tornado Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Tornado, co to jest to czerwone w polowie ramy? Jakis reduktor? Przekładnia? heh, sam bym to chciał wiedzieć Wygląda jak skrzynia rozdzielcza, ale kenio ma napęd tylko na tył, więc raczej nie. Przykleiłem spojler do dachu, poszpachlowałem i przeszlifowałem wszystkie blachy nadwozia, umyłem je i już sobie schną w oczekiwaniu na malowanie (możliwe, że jeszcze dzisiaj psiknę podkład). Co do malowania, to przejrzałem dzisiaj kilkaset fotek i postanowiłem nieco odejść od pierwotnego projektu, na zdjęciu to co zaznaczyłem będzie pomalowane na czerwono, a resztę psiknę na biało: No i teraz mam dylemat jak pomalować wnętrze :roll Zastanawiam się czy pomalować je tak jak na fotkach, czy też jakieś bordo z jasnymi dodatkami, ale co z szafkami zrobić, tego jeszcze nie wiem Może coś doradzicie ? Zaznaczam, że wnętrze sleepera modelu ma wyposażenie i fakturę skóry jak na zdjęciach: zdjęcia znalezione w necie, w wiekszosci na aukcjach ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Zastanawiam się czy pomalować je tak jak na fotkach, czy też jakieś bordo z jasnymi dodatkami, ale co z szafkami zrobić, tego jeszcze nie wiem Moim zdaniem ładnie wnętrze by wyglądało bordowe z jasnymi wstawkami. Widzę ze budowa idzie w szybki tempie i tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Zdecydowanie bordo z jasnymi wstawkami . A w nadwoziu dorzucisz jakieś jeszcze czerwone elementy oprócz tego dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 A w nadwoziu dorzucisz jakieś jeszcze czerwone elementy oprócz tego dołu? Owszem, mam zamiar nakleić te kalkomanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 To świetnie, już mi się ten model podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Dobra decyzja ze spoilerem, wnętrze bym zrobił jednak oryginalne, jak na zdjęciach. Kaleczki ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 wnętrze bym zrobił jednak oryginalne Tak właśnie zrobię Pobawiłem się farbkami, czerwony z palety Zero, biały z mieszalni lakierów, na koniec clear Zero (jeszcze nic nie polerowałem). Zrezygnowałem z czerwonej otoczki wokół grilla myślę, że tak będzie lepiej Dach jest do małego szlifowanka więc jeszcze go nie lakierowałem. Wszystko złożone na sucho do małej prezentacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Malowanie bardzo ładne,tym bardziej ,że ja też w podobnej kolorystyce mam VOLVO.Czekam na dalsze aktualizacje Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 No no... Panie tornado patriotyczne kolory rządzą! Swietnie się model prezentuje w tych barwach. Prawie jak moje Volvo Pozdrawiam no i jak większość podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 No to na forum powstaje 3 model w barwach patriotycznych, 2 Volov-a gotowe i amerykaniec w robocie . Pana model już powala na kolana, co to będzie jak go Pan skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Super, piękna robota. Trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albonista Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Witaj Andrzeju, mam takie pytanko, czy będziesz coś robił z tym chromowanym grillem? Pytam z ciekawości ponieważ ten który jest obecnie jest niezgodny z oryginałem. Chromowany grill miał T600A i był on bardziej kanciasty jak na zdjęciu z pierwszej strony (ten biały). Twój ma kabinę i sleeper modelu T600B z lat 90-tych, który miał grill tego kształtu jaki masz, tyle ze jako całość razem z "ryjkiem" jak na następnych zdjęciach. Z oryginalnym "Canepą" ten model łączy jedynie zabudowa międzyosiowa (nieco tu za wysoka w tylnej części). Jest to oczywiście błąd producenta, nie Twój. Pozdrawiam, Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Piekne malowanie choć szkoda że nie będzie jeszcze jakiejs grafiki (paski) tak jak na zdjeciu fajnie że zapadła decyzja o oryginalnym wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Witaj Andrzeju, mam takie pytanko, czy będziesz coś robił z tym chromowanym grillem? Witaj Jarku na Forum Zdaję sobie sprawę, że grill powinien być malowany pod kolor maski, zostawiłem go specjalnie w chromie gdyż taki bardziej mi się podoba (coś ala T660). Od oryginału odbiegłem także z malowaniem silnika, powinien być w kolorze piaskowym a pomalowałem go na czerwono, no ale to taka moja wizja tego pojazdu Na trucku położyłem pierwsze kalkomanie, pomalowałem lusterka (na czerwono) i kilka innych drobiazgów. Wznowiłem prace przy naczepie. Całą budę prysnąłem podkładem, a ściany nawet już na biało. Pewnie i dach był by już gotowy, ale po nałożeniu podkładu okazało się, że jeszcze trochę trzeba go podszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Cześć ) Przede wszystkim podziw za tempo pracy, masz przerób ) Tym większy że dopracowywujesz detale, a nie lecisz po łebkach. Bardzo ładne zestawienie kolorów - sam takie uskuteczniam w Ivecu, no w ładnym połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Pięknie modelik panu wychodzi, kalki też fajnie się prezentują.A mam pytanko będzie pan pod niego robił jakąś podstawkę? Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki koledzy za komenty A mam pytanko będzie pan pod niego robił jakąś podstawkę? Owszem zrobię podstawkę + szklaną gablotę. Połączyłem budę chłodni z podwoziem, poprawiłem dach, nakleiłem kalkomanie i zabezpieczyłem je clearem. Ze względu na strukturę ścian obawiałem się czy uda mi się dobrze nakleić kalki Na prawej ścianie kalka siadła idealnie na lewej zrobiła się mała zadra, którą zamalowałem ale niestety widać różnicę w kolorach Podziałałem trochę przy wnętrzu kabiny, wywaliłem firmowe fotele, a w ich miejsce wstawiłem z rozbitego K100 (oklejone bistorem). Na podłodze przed fotelami nakleiłem gumowe wycieraczki (wycięte z dywaników firmy Kuchmodel), niestety na zdjęciach nie widać ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Jak dla mnie super. Już nie mogę doczekać się końca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Model świetnie się prezentuje Wnętrze też niczego sobie, takie zwykłe, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Jak zawsze bardzo ładnie i przyjemnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Heh pięknie, te kolory , kalki, buda będzie otwarta [naczepa]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Miło mi, że podobają się Wam moje wypociny dzięki za komenty buda będzie otwarta [naczepa]? Tak będzie się otwierała Drzwi obecnie są w fazie produkcji, zeszlifowałem z nich imitację rygli i dorobię je od podstaw. Nie udało mi się dobrać odpowiedniego koloru do zamalowania plamki na kalkomani więc dorobiłem nowe i nakleiłem na poprzednie. Na zdjęciu widać jeszcze trochę przebarwienie (aparat wszystko wychwyci ) ale w realu jest jest już ok Obecnie pracuje przy wnętrzu sleepera. Imitacji lampek nie malowałem bo chcę je z czegoś dorobić. Oczywiście przed zakończeniem prac wykonam kilka poprawek malarskich, a oto fotki tego co do tej pory zrobiłem: Przymiarka na sucho z szoferką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Kabina prezentuje się wyśmienicie Drzwiczki w sleeperze były otwierane czy to Pana zasługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Super. Niewiem co powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Andrzej nie szalej, takie tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi