Skocz do zawartości

Jagdtiger Porsche, 1:35 DML

arre

Rekomendowane odpowiedzi

Oto moje ostatnie wypociny.

Jagdtiger Porsche, Francja 1944.

- Model Dragona

- lufa RB

- km RB

- gąsienice Friulmodel

- fototrawione dodatki Abera

- zimmerit Atak

- kanistry Tamiya

- liny Eureka

Malowany farbami Tamiya, delikatne zacieki farbami olejnymi, plus dark wash Miga.

Postępy prac można obejrzeć http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=16689&highlight=

dsc0284d.jpg

dsc0285x.jpg

dsc0294l.jpg

dsc0295y.jpg

dsc0296a.jpg

dsc0297t.jpg

dsc0298bs.jpg

dsc0299t.jpg

dsc0300b.jpg

dsc0301f.jpg

dsc0302b.jpg

dsc0303d.jpg

dsc0304y.jpg

dsc0305a.jpg

dsc0306a.jpg

dsc0307m.jpg

Dziękuję za dobre słowa koledzy.

Jednocześnie ślę podziękowania za uwagi i wskazówki podczas prac nad modelem dla Rittera, jagera27, Jakuba Ś.

Beczki wstawiłem dla złamania linii, sama bryła Jagdtigera jest klocowata i monotonna.

Jagdtiger prezentuje się bardzo ładnie. Może na przyszłość warto trochę ze zdjęciami powalczyć tym bardziej że pojazd ma jednobarwne kamo. Np. koła jezdne na pierwszych fotach wyglądają na ciemniejsze moim zdanie ładniej to wygląda natomiast na dalszych zdjęciach są bardzo jasne i nie wiem jak jest naprawdę Jeżeli są jasne i jednolite z kamo to może je warto trochę przybrudzić ?

Witam, ile kosztują takie gąski Friulmodel np. do tego pojazdu ?

Ok 100 zł.

Kurde to strasznie drogo mi sie wydaje za same gąski, choć wiem ze te z paska gumowego nie wyglądają zbyt realistycznie to chyba sie bardziej opłaca zrobić te plastikowe w zestawie bo w końcu jak sie zapłaciło za te części nierzadko niemałe pieniądze to czemu potem 1/3 nie założyć? A jak sie zamaluje i pobrudzi to jest jakaś różnica wogóle ? Bo bądźmy szczerzy ze za 100 to sie trochę dorzuci i już jest na kolejny dobry model więc mi sie wydaje że trochę szkoda, jakby były do 50zł to jeszcze.... Niby ten Tygrys II to jeszcze kawał czołgu wiec i gąski nie mało ale np. za jakieś włoskie M13 czy inne małe pojazdy udające czołgi chcą koło 100zł to już jest stanowcza przesada, pewnie niektórzy modelarze sie ze mną nie zgodzą i nie mam im tego za złe ale chyba by musiały śpiewać i tańczyć za taką cenę.