Rafał Kobiela Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Dzisiaj naszło mnie by popełnić takie modelik. Będzie robiony prosto z pudła. Będę go traktować jako model relaksacyjny. Będzie w malowaniu armii czerwonej. Inbox tu http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=187274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 No niezłe wyzwanie ten modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Liczę, że poprowadzisz do końca warsztat - ciekawi mnie ten model. Oglądałem go i przerażają mnie te pseudo-modelkastenowe ogniwka z dwóch część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Popatrzymy, popatrzymy. Mam takiego w magazynie, tylko z Techmod'u. Ale to jeden "piernik", albo Techmod robi przepak Mirrage'a, albo na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 No to klej Zobaczymy co wyciągniesz z tego Miragowego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Dzisiaj wznowiłem pracę na modelem i złożyłem go do końca. Zostały tylko te syfiaste gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 IMHO uchwyty z drutu troszkę za grube.. reszta fajna pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zostały tylko te syfiaste gąski Rafale dasz radę. Ju ar strong men. Ale te kabłączki to zrób z cieńszego drucika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zostały tylko te syfiaste gąski Rafale dasz radę. Ju ar strong men. Ale te kabłączki to zrób z cieńszego drucika. Chodzi ci o te na kadłubie? Postaram się je wymienić o ile uda mi się je wyrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Składając gąski zobaczyłem, że nie mam jednej rami z ogniwkami i mi ich nie starczy. Będę musiał skądś je skombinować. Tymczasem Pomalowałem surfacerem od gunze i russian green od vallejo. Następnie pocieniowałem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Bardzo ładny ale chyba rzadko sklejany przez modelarzy modelik, czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Składając gąski zobaczyłem, że nie mam jednej rami z ogniwkami i mi ich nie starczy. Będę musiał skądś je skombinować. A ile właściwie powinno być tych ramek? U mnie są cztery. Jak jest ze składalnością tych gąsek? Pytam, bo też mam ten model na warsztacie i właśnie pracuję nad zawieszeniem. Jesteś pewien, że to coś przy "grillach" powinno było zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Teraz się własnie zastanawiam czy to powinno być. Chyba będzie trzeba to usunąć. Co do gąsek to dość żmudna praca. Zęby trzeba przyklejać osobno a jedno ogniwo drugie dość ciężko wchodzi. Powinny być 4 ramki z gąskami, ja mam 3. teraz wychodzi kupowanie modeli od znajomych Tymczasem zacząłem niszczyć model. Zrobiłem pierwsze swoje dwukolorowe odpryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Witam. Nie bierz tego jako czepialstwo czasem tylko całkiem obiektywną opinię. Odpryski wyglądają jak jakiś kamuflaż, musisz nad nimi naprawdę dużo jeszcze popracować. No a ten błyszczący lakier. Cały panzer wygląda jak by był woskowany na gorąco w myjni automatycznej. Wash bardzo ładnie ci wyszedł. Także jak już pisałem nie czepiam się broń boże tylko wyrażam swoją opinie także się nie zrażaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Troszke agresywne te odpryski. Całość miła dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Model od początku miał być dosyć zniszczony i brudny. Myślę że dalsze zabiegi przygaszą odpryski. Modelik oczywiście dostanie lakier matowy przez co nie będzie się tak błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Model postanowiłem przemalować. Dostał nowe odpryski i lakier błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Mi się podoba Całkiem fajna maszynka, coś jakby miniaturka T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Bardzo elegancko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 coś jakby miniaturka T-34. Mnie też zawsze się tak kojarzył Rafale, no cóż, tandeta, skopany badziew, jesteś tylko nędznym sklejaczem! Pięknie wychodzi, brawo za odpryski, rozumiem, że widzę go skończonego na koniec miesiąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Dzięki za pozytywne komentarze. Krzysiek tobie nie dziękuje Modelik być może będzie gotowy na konkurs na Ursynowie a już na 100% na Lublin. Tylko nie chce mi się składać ty badziewnych gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Niestety, ale muszę potwierdzić słowa Krzyśka. Na dodatek śmigiełko się nie kręci. Eeeee... znaczy.... Nie no, tak serio to model się podoba pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Odpryski fajne, ale cieniowanie, zwłaszcza z przodu, wygląda jakbyś namalował kamo z jaśniejszej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Września 2010 Autor Share Napisano 13 Września 2010 Cieniowanie jest w rzeczywistości dużo mniej widoczne. Podkręcony kontrast jeszcze je spotęgował. Poza tym przygasi się pod washem i filtrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Czołem Rafale Przemalowanie dużo dało. Odpryski powinieneś już od początku robić na jaśniejszej zieleni, nie na białym i w/g mnie brązem - ciemnym, nie czarnym. Pamiętaj, że tak zwane "cieniowanie" robi się na całej powierzchni płyty, bo wyszły Ci jaśniejsze kółka, a nie cieniowanie. Ale pomimo tych drobiazgów ( mnie też nie zawsze wychodzą tak jak bym chciał ) modelik "bardzo teges" ! Wiem jak niewdzięczne w klejeniu są modle tej firmy. Pozdrawiam Ciebie i Wszystkich Forumowiczów. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi