kwiatektatek Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Witam. Próbowałem po raz pierwszy zrobić oszklenie z humbrolowskiego clearfixa. Efekt nie zadowolił mnie - oszklenie ma nierówną grubość, że tak powiem. Specyfik jest dosyć gęsty. Do klejenia nadaje się jak najbardziej, ale czy do oszklenia powinienem go rozcieńczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Pytanie jakiej wielkość to oszklenie wykonujesz. Z doświadczenia wiem, że można próbować zrobić z niego jakąś lampkę ewentualnie klosik ale nic większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Pół centymetra na pół centymetra. Za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Pół centymetra na pół centymetra. Za duże? Owszem jak na płynny specyfik to spora powierzchnia i tutaj działają prawa fizyki, gdzie więcej kleju zbiera się przy brzegach. Na taką wielkość nie lepiej zastosować jakieś tworzywo przezroczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Posiadam taki specyfik, ale od Microscale. Producent twierdzi, że można rodić takie rzeczy na otworach o średnicy do 1/4 cala. Sam nie próbowałem więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. Spróbuje to napisze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Udało mi się zalepić otwór o średnicy 6mm. Niestety warstwa nie jest zbyt przeźroczysta, dodatkowo porobiły się jakieś pęcherzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi