Mors Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Witajcie!! Jakiś czas temu dostałem od Mojej Lubej taką oto Hondę, którą w wolnych chwilach popełniłem. Trochę danych: - Honda CB750F 1:12 Tamiya #14006 - Wykonanie prosto z pudła - Tradycyjnie farba samochodowa - kolor: Rosso Corsa (paleta Ferrari #300) + bezbarwny również samochodowy - Polerowanie - testy szmatek do polerowania z Gunze: #4000 -> #6000 -> #8000 -> Tamiya Fine -> Wosk Miłego oglądania Wszelkie komentarze mile widziane Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 normalnie w pierwszej chwili pomyślałem ,że są to zdjęcia producenta.Jest to moja ukochana marka motocykli nawet nie wiedziałem ,że jest model CB750F. Wiem już co będzie następnym zakupem .Model piękny wspaniale dobrane barwy miodzio cud malina! Jeśli jest to model Tamyi to chyba jakość i spasowanie wyprasek było bardzo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 ŁAŁ. Super wykonany model normalnie wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2010 Gratulacje - wygląda jak z prospektu. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Można sie dowiedziec jak pan zrobił takie ładne przebarwienia na kolankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 No powiem, że modelik moje marzenie , jest piekna , wykonanie też, ale jeśli mogę coś dodać od siebie , jako że posiadałem takowy motocykl już po zdemolowaniu poprzedniego : tutaj ja i moja "cebulka" chciałbym nadmienić iz kolektory w nich się nie "rumienią" , jest to jeden z niewielu jak nie jedyny motocykl posiadający rure w rurze i ta zewnętrzna zawsze jest lśniąca , ale to tylko jako ciekawostka, modelik piękny , zazdroszcze takiego w kolekcji jak i wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
driftman04 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Wspaniały model! Świetny lakier i wash. Naprawdę wygląda jak prawdziwy! Bardziej mi się podoba niż Twoje Gallardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5tev0 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Extra motorek:P A na poważnie pełen szacun!!! Wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Tablica między zegarami wygląda tak sobie. Lusterka takie jakieś bez połysku. Czy mi się wydaje czy na 7 zdjęciu tylne koło jest krzywe Tak w ogóle to bardzo ładny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCIONd Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 , myślę, że to wyraża moją opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Model robi naprawdę piorunujące wrażenie Jakbyś zrobił foty gdzieś na zewnątrz to nie możnaby było odróżnić od prawdziwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Dziękuję wszystkim za komentarze i miłe słowa Jeśli jest to model Tamyi to chyba jakość i spasowanie wyprasek było bardzo dobre? Spasowanie elementów bardzo dobre. Trochę czyszczenia było przy kołach, ale dało się to przewalczyć. Bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie opony. Nie dość, że bardzo ładny bieżnik, to jeszcze praktycznie niewidoczny pasek z łączenia form. Tablica między zegarami wygląda tak sobie. Lusterka takie jakieś bez połysku. Czy mi się wydaje czy na 7 zdjęciu tylne koło jest krzywe Tak w ogóle to bardzo ładny model! Tablica mi nie wyszła i nie ukrywam tego :( Malowana wg instrukcji. Lusterka - malowane Alclad2 Chrome, ale zawsze mam problem z malowaniem luster. Szukam jakiejś metody zastępczej (oprócz BMF bo tez marnie wychodzi). Tylne koło... nie wiem co go boli, ale nie dało się bardziej naprostować :( Można sie dowiedziec jak pan zrobił takie ładne przebarwienia na kolankach? "Cienie do powiek" zestaw Tamiya set D i do boju Co prawda jak kolega zmorka napisał w oryginalnej wersji był wydech "rura w rurze" więc się nie przepalał. Ja jednak lubię motorki z przepalonymi rurami i stwierdziłem, że trochę potrenuję przy okazji tej Hondy i dlatego "zmęczyłem" trochę te rury Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 w pierwszej chwili myslalem ze pokazujesz prawdziwe fotki motoru dla porownania kopara opada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi