Grzywa Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Mam pytanie, skad wziales te kartonowe pudelka ktore sa w pojezdzie. Bylbym wdzieczny za jakis namiar na nie. Dzieki Kiedyś na internecie widziałem takie pudełka do wydrukowania i sklejenia, z tym, że to były pudła Jankesów, ale niemieckie też powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Walczę dalej z ulicą :] Rzeźbienie bruku idzie powoli, na podstawie dałem więcej wikolu do gipsu, niż w ścianie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Uznałem, że przeskalowałem bruk i był za mały. Rzeźbię od nowa: Zakupiłem również nowych statystów na dioramkę :] To moje pierwsze figurki od firmy MasterBox i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony ich jakością, nie ma na co narzekać :] Mam nadzieję, że jak dioramka będzie skończona, różnica w wielkości wyposażenia figurek Zvezdy i tych nie będzie się mocno rzucać w oczy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 To moje pierwsze figurki od firmy MasterBox i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony ich jakością Ja mam telegrafistów od nich. Jakościowo nie jest to moze dragon, ale z pewnością, dynamiką bija tamtego na głowe. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Brawo mae . Widzę, że stosujesz w modelarstwie zasadę "jak najwięcej od siebie". Bardzo to doceniam. Gdy będziesz robił "figurantów" spróbuj bardziej pocieniować tak mundury jak i twarze. Odnośnie ulicy, ja na bruki i chodniki używam niekiedy podkładek korkowych. Pocięte mają fajną fakturę i nierówne brzegi. Działaj dalej i powodzenia kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Bardzo ladna dioramka sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Mało czasu niestety mam, ale jadę dalej Mój pierwszy preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 No lecisz z bazowym, zobaczymy jak pocieniujesz Później oczywiście możesz rozjaśnić bazowy jak Cię nie zadowoli efekt preszejdu Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 To co robisz jest miłe dla oka muszę powiedzieć. Zero gotowców, dużo własnej twórczości. Mogę się podpisać pod tym co pisał Kapral- szanuję modelarzy którzy wychodzą poza gotowce w swoich projektach. Czekam na postęp i śledze z zainteresowaniem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dziękuję za dobre słowo :] Dziś zrobione: Moje pierwsze większe malowanie aerkiem Muszę powiedzieć, że przyjemnie się z tym narzędziem pracuje. Jak wyszło to sami oceńcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Wyszło dobrze. Teraz niech w ruch pójdą oleje- zacieki, washe i będzie elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Podmalowałem ulicę :] Na razie macham aerkiem. Jak już zrobię Renówkę i ogruzuję wszystko, zacznę bawić się w washe itd :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Za bardzo mnie rażą w oczy te rozjaśnienia na płytach chodnikowych. Widać że spodobało Ci się cieniowanie Zniweluj to trochę bo jest mniej realistyczne. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Spodobało mi się generalnie aero Niesamowite jak szybko i niskim kosztem można otrzymać fajne efekty :] Co do płytek, to spokojnie W tej chwili podmalowałem je bazowo, muszę zrobić tankietkę i jak będę ją już miał gotową to zacznę rozkładać gruz. Część chodnika będzie nim przykryta, część zakurzona. Liczę na to, że przy dalszej pracy to przerysowanie zostanie zniwelowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Powoli z popiołów powstaje tankietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Klasa - cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Co do malowania dioramy - pieknie to wyglada. Spodobało mi się generalnie aero Niesamowite jak szybko i niskim kosztem można otrzymać fajne efekty :] Moglbys napisac na PW z jakiego aerografu korzystasz i sprzetu ? I ile cie to kosztuje ? Chyba juz czas sie na aerograf przerzucic bo z zal patrzec na tak piekne prace. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Jadę dalej Plan jest taki: pomalowałem go w kolorach podpalonego, podrdzewiałego zniszczonego złomu :P Teraz pomaluję go lakierem do włosów, podmaluję khakim i zacznę zdejmować farbę zieloną Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 10 Lipca 2010 Autor Share Napisano 10 Lipca 2010 Mazianie Renówki aerkiem zrobione. Zdjęcia niestety takie sobie, muszę kupić statyw bo inaczej ciężko :/ Jak mi wyszło sami oceńcie :] Z zaciekami, rdzą i innymi bajerami się wstrzymuję, zrobię ja później. Kupiłem jakąś masę dla dzieci co zasycha na powietrzu Uformuję teraz teren i zacznę gruzować. Później pomaziam resztę aerkiem i zacznę się bawić w washe, suche pędzle pastele i cegły :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Powoli nakładam gruz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Dalsze postępy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Malowanie gruzu :] Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane. Muszę się wreszcie zająć poważnie malowaniem ścianki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Zacząłem walczyć z główką, w tej chwili pierwsze oleje :] Tym razem mniej się będę z nimi pieścił, będą bardziej wyraziste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Czy gaśnica nie powinna być w innym kolorze nie jestem pewny ale coś mi się o uszy obiło, że w kolorze pancerza (kamuflażu) lub czarna? A tak ogółem to dobre ci sie należy za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Kiedyś jeszcze hoho lat temu sklejałem sobie taką renatkę. Ta Twoją w tych gruzach bije tą moją o parę lat świetlnych, a to nie tak łatwo wykonać model na zniszczonego złomka. Duże za tego maluszka w gruzach. Na pierwszym planie scenki też jest na czym zawiesić oko, Sdkfz wygląda elegancko i duże brawa za figurantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi