lexxer_monster_machine Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Miałem kiedyś biały marker z farbą w środku, dobrze kryła i się nie zlewała, chcę pozyskać z niego farbę i wypędzloać orzeła albo ordynarnie takim (najpierw zrobię szkic linii ołówkiem), albo jeśli uda mi tu powierzchnie są duże więc powinienem dać radę najpierw poćwiczę na jakimś wraku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Schemat malowania pokazuje skalę trudności wykonania, teraz nie odpuszczę i będę zaglądał systematycznie. Powodzenia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Kupiłem białego markera 1 mm, zrobiłem próbę (dosłownie na kolanie bez dbałości i proste i kształtne linie ) jak kryje na ciemnej zieleni i powinno być ok jak dokupię jeszcze takiego 0,5 albo 0,7 mm W między czasie skleciłem też gaśnicę: Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam. Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 No wiesz co, tak skrzydło od Liberatora (?) bezcześcić :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Tak, tak od Liberator'a w 48ce, niestety nie wiele z niego już zostało, w sumie przykra i tragiczna historia . . . ale do takiego testu nadaje się idealnie Mam jeszcze jedno w zanadrzu na próbę generalną Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Wracając do tematu Wkleiłem z jednej strony przegrodę i przystąpiłem do uzbrajania wnętrza w drobiazgi: Zacząłem też zabawę z wieheistre'em od przepustnicy i mieszanki kt. jest w komorze silnika: Blaszkę trzeba będzie oszpachlować i wykonać otwory na stelaż silnika ale to po zamknięciu k-ba i będzie można doklejać resztę detali. Teraz zrobię sobie znów krótką przerwę w pracach i zajmę się pozostałymi moimi rozgrzebanymi zwłokami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszub Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 tak patrze patrze i chyba też sprawie sobie takie cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 tak patrze patrze i chyba też sprawie sobie takie cóś Bez wahania polecam. Nawet sama cena zachęca, na allegro jest jeden w dobrej cenie od sprawdzonego sprzedającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Mam pytanie: Czy to będzie latać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Mam pytanie: Czy to będzie latać? Ten niestety latać nie będzie, a szkoda Może następny Dziś rozpocząłem przymiarki do chłodnicy oleju, będę się starał jak najbardziej upodobnić ja do oryginału. Po połowie dnia przeszukiwania sieci znalazłem kilka zdjęć i rysunków, które wyjaśniły wiele niewiadomych A jakbym stał się szczęśliwym posiadaczem katalogu części do boćka (koszt około 160 ojro) to by można było zapomnieć o domysłach i skupić się na samej przyjemności Tu mam kilka szczegółów jakie będę chciał wyeksponować: Konkrety niebawem Pozdrawiam. Lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Bardzo wymagające sprawności rysowniczych malowanie jesli byś chciał uzyskać efekt jak na rysunku od ręki może byc trudno...rzekłbym w skrócie "bardzo odważne" malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Cześć Turecki, do etapu malowania jeszcze daleka droga wiec i czasu na kombinowanie sporo, może uda mi się wykombinować jakiś szablon lub coś w tym stylu, bo mam świadomość że malowanie wzorów z wolnej ręki będzie piekielnie trudne, ale poddawać się nie mam zamiaru Dziś początek prac nad chłodnicą, rozkroiłem elementy "blaszane", wyciąłem prostokąt pod chłodnicę by zastąpić go metalowym, jakoś tak wyszło że postanowiłem dolną osłonę wyklepać z blaszki, przeglądając fotki w sieci wszystkie te osłony były znacznie sfatygowane a taka blaszka prawie idealnie to oddaje no i łatwiej na takiej blaszce odwzorować nity, co prawda wymaga ona jeszcze sporo pracy ale najtrudniejsze już za mną. Rozwierciłem też chłodnicę wstawiając w otwór kółeczka z drobnej siateczki coby to realnie wyglądało. Teraz skupiam się na mocowaniu chłodnicy i "Regelventil", czyli sam miód A teraz zapraszam do krytyki tej mojej profanacji Pozdrawiam Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 A teraz zapraszam do krytyki tej mojej profanacji Pozdrawiam Lexx. A co tu niby krytykować Przeca to kawał dobrej roboty jest, oby tak dalej a powstanie małe cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Dzięki METYS, cieszę się że ktoś tu zagląda W sumie rzecz biorąc ja tam w swoje umiejętności nie wierzę i uznam ten model za sknocony, co może zaowocować kupnem jeszcze jednego by skopać następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Jak to jest wg. Ciebie sknocony model to ja swoich nie mogę nazwać stertą złomu Daj spokój, jest pysznie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 eeee...bardzo mi się podoba to podejście z dorabianiem ciekawych detali...na "metalowo" ....na końcu super to wygląda...kontynuuj to maleństwo nie myśl nad zmianą modelu...albo kupnem nastepnego i klejenia jeszcze raz...bo wpadniesz w pętlę dążenia do perfekcji..która już mnie dusi od kilku lat..przez co..od paru lat nie dokończyłem żadnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Zgadzam się w pełni z Tureckim. Pamiętajmy, że to ma nam sprawiać mnóstwo frajdy, a błędy ... no cóż, kto ich nie robi. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Poprzednio chyba nie jasno się wyraziłem Tego Boćka skończę nie bacząc na efekt (co nie znaczy że starał się nie będę ), jednakże jeśli już teraz zastanawiam się nad zakupem kolejnego, może tym razem w 1:32 ta sprawa jeszcze jest zupełnie otwarta i nic jeszcze nie jest przesądzone Pozdrawiam Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Powitać Pogoda sprzyja modelarstwu ale niestety brakuje mi jakoś weny :-? Zlutowałem jedynie rozdzielacz, zrobiłem kulki na wyprowadzeniach chłodnicy i coś co miało by przypominać wężyki w oplocie (finalnie chyba je podmienię na ładniejsze): Po założeniu wężyków ten element będzie prawie gotowy, zostaną jedynie patyki mocujące całość do dźwigarów silnika (zostaną wklejone po montażu silnika). Teraz chyba przyjdzie mi się wziąć za przewody i resztę instalacji w kabinie Sporo czasu zajmuje mi czytanie i grzebanie w sieci w poszukiwaniu detali tej konstrukcji, jakby nie patrzeć przyjemna sprawa ale na dłuższą metę staje się to męczące Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Cześć. Chłodnica otrzymała przewody i na tym etapie będzie czekać na montaż końcowy i resztę niezbędnych drobiazgów: Skleciłem też orczyk, standardowy do mnie jakoś nie przemawiał. Całość wzbogaciłem o pompy hamulcowe i paski: W między czasie porobiłem kilka niezbędnych otworów pod przewody w podłodze ale to pokażę później :-) Powoli będę musiał sobie zapisywać co jest jeszcze do zrobienia w kabinie bo za chwilę pozapominam co, jak, gdzie i z czym Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 Bociek wraca do łask, trochę uzupełniłem dokumentację, dziś przysiadłem do dziada i co nieco wydłubałem, jutro pewnie też coś podziałam tak że w niedziele powinny być zdjęcia :-) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi