skala72 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 In-box modelu amerykańskiego czołgu kołowo-gąsienicowego Christie T3 konstrukcji J.W. Christie wydany przez ukraińską firmę modelarską UniModel w skali 1/72. Nie jest to najlepszy ich model i tak naprawdę jest to lekko zmodyfikowany model BT-5, który ukazał się pod nr. kat. 301. Z dodanymi elementami od czołgu Chriestiego mod.T3. Sam kadłub trzeba kompletnie przerobić, dorobić błotniki, spiłować praktycznie wszystkie nity i elementy łączące płyty pancerne, zmienić również właz do silnika. Elementy, np. wieża od T3 jest również do lekkiej waloryzacji, należy dorobić wizjery przy włazie. Po tych wszystkim zabiegach staniemy się właścicielem czołgu Christie. Co wy na to ?? Zdjęcia w skali 1:1 czołgu Christie T3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Fajny brzdąc. Już się cieszę na niego. Wprawdzie nie mój przedział czasowy, ale konstrukcja jako wzór dla przyszłych pokoleń, całkiem ciekawa. Może się skuszę, bo przeróbki jakieś strasznie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 To, że jest fajny to fakt, jest. Co do przeróbek, to wbrew pozorom jest ich sporo. Model T3 zrobiła jeszcze firma Kora, ale kosztuje ok. 35 Euro w skali 1/72 (żywica). Trochę drogo i nie mogę znaleźć fotek. Firma Kora wyprodukowała sporo ciekawych modeli, sporo z I W.Ś. Czy ktoś znalazł lub posiada jakieś plany T3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 skala72 masz okazję http://www.jadarhobby.pl/komis-kora-a7212-christie-p-17568.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki, chyba się na niego skuszę, więc proszę o nie kupowanie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 On tam "wisi" od ponad roku jak nie dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 To już się boję, pojadę w poniedziałek i oblukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Czy ktoś z Was kupił model T3 (firmy Kora) z Jadaru ?? Bo jak się okazało, ktoś go nagle kupił !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 To muszę się zgłosić do Jadaru o prowizję za reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 To muszę się zgłosić do Jadaru o prowizję za reklamę Nic nie mów! Jestem zły jak diabli. Albo to była wielka ściema i już dawno był sprzedany, albo ktoś mi pod...ł model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Powiem szczerze, tak nieładnej konstrukcji, to ja wieki nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Powiem szczerze, tak nieładnej konstrukcji, to ja wieki nie widziałem. No co ty, bardzo ładny czołg. Od niego się wiele zaczęło. Popatrz na serię BT i wersje T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi