PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Przegladajac strone podlinkowana przez dormitora w innym watku - znalazlem takie cos: AH-64 dostaly szare camo ? Qrcze przeoczylem Pozdr. Pawel Edytowane 6 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 Hmm... Tym bardziej dziwne, ze to wersja A. Nie jestem do konca pewien, ale wszystkie wersje A i B mialy byc sukcesywinie apgrejdowane do wersji C/D i nie wiem, czy obecnie w Iraku wystepuja jeszcze jakies wersje A... O ile w ogole jeszcze jakies lataja... A tak w ogole, to szare kamo mi bardziej do USMC pasuje. Czyzby Marinesi dostali Apache? A moze to jakas fantazja Hasegawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 wszystkie wersje A i B mialy byc sukcesywinie apgrejdowane do wersji C/D - nie sledzilem sprawy, ale chyba jakas czesc tylko miala stac sie longbow'ami ? To ze "A" trafily do Iraku to jest male miki w porownaniu do szarego camo. No ale taki kolor chyba bardziej sie zlewa z "irakoscia" terenu nad ktorym lataja... Moze ktos widzial/ma fotki AH-64 w takich barwach ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 - nie sledzilem sprawy, ale chyba jakas czesc tylko miala stac sie longbow'ami No tak, masz racje. Zaczalem sprawdzac i to wyglada tak, ze zrezygnowano z wersji C, poniwaz od D rozila sie tylko brakiem radaru. A ze radar jest demontowalny i "przenoszalny" miedzy maszynami, to wszystkie smiglowce sa podnoszone do standardu D (lub w takim wariancie produkowane), acz nie wszystkie dostaja "kapelusz". To co mialo byc wersja C natomiast, pozostalo wersja A (w nomenklaturze), tylko ze dostalo nowa szyne danych i troche zmodyfikowana awionike, przystoswana do odbioru informacji z Longbowow, JSTARow i innych Kiowa Warriorow. Nie wiem, czy wszystkie egzemplarze zostaly objete modyfikacja, natomiast przestaje dziwic obecnosc wersji A w Iraku. Wersji B w ogole nie produkowali, bo to mialo byc wlasnie dla Marines, ale tamci woleli Hueye... Nie dualo mi sie znalesc zadnego zdjecia szarego Apache'a, trafilem tylko na taka plansze: Jak widac, szare malowanie jest uwzglednione, wiec niewykluczone, ze gdzies sie takie pojawily... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 Dzieki Majek Dwie przeslanki sa - pudelko Hasegawy i schemaciki ktore wstawiles (masz moze troche wieksze ?) - do szczescia brakuje fotki... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izi Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ,.... Edytowane 3 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 A Cobra to nie Huey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusch Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) http://img.photobucket.com/albums/v101/He219/todayspics/Apache.jpg http://img.photobucket.com/albums/v101/He219/He219/more/998d7a4f.jpg I dla odmiany http://www.campbell.army.mil/3101avn/images/IMG_0957.JPG Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 Kusch No to jestem szczesliwy Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izi Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) .... Edytowane 3 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 Nie tlumacz mi jak wyglada Cobra. Napisalem w skrocie Huey i przeciez kazdy zainteresowany doskonale wie, o co chodzi. Z Toba wlacznie. "Super Cobra" to warianty W i Z, natomiast na zdjeciu pokazales wersje G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) To co pokazal Majek to miniaturki Osprey-a. Pod sylwetka szarego napisano: AH-64A 94-0332 of 1-151st ATKHB, South Carolina Army National Guard, Mosul, Iraq, December 2004 To np. sa kalki do tego malowania: http://decals.kitreview.com/decals/isradecalsiaf53reviewdwa_1.htm http://www.aircraftresourcecenter.com/Rev2/1201-1300/Rev1272_IsraDecal-IAF53_Efrati/rev1272.htm Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 Okonek Mialem wlasnie pytac jaka to moze byc jednostka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2007 dzieki + dzieki Czyli wychodzi ze jedna sztuka 94-0332 dostala malowanie 36375/35237 low visibility gray shark mouth Ciekawe... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 Chyba juz dwie bo na drugiej fotce jest inny numer no i inne oczy nad paszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2007 Chyba juz dwie - racja Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Witam Szukam innych zdjęć AH-64A Apache w szaro szarym kamuflażu, takim jak poniżej. Chodzi mi szczególnie o maszynę z numerem bocznym 40332. Przy okazji czy ktoś z forumowiczów ma może jakieś pewne informacje na temat numerów FS tych kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Kolorki FS znajdziesz tu: http://www.modelingtime.com/2008/06/un-apache-in-veste-grigia-–-ah-64-a-dal-kit-hasegawa-in-scala-148/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Nie no świetna sprawa z tym Apaczem. Na trzecim zdjeciu w czwartym rzędzie są nawet dwa . A teraz powiedzcie mi, który model w skali 1/72 byłby najlepszy. Bo nabrałem strasznej ochoty go zrobic w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Wielkie dzięki Paweł - o to mi chodziło Wychodzi na to, że Hasegawa podała zły kolor. Według nich zamiast FS35237 powinien być FS36320. Z tego co wyszukałem to szaro szary schemat malowania, przeznaczony między innymi na Cobry dla Marines to właśnie kolory 36375/35237. Ciekawe jak do tego będą pasowały kalki z zestawu - mam wrażenie że mają jakieś dziwne kolory, ale może to przez niebieski papier pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Kilka stron z Squadron Signal AH-64 Apache Walkaround Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Dziękuję pięknie Widzę, że co źródło to inne dane na temat górnego koloru. Coś tam sobie dobiorę. Edit: Kolory kalek z zestawu to jakaś pomyłka, tak wyglądają ich kolory na tle próbek farby: O ile ciemniejszy kolor jeszcze jakoś ujdzie, to jasny jest zupełnie nie wiadomo skąd. Dobrze, że jaśniejszy kolor prawie nie pojawia się na kalkach, jakoś może to ujdzie. No ale tym samym jestem zmuszony do użycia koloru 36270, chociaż nie jestem do niego przekonany na podstawie zdjęć. A miało być tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi