Skocz do zawartości

Sdkfz 251/3 ausf B ZVEZDA 1/35 (i zvezdoludki) mój debiut :]

mae

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, skad wziales te kartonowe pudelka ktore sa w pojezdzie. Bylbym wdzieczny za jakis namiar na nie. Dzieki

Kiedyś na internecie widziałem takie pudełka do wydrukowania i sklejenia, z tym, że to były pudła Jankesów, ale niemieckie też powinny być.

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Uznałem, że przeskalowałem bruk i był za mały. Rzeźbię od nowa:

IMG_0279.JPG

IMG_0281.JPG

Zakupiłem również nowych statystów na dioramkę :]

IMG_0283.JPG

IMG_0286.JPG

IMG_0287.JPG

IMG_0289.JPG

IMG_0293.JPG

IMG_0294.JPG

IMG_0295.JPG

IMG_0296.JPG

IMG_0299.JPG

To moje pierwsze figurki od firmy MasterBox i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony ich jakością, nie ma na co narzekać :] Mam nadzieję, że jak dioramka będzie skończona, różnica w wielkości wyposażenia figurek Zvezdy i tych nie będzie się mocno rzucać w oczy :]

To moje pierwsze figurki od firmy MasterBox i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony ich jakością

Ja mam telegrafistów od nich. Jakościowo nie jest to moze dragon, ale z pewnością, dynamiką bija tamtego na głowe. Coś za coś.

Brawo mae . Widzę, że stosujesz w modelarstwie zasadę "jak najwięcej od siebie". Bardzo to doceniam. Gdy będziesz robił "figurantów" spróbuj bardziej pocieniować tak mundury jak i twarze. Odnośnie ulicy, ja na bruki i chodniki używam niekiedy podkładek korkowych. Pocięte mają fajną fakturę i nierówne brzegi.

Działaj dalej i powodzenia kapral

• 2 weeks later...

No lecisz z bazowym, zobaczymy jak pocieniujesz Później oczywiście możesz rozjaśnić bazowy jak Cię nie zadowoli efekt preszejdu

Pzdr

To co robisz jest miłe dla oka muszę powiedzieć. Zero gotowców, dużo własnej twórczości. Mogę się podpisać pod tym co pisał Kapral- szanuję modelarzy którzy wychodzą poza gotowce w swoich projektach.

Czekam na postęp i śledze z zainteresowaniem ;)

Dziękuję za dobre słowo :]

Dziś zrobione:

IMG_0313.JPG

IMG_0328.JPG

IMG_0329.JPG

Moje pierwsze większe malowanie aerkiem Muszę powiedzieć, że przyjemnie się z tym narzędziem pracuje. Jak wyszło to sami oceńcie :P

Podmalowałem ulicę :]

IMG_0333.JPG

IMG_0334.JPG

IMG_0344.JPG

Na razie macham aerkiem. Jak już zrobię Renówkę i ogruzuję wszystko, zacznę bawić się w washe itd :]

Za bardzo mnie rażą w oczy te rozjaśnienia na płytach chodnikowych. Widać że spodobało Ci się cieniowanie Zniweluj to trochę bo jest mniej realistyczne.

Pozdr

Spodobało mi się generalnie aero Niesamowite jak szybko i niskim kosztem można otrzymać fajne efekty :] Co do płytek, to spokojnie W tej chwili podmalowałem je bazowo, muszę zrobić tankietkę i jak będę ją już miał gotową to zacznę rozkładać gruz. Część chodnika będzie nim przykryta, część zakurzona. Liczę na to, że przy dalszej pracy to przerysowanie zostanie zniwelowane.

Co do malowania dioramy - pieknie to wyglada.

Spodobało mi się generalnie aero Niesamowite jak szybko i niskim kosztem można otrzymać fajne efekty :]

Moglbys napisac na PW z jakiego aerografu korzystasz i sprzetu ? I ile cie to kosztuje ? Chyba juz czas sie na aerograf przerzucic bo z zal patrzec na tak piekne prace. Pozdrawiam.

Jadę dalej

IMG_0401.JPG

IMG_0407.JPG

IMG_0407.JPG

Plan jest taki:

pomalowałem go w kolorach podpalonego, podrdzewiałego zniszczonego złomu :P Teraz pomaluję go lakierem do włosów, podmaluję khakim i zacznę zdejmować farbę zieloną

Zobaczymy jak wyjdzie

Mazianie Renówki aerkiem zrobione. Zdjęcia niestety takie sobie, muszę kupić statyw bo inaczej ciężko :/

IMG_0527.JPG

IMG_0528.JPG

IMG_0535.JPG

IMG_0541.JPG

Jak mi wyszło sami oceńcie :] Z zaciekami, rdzą i innymi bajerami się wstrzymuję, zrobię ja później. Kupiłem jakąś masę dla dzieci co zasycha na powietrzu Uformuję teraz teren i zacznę gruzować. Później pomaziam resztę aerkiem i zacznę się bawić w washe, suche pędzle pastele i cegły :P

• 2 weeks later...

Malowanie gruzu :]

DSC05790.JPG

DSC05792.JPG

DSC05800.JPG

DSC05804.JPG

DSC05813.JPG

DSC05818.JPG

DSC05834.JPG

DSC05836.JPG

DSC05840.JPG

DSC05855.JPG

DSC05907.JPG

Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane. Muszę się wreszcie zająć poważnie malowaniem ścianki :]

IMG_0677.JPG

IMG_0689.JPG

IMG_0700.JPG

Zacząłem walczyć z główką, w tej chwili pierwsze oleje :] Tym razem mniej się będę z nimi pieścił, będą bardziej wyraziste.

Czy gaśnica nie powinna być w innym kolorze nie jestem pewny ale coś mi się o uszy obiło, że w kolorze pancerza (kamuflażu) lub czarna?

A tak ogółem to dobre ci sie należy za robotę.

Kiedyś jeszcze hoho lat temu sklejałem sobie taką renatkę. Ta Twoją w tych gruzach bije tą moją o parę lat świetlnych, a to nie tak łatwo wykonać model na zniszczonego złomka. Duże za tego maluszka w gruzach. Na pierwszym planie scenki też jest na czym zawiesić oko, Sdkfz wygląda elegancko i duże brawa za figurantów.