Jump to content

[In-Box] - Christie T3 - UniModel 1/72

skala72
 Share

Recommended Posts

In-box modelu amerykańskiego czołgu kołowo-gąsienicowego Christie T3 konstrukcji J.W. Christie wydany przez ukraińską firmę modelarską UniModel w skali 1/72. Nie jest to najlepszy ich model i tak naprawdę jest to lekko zmodyfikowany model BT-5, który ukazał się pod nr. kat. 301. Z dodanymi elementami od czołgu Chriestiego mod.T3.

Sam kadłub trzeba kompletnie przerobić, dorobić błotniki, spiłować praktycznie wszystkie nity i elementy łączące płyty pancerne, zmienić również właz do silnika. Elementy, np. wieża od T3 jest również do lekkiej waloryzacji, należy dorobić wizjery przy włazie. Po tych wszystkim zabiegach staniemy się właścicielem czołgu Christie.

um_christie_01.jpg

um_christie_02.jpg

um_christie_03.jpg

um_christie_04.jpg

um_christie_05.jpg

um_christie_06.jpg

um_christie_07.jpg

um_christie_08.jpg

um_christie_09.jpg

um_christie_10.jpg

um_christie_11.jpg

um_christie_12.jpg

um_christie_13.jpg

Co wy na to ??

Zdjęcia w skali 1:1 czołgu Christie T3.

To, że jest fajny to fakt, jest. Co do przeróbek, to wbrew pozorom jest ich sporo. Model T3 zrobiła jeszcze firma Kora, ale kosztuje ok. 35 Euro w skali 1/72 (żywica). Trochę drogo i nie mogę znaleźć fotek. Firma Kora wyprodukowała sporo ciekawych modeli, sporo z I W.Ś. Czy ktoś znalazł lub posiada jakieś plany T3 ??

• 2 weeks later...
To muszę się zgłosić do Jadaru o prowizję za reklamę

Nic nie mów! Jestem zły jak diabli.

Albo to była wielka ściema i już dawno był sprzedany, albo ktoś mi pod...ł model.

Powiem szczerze, tak nieładnej konstrukcji, to ja wieki nie widziałem.

No co ty, bardzo ładny czołg. Od niego się wiele zaczęło. Popatrz na serię BT i wersje T-34.