vorenus Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Witam dzisiaj odebrałem ten modelik tristara . Inbox był podany tutaj więc co by śie nie powtarzać mam nadzieję że autor mnie nie będzie ścigał viewtopic.php?t=7865&highlight=tristar Wydaje się być dosyć skomplikowany ale na pewno wytrwam do końca , jeśli ktoś ma jakieś pomocne uwagi był bym wdzięczny za uwagi i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Miałem nie dawno ten model częściowo złożony w ręce i zapadła mi w pamięć jedna rzecz: Na górnych płytach (w instrukcji krok 9) będą szpary, chyba że zrobisz je otwarte (jeśli jest taka możliwość). Powodzenia z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Zestaw wymaga starannego pasowania. Zwróć uwagę na pasowanie wanny.nawet jeśli planujesz wnętrze zacznij od sklejenia wanny , dopasuj górne płyty , i dopiero wtedy wklejaj elementy wnętrza.Staraj się do klejenia dużych elementów używać kleju modelarskiego (nie klejów CA , brakuje miejsca , zwłaszcza wanna , sponsony). Niewielkie problemy sprawiły burty przedziału bojowego. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Dzięki za wskazówki w takim razie teraz skupie się na wannie , środek będzie do tej pory zrobiłem to, musze przyznać że masakryczna zabawa z tymi drobnymi elementami . Zdjęcia robione już wieczorem więc średniej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Witaj! Będę kibicował, bo sam mam ten model ukończony w 60%. Warto dokupić lufę RB i wymienić klamerki przy narzędziach na Aberowskie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Tristar robi piękne te modele. Mam go w magazynie i nie omieszkam podglądać jak Ci praca przy nim idzie. Wiem, że to dopiero początek pracy, ale malowanie już wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Tristar robi piękne te modele.Mam go w magazynie i nie omieszkam podglądać jak Ci praca przy nim idzie. Wiem, że to dopiero początek pracy, ale malowanie już wybrałeś? po panzer IV chciał bym zrobić coś jedno kolorowego myśle o czymś takim . Witaj!Będę kibicował, bo sam mam ten model ukończony w 60%. Warto dokupić lufę RB i wymienić klamerki przy narzędziach na Aberowskie. Pozdrawiam. lufke mam . co do klamerek ,takie cos by się nadało ?. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=18&przedm=603965&kateg=307679 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Witam, To malowanie i ten model daje pole do popisu dla technik modelarskich szczególnie w dziedzinie niszczenia Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 co do klamerek ,takie cos by się nadało ?. Polecam zestaw 35A93, jest bardziej uniwersalny. W modelu wykorzystasz zapinki Typ B. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Mały krok na przód , niestety zginął mi jeden element :/ , chyba będę musiał dorobić :( . cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Świetnie. Bardzo mi się podobają wytarcia na fotelu. Przydały by się jeszcze przetarcia na podłodze, tam gdzie pancerniak trzymał nogi. Pokarz jeszcze komorę silnikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Witaj. W porównaniu z pzIV to już po samym wnętrzu można zauważyć postęp. Pokarz PokaŻ silniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Trochę późno więc musiałem użyć lampy , silniczek : i trochę całości jutro do południa może zrobię lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Model pomalowany przed washem i resztą . Dorobiłem okablowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Czym malowałeś? Aero? Wydaje się strasznie różowy. Koło napędowe i napinające przetrzyj srebnym/stalowym w miejscu gdzie stykało się z gąsienicami. Wydech robisz rdzawy czy zostawiasz taki nowiutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Tak malowany aerografem i na pewno nie jest różowy , pewnie aparat tak złapał . Jeszcze masa roboty przy malowaniu teraz tylko psiknięty podstawowym kolorem . Mikro upik , narzędzia czekają na wklejenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Kilka nowych fotek w świetle lampy wygląda to gorzej niż w rzeczywistości :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 fajne obicia i dobry detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 owszem, milo popatrzec, chociaz jednobarwne malowanie to model wyglada ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Obicia wyglądają świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Już prawie koniec , do zrobienia jeszcze działko i kilka drobiazgów następne fotki już będą chyba w galerii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Model jest dobry. Widać co chwila postęp. Kup tło do robienia zdjęć. Czekam na zamontowane działko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Już prawie koniec , rdza jeszcze do porwaki jak myślicie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Ja bym trochę przyciemnił wydech, jest zbyt jaskrawy moim zdaniem i przetrzyj czarnym pigmentem (albo suchy pędzel) liny, a tak to gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam mam nadzieję że nikt tutaj nie złapie nerwa że to tutaj daję . Kontynuuję prace nad modelem tym razem robię go w 3D , i prośba jeśli ktoś ma jakieś materiały zdjęcia cokolwiek co pomogło by mi odtwożyć jak najdokładniej wnętrze ( przedział kierowcy i komore silnikową to podsyłajcie ) Podaje link do relacji na forum 3d nie jest to konkurencyjne więc chyba nie będzie zgrzytów jeśli tak to usunę . http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=74807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi