj już po robotach(pomalowane by zobaczyć jak będzie wyglądało) Połówki nie są ze sobą sklejone, tzn. silniki są jeszcze nie sklejone ze sobą. Postaram się jakoś Jeszce poprawić, ale nie wiem czy wycisnę coś z siebie by było lepiej... Pozdrawiam Mateusz P.S. Jedyny plus, to to że można zasłonić silnik, by nie było tego widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Witam. Przepraszam za długą przerwę, ale nie miałem rozcieńczalnika do farb, lecz udało mi się go załatwić i jedziemy dalej Postanowiłem zająć się silnikiem i innymi duperelami które zostaną pomalowane jutro. Myślałem że silnik wyjdzie gorzej, ale się myliłem, efekt mnie zadowala. Jak widać zająłem się też kabiną i karabinami, kabina została złożona na sucho a karabiny nie zostały wklejone Trzymajcie się i czekajcie na jutrzejszą aktualizacje Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Następna aktualizacja miała być jutro, lecz nie mogłem się powstrzymać od robienia czegoś przy zero i oto efekty Silnik został zrobiony w 96% siedziałem nad nim dobre parę godzin, lecz uparłem się i jest prawie gotowy. Te pozostałe 4% to rury wydechowe których nie chciało mi się dziś robić. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz BIS Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Ogólnie fajna relacja z budowy modelu. Taki sam leży na półce, więc "śledzę" temat z uwagą. Interesuje mnie, czy porównywałeś m.in. wypraski kadłuba i skrzydeł z planami w skali 1/32. Ciekawe na ile są one dokładne. Na innym forum gość robi takie porównanie dotyczące innego modelu i wnioski są dość zaskakujące. http://lotnictwo.net.pl/7-inne/51-modelarstwo/184-modelarstwo_warsztat/26793-mig_29_revell_1_32_a.html Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Interesuje mnie, czy porównywałeś m.in. wypraski kadłuba i skrzydeł z planami w skali 1/32. Ciekawe na ile są one dokładne. Na innym forum gość robi takie porównanie dotyczące innego modelu i wnioski są dość zaskakujące. Nie bawiłem się w porównywanie czy wymiary w skali odpowiadają oryginałowi, musiał bym się pobawić w skalowanie planów, ale mam nadzieje że tamiya nie zrobiła jakiś wpadek w wymiarowaniu Przy następnym modelu(A6M2 model 21) pobawię się w zgodność wymiarów z oryginałem bo mam ciekawy zamiar Ale na razie sobie odpuszczę. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Witam! Chciał bym ogłosić że skończyłem sklejać i malować jeden z segmentów modelu, a jest nim silnik siedziałem nad nim dobre parę godzin, ale było warto. Mam nadzieje że się wam spodoba Pozdrawiam Mateusz EDIT: Mam pytanie, a mianowicie jakimi farbami mogę zastąpić spraye AS-2 i AS21 co do AS-21 to mam już tamiya XF-70 ale AS-2 nie mogę znaleźć odpowiednika może być z farb gunze i by był to akryl. Wielkie dzięki jak ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 Witam! Dziś nie wiele do pokazania, ale zawsze coś Można się dopatrzeć co doszło do silnika Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Fajne detale są w tej skali. Będę śledził postępy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Dobra Panowie, jedziemy dalej Nie mam ostatnio czasu, wiecie nauka itp. ale postarałem się trochę pomalować zero i efektami zaraz się podzielę Pomalowane wnęki podwozia i miejsce klap do lądowania. Klapy Urządzenie do opuszczania tylnego koła. jak i mocowanie do zaczepu liny podczas lądowania na lotniskowcu. Pozostałe duperele od podwozia. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi