Sherman Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam, Galerii ciąg dalszy oto Mój czwarty model.Sklejało się go szybko i przyjemnie,dobre dopasowanie.Jak w innych moich modelach malowany pędzlem. Zdjęcia: P.S Przepraszam za brudną ramkę . Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Dosyć fajny, pamiętam jak swojego kleiłem, ale wydaje mi się że wnętrze powinno być w odcieniu zieleni a nie błękitu. No i narzędzia mogłeś pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Witam, Tak masz rację kolor wnętrza trochę bardziej powinien przechodzić w zieleń. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam sąsiada! Modele bardzo fajne. Proponuję na następnym modelu wykonać wash. pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Witam sąsiada, Mam taki zamiar.Będziesz na zawodach w Śrubiarni ? Uczęszczasz do szkoły czy pracujesz ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Pracuje. Jak czas pozwoli to się pojawię w roli obserwatora Tylko kiedy są zawody w śrubiarni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Bodajże 16,17,18 kwietnia Zapraszam. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Model prezentuje się całkiem nieźle, kilka rzeczy należałoby w nim poprawić (m.in wizjery, narzędzia i kolor wnętrza), ale efekt końcowy bardzo pozytywny. Może pokusiłbyś się o jakieś dodatki do niego? Całkiem niedawno ukończyłem Bradleya lecz w mniejszej skali, może coś sobie podpatrzysz: viewtopic.php?t=18395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Model wyląduje na jakiś czas na warsztacie poprawię wizjery i narzędzia (Głupie błędy a poprawa zajmuje mało czasu).Jednak kolor wnętrza raczej taki pozostanie ponieważ nie różni się aż tak bardzo a jednak na poprawę myślę że jest za późno.Co do dodatków to podobają Mi się te wszystkie worki,koce,plecaki na twoim modelu są to gotowe zestawy? Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Takie bambetle jak plecaki można dokupić ale plandeki, koce,worki i różne pakunki można wykonać samemu z kawałków chusteczek higienicznych lub ręczników papierowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Fajny, ale byłoby lepiej jakbyś spóbował wash'a, bo tak to taki trochę płaski się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Posłuchałem waszych rad zrobiłem washa (pierwszego w życiu) jestem w trakcie wykonywania elementów ekwipunku (koce itp),oraz malowania narzędzi i wizjerów. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Wizjerów może nie maluj tylko przyklej na nie coś w stylu konfetti lub papierki z cukierków - efekt (moim zdaniem) o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Witam, Zgodnie z poradami kolegów zrobiłem pierwszego w życiu washa,dodałem ekwipunek z chusteczek i zmywaków i pomalowałem brakujące elementy.Co do washa jestem zadowolony choć na zdjęciach kolor washa jest jaśniejszy i trochę gorzej wygląda. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Model podoba mi się. Trochę przydałoby się popracować jeszcze przy nim. Wash jakiś taki dziwny, ale ogólnie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Jest świetny zestaw Tamiyi bambetli do Bardleya, Abramsa, i Hummera. Proponuję żebyś go sobie kupił, a to co masz na modelu to wyrzuć, bo po prostu szpeci ten model. Co do modelu, to podoba mi się podstawka, a moja propozycja jest taka, żebyś najpierw popracował nad ładnym malowaniem, a na wszelkiego rodzaju washe i tym podobne rzeczy zawsze przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Nie żebym coś mówił ale na początku był pomalowany bez washa itp. ale zabrałem się za niego bo tak mi radzono...zdecydujcie się ... Model podoba mi się. Trochę przydałoby się popracować jeszcze przy nim. Wash jakiś taki dziwny, ale ogólnie jest OK Dziwny bo pierwszy po za tym użyłem go również do cieniowania w niektórych miejscach.A nad czym byś jeszcze popracował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Diabeł tkwi w szczegółach. Sam pojazd jest fajne zlepiony. Kolor bazowy jest OK. Zabawa polega na tym, co by wyciągnąć maksymalnie szczegóły. Wtedy model przestaje być płaski. Wasch dlatego dla mnie jest dziwny, bo jest za rudy. Lepszy byłby ciemniejszy (ciemny brąz). Poza tym ten wash jest niedokładnie wytarty(nierówno). Wygląda jak rdza. Pędzelkiem "OO" i rozwodnioną akrylową farbą, można podmalować, zaakcentować zagłębienia, osprzęt itp. Poza tym model stoi na podstawce, imitującej kawałek pustyni. Jakimkolwiek pigmentem lub suchymi pastelami ze sklepu z artykułami szkolnymi, można model trochę przykurzyć. Możliwości jest wiele. Model mimo wszystko podoba mi się. Jest fajny, fajna podstawka, fajna tematyka. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Co do washa to jak pisałem w rzeczywistości jest to właśnie ciemny brąz ale niestety zdjęcia wyszły jak wyszły.Próbowałem go trochę przykurzyć ale kolor bazowy jest za jasny na piaskowe pigmenty/pastele i nic nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 robiłem ten modelm w wykonaniu tamyi też z wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Co do washa to poczytaj trochę o technice wykonywania, jest kilka tematów na forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Wiem że wash powinien być innej barwy ale ten jakoś bardziej Mi pasował do tego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi