Jump to content

[Galeria Humvee] M1025 Dumvee z filmu Generation Kill 1/35

Tysiuniek
 Share

Recommended Posts

Przerobiony model Italeri "Desert Patrol". Model praktycznie bezkosztowy. Użyłem w nim kilka drobnych blaszek (głównie w obrotnicy), które pozostały z poprzednich modeli, oraz kilka plecaków i kanistrów z Legenda. Z powodu braku odpowiedniej skrzynki amunicyjnej na obrotnicy postawiłem karton. Radiostacja, siatki, plandeki robione samodzielnie (poza plandekami na masce i na pace). Do zrobienia zasobnika na kanistry użyłem blaszki Eduarda (siatka na wydech). Ogólnie z modelu jestem zadowolony, mniej więcej taki chciałem zrobić, chociaż robiłem go na podstawie kilku niewyraźnych stopklatek z filmu.Szkoda tylko, że koła są z Italeri, ale w tej chwili nie mam innych. Trudno...

M1025DumveeGK001-1.jpg

M1025DumveeGK002.jpg

M1025DumveeGK003-1.jpg

M1025DumveeGK004.jpg

M1025DumveeGK007.jpg

M1025DumveeGK006.jpg

M1025DumveeGK023-1.jpg

M1025DumveeGK020-1.jpg

M1025DumveeGK016.jpg

M1025DumveeGK014-1.jpg

M1025DumveeGK011.jpg

M1025DumveeGK028.jpg

Pierwsze zdjęcia wyglądają bardzo fajnie. Brakuje mi mocniejszego suchego pędzla Nie zaszpachlowałeś też m.in. skrzyni biegów Jednak ładunek wygląda ciekawie.

Tło proponowałbym zamienić na jakieś szare, czarne, niebieskie, mało jaskrawe Ogólnie

Edited by Guest

zeby się czegoś czepić (zgodnie z przepisami o ruchu drogowym - czyli nie zderzaka) to mogłeś paski na plandece na masce pomalować na inny kolor i troche "wytrzepać" płachte identyfikacyjną.

Dziekuję Panowie za pierwsze opinie ( jak szybko, niesamowite). Przyczepić się z pewnością będzie możliwe do wielu rzeczy, bardzo sobie to cenię. Karton jest w rzeczywistości blady, nie wiem dlaczego tak wychodzi na fotkach. Paski na plandece były malowane innym kolorem, zmatowiło je kurzenie, trochę za mocno przejechałem aero.To samo dotyczny znaku identyfikacyjnego.

BaldPumo-dzięki za fotki. Doszły.