Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Model ukonczony, trafia do galeri. Brakuje jeszcze liny a na km zrobilem pokrowce bo te zestawowe byly slabe. Podstawka tymczasowa. Dzieki za pomoc w budowie: Myski79, Jarrek i Jędras. Oto zdjecia:

firstboard.jpg

DSCN1049copy.jpg

DSCN1045copy.jpg

DSCN1038copy.jpg

DSCN1036copy.jpg

DSCN1034copy.jpg

DSCN1028copy.jpg

DSCN1025copy.jpg

DSCN1024copy.jpg

DSCN1021copy.jpg

DSCN1020copy.jpg

DSCN1017copy.jpg

Napisano

Witam Drogiego Kolegę

Twój model był jednym z tych konkursowych projektów, na które czekałem z największą niecierpliwością, obawiając się czy aby uda Ci się zdążyć przed terminem i czy pośpiech nie odbije się na efekcie końcowym.

Otóż...nie odbił się. Nie zawiodłem się. Twój jakże rzadko pojawiający się na forach, konkursach i wystawach dwuwieżowy 7TP wygląda wspaniale. Bardzo cieszę się, że mogę go oglądać, a Tobie należą się ogromne wyrazy uznania z kilku powodów:

1.Jest to właśnie ten nasz 7TP zbudowany na bazie niedoskonałego, wymagającego pracy i cierpliwości Mirage'a, a nie kolejna Dragonowska Pantera czy SdKfz czy AFV;

2. Sposób w jaki prowadziłeś warsztat będąc otwartym na uwagi i pomoc kolegów;

3. Warsztat malarski na wysokim poziomie;

4. Zdetalowanie modelu;

5. Wykończenie gąsienic, które wyglądają niemal jak metalowe Friule;

6. Przygotowanie śladów eksploatacji z należytym wyczuciem i starannością.

Te wszystkie kwestie zebrały się na fantastyczny efekt końcowy, który może już teraz liczyć na mój skromny głos w konkursie.

Gratuluję i pozdrawiam

Kornik

Napisano

Świetnie Ci wyszła ta siudemeczka.Brawo.

Będzie się na czym wzorować jak w końcu się kiedyś wezmę za ten czołg.

• 1 month later...
Napisano

wrzucam jeszcze pare zdjec z dorobiona mini podstawka:

DSCN3446.jpg

DSCN3445.jpg

DSCN3443.jpg

DSCN3438.jpg

DSCN3431.jpg

DSCN3428.jpg

DSCN3427.jpg

Napisano

No i teraz jest rewelacyjnie ;) tylko przydało by się go bardziej wtopić w otoczenie, chodzi mi o kolor kurzu taki jaki ma dróżka

Napisano

Szalejesz

JA bym jeszcze dodał jakiś drogowskaz oraz dzbanki lub bańki na mleko powieszone na płocie. Byłoby tak swojsko

Pozdrawiam

Kornik

• 6 months later...
Napisano
No i teraz jest rewelacyjnie ;)

Przyłączam się, bardzo ładna kompozycja, bo jak zobaczyłem tą pierwszą to ... szkoda gadać. Brawo !!

PS. brakuje mi tylko czegoś co "ożywiłoby" podstawkę i model, jakiś ludzik, np. chłop lub chłopka stojąca za płotem.