Tysiuniek Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Przerobiony model Italeri "Desert Patrol". Model praktycznie bezkosztowy. Użyłem w nim kilka drobnych blaszek (głównie w obrotnicy), które pozostały z poprzednich modeli, oraz kilka plecaków i kanistrów z Legenda. Z powodu braku odpowiedniej skrzynki amunicyjnej na obrotnicy postawiłem karton. Radiostacja, siatki, plandeki robione samodzielnie (poza plandekami na masce i na pace). Do zrobienia zasobnika na kanistry użyłem blaszki Eduarda (siatka na wydech). Ogólnie z modelu jestem zadowolony, mniej więcej taki chciałem zrobić, chociaż robiłem go na podstawie kilku niewyraźnych stopklatek z filmu.Szkoda tylko, że koła są z Italeri, ale w tej chwili nie mam innych. Trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Na pierwszy rzut oka - bardzo mi się podoba W domu na spokojnie obejrzę zdjęcia i poszukam, do czego by się tu przyczepić Fajnie, że używasz jednolitego tła, choć kolor mógłby być mniej jaskrawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Pierwsze zdjęcia wyglądają bardzo fajnie. Brakuje mi mocniejszego suchego pędzla Nie zaszpachlowałeś też m.in. skrzyni biegów Jednak ładunek wygląda ciekawie. Tło proponowałbym zamienić na jakieś szare, czarne, niebieskie, mało jaskrawe Ogólnie Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 zeby się czegoś czepić (zgodnie z przepisami o ruchu drogowym - czyli nie zderzaka) to mogłeś paski na plandece na masce pomalować na inny kolor i troche "wytrzepać" płachte identyfikacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dziekuję Panowie za pierwsze opinie ( jak szybko, niesamowite). Przyczepić się z pewnością będzie możliwe do wielu rzeczy, bardzo sobie to cenię. Karton jest w rzeczywistości blady, nie wiem dlaczego tak wychodzi na fotkach. Paski na plandece były malowane innym kolorem, zmatowiło je kurzenie, trochę za mocno przejechałem aero.To samo dotyczny znaku identyfikacyjnego. BaldPumo-dzięki za fotki. Doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Karton - jak pisał Zderzak - najlepiej szary, czarny, niebieski, na pewno nie jakiś "pastelowy". Ja sobie kupiłem ciemnoszary za 2 zł i bardzo sobie chwalę, choć fotograf ze mnie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 OK, postaram się kupic jakiś szary lub jasnoniebieski karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Tomku kolejny fajny humvee w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dzięki Peter. Cieszy mnie to, że nie musiałem na niego wydawać praktycznie jakiejkolwiek kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi