Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Witam,chciał bym zaprezentować mój nie najlepszy model ponieważ nie ma lakieru(ważne że naklejki ma) także niektóre kalkomanie się porwały. Mniejsza z tym zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Haha albinos zdjęcia kiepskie, mało co widać, kalkomanie rozjechane. Ćwicz, sklejaj, a będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No jakby jeszcze mial pod kolor szyby i lampy z tyłu to wyglądałby jak wyrzeźbiony model w fabryce Sam bym takiego nie zrobił, ale podoba mi się taki Coś nowego. Ale następne modele bedziesz już malował ? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Wiem że zdjęcia są kiepskie ale obie cyfrówki mi się popsuły. Kolego na pewno byś skleił on nie ma nawet 50 części. To są moje pierwsze położone kalkomanie w życiu (nie licząc kalkomanii kitecha z Mig-25) wcześniej nawet nie wiedziałem co to jest. oczywiście że następny będzie malowany,zastanawiam się nad modelem Mitsubishi Lancer GSR VI firmy fujimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCIONd Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Nie miałeś kasy na farby joke Ta koncepcja nie przypadła mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Nawet, jeżeli nie miał kasy na farby, to nie wiem co w tym śmiesznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 No widzisz nie miałem i teraz mam pytanie czy tanie farby firmy testors się do czegoś nadają?Czy kupić droższe?Niestety także zlikwidowali tani sklepik modelarski w którym dostawałem duże rabaty i prezenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCIONd Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 to był żart (joke), ale jak widzę nie trafny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Ja uważam, że nasz nowy kolega jest i tak mistrzem świata, zero stresu, niesamowita odwaga,otwarty na krytyke, a modelik, no cóż nastepny z pewnością będzie lepszy, tak trzymaj chłopaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Trochę nerwów było kiedy zamaskowałem szyby przed malowaniem sidoluxem,po zerwaniu taśmy z przedniej szyby (źle ułożyłem) zerwała się naklejka subaru co widać na zdjęciach. Wyciąłem większy otwór na wlocie powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danonek31 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Bez kolorów to nie jest to subaru. Postaraj się go ulepszyć w barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Nowy model uzbroję w kolory. Ale w tym nie chcę niszczyć kalkomanii. Czekam na odpowiedź w sprawie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Ja uważam, że nasz nowy kolega jest i tak mistrzem świata, zero stresu, niesamowita odwaga,otwarty na krytykę, a modelik, no cóż następny z pewnością będzie lepszy, tak trzymaj chłopaku Też tak myślę, ja swojego pierwszego modelu bym się nie odważył pokazać Co do farb o które pytałeś, to może spróbuj malować sprayami samochodowymi, efekt jest dużo lepszy niz w wypadku zwykłych farb, oraz są dużo prostsze w użyciu. jak będziesz robił następny model to załóż wątek warsztatowy, na pewno ktoś Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Ale do małych części co się nada,znalazłem jeszcze farby firmy Pactra i modelarze z innego forum polecają .A wy co polecacie Samolot kitecha malowałem motipem. Chyba to dobre farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2010 Samolot kitecha malowałem motipem. Chyba to dobre farby. Tak na samochody. Na inne modele nie. Chyba, że budujesz "zabawki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 To jakie farby polecasz na modele,na tamiye mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Jest dobrze jak na pierwszy model Tylko musisz uważać gdzie pchasz łapska uwalone w kleju, bo całe tylne światła pobrudzone, ale nie jest źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Nie odrazu kraków zbudowano. Wiadomo, że są to twoje początki. Przynajmniej trzymasz się zasad ortografii i za to plus. Co do farb to moim zadniem lepiej zainwestować w lepsze farby niż kupować jakieś gówna( to jest moje zdanie ). Ja maluję farbami tamki oraz gunze i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2010 To jakie farby polecasz na modele Jasno napisałem, że modele samochodów śmiało możesz malować motipami. Samolot sprayem raczej trudno pomalować, choć nie jest to nie możliwe, a trudno było by z dobraniem odpowiedniego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Jest dobrze jak na pierwszy model Tylko musisz uważać gdzie pchasz łapska uwalone w kleju, bo całe tylne światła pobrudzone, ale nie jest źle ;) Tu mi nie wyszło na razie żadna szybka mi czysta nie wyszła.Jeden reflektor wyglądało dobrze tylko zmatowiłem żeby wyglądały podobnie. Jasno napisałem, że modele samochodów śmiało możesz malować motipami. Samolot sprayem raczej trudno pomalować, choć nie jest to nie możliwe, a trudno było by z dobraniem odpowiedniego koloru. Zwracam honor myślałem że chodzi o samochody 1/1. Ok na gunze mnie jeszcze stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Farby do pędzelków - Humbrol, spraye Motip ;) No chyba, że twój nstępny model też chcesz zrobić ,,inaczej', to poleam kredki , najlepiej Bambino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi