Skocz do zawartości

M2A2 Bradley Academy 1:35

Sherman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Galerii ciąg dalszy oto Mój czwarty model.Sklejało się go szybko i przyjemnie,dobre dopasowanie.Jak w innych moich modelach malowany pędzlem.

Zdjęcia:

dsc01039pw.jpg

dsc01036pw.jpg

dsc01035pw.jpg

dsc01034pw.jpg

kopiadsc01038pw.jpg

P.S Przepraszam za brudną ramkę .

Pozdrawiam Tomek.

Model prezentuje się całkiem nieźle, kilka rzeczy należałoby w nim poprawić (m.in wizjery, narzędzia i kolor wnętrza), ale efekt końcowy bardzo pozytywny. Może pokusiłbyś się o jakieś dodatki do niego? Całkiem niedawno ukończyłem Bradleya lecz w mniejszej skali, może coś sobie podpatrzysz:

viewtopic.php?t=18395

Model wyląduje na jakiś czas na warsztacie poprawię wizjery i narzędzia (Głupie błędy a poprawa zajmuje mało czasu).Jednak kolor wnętrza raczej taki pozostanie ponieważ nie różni się aż tak bardzo a jednak na poprawę myślę że jest za późno.Co do dodatków to podobają Mi się te wszystkie worki,koce,plecaki na twoim modelu są to gotowe zestawy?

Pozdrawiam Tomek.

Takie bambetle jak plecaki można dokupić ale plandeki, koce,worki i różne pakunki można wykonać samemu z kawałków chusteczek higienicznych lub ręczników papierowych.

Posłuchałem waszych rad zrobiłem washa (pierwszego w życiu) jestem w trakcie wykonywania elementów ekwipunku (koce itp),oraz malowania narzędzi i wizjerów.

Pozdrawiam Tomek.

• 2 weeks later...

Witam,

Zgodnie z poradami kolegów zrobiłem pierwszego w życiu washa,dodałem ekwipunek z chusteczek i zmywaków i pomalowałem brakujące elementy.Co do washa jestem zadowolony choć na zdjęciach kolor washa jest jaśniejszy i trochę gorzej wygląda.

Zdjęcia:

dsc01234pwm.jpg

dsc01237pwm.jpg

dsc01236pwm.jpg

dsc01235pwm.jpg

dsc01216pwm.jpg

dsc01214pwm.jpg

dsc01210pwm.jpg

dsc01207pwm.jpg

Jest świetny zestaw Tamiyi bambetli do Bardleya, Abramsa, i Hummera. Proponuję żebyś go sobie kupił, a to co masz na modelu to wyrzuć, bo po prostu szpeci ten model. Co do modelu, to podoba mi się podstawka, a moja propozycja jest taka, żebyś najpierw popracował nad ładnym malowaniem, a na wszelkiego rodzaju washe i tym podobne rzeczy zawsze przyjdzie czas.

Nie żebym coś mówił ale na początku był pomalowany bez washa itp. ale zabrałem się za niego bo tak mi radzono...zdecydujcie się ...

Model podoba mi się. Trochę przydałoby się popracować jeszcze przy nim. Wash jakiś taki dziwny, ale ogólnie jest OK

Dziwny bo pierwszy po za tym użyłem go również do cieniowania w niektórych miejscach.A nad czym byś jeszcze popracował?

Diabeł tkwi w szczegółach. Sam pojazd jest fajne zlepiony. Kolor bazowy jest OK. Zabawa polega na tym, co by wyciągnąć maksymalnie szczegóły. Wtedy model przestaje być płaski. Wasch dlatego dla mnie jest dziwny, bo jest za rudy. Lepszy byłby ciemniejszy (ciemny brąz). Poza tym ten wash jest niedokładnie wytarty(nierówno). Wygląda jak rdza. Pędzelkiem "OO" i rozwodnioną akrylową farbą, można podmalować, zaakcentować zagłębienia, osprzęt itp. Poza tym model stoi na podstawce, imitującej kawałek pustyni. Jakimkolwiek pigmentem lub suchymi pastelami ze sklepu z artykułami szkolnymi, można model trochę przykurzyć. Możliwości jest wiele.

Model mimo wszystko podoba mi się. Jest fajny, fajna podstawka, fajna tematyka.

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19918

Co do washa to jak pisałem w rzeczywistości jest to właśnie ciemny brąz ale niestety zdjęcia wyszły jak wyszły.Próbowałem go trochę przykurzyć ale kolor bazowy jest za jasny na piaskowe pigmenty/pastele i nic nie widać...

• 2 weeks later...