Skocz do zawartości

HMMWV - wersja z OIF - Skala 1:35

Pit M-ce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początku chciałbym się przedstawić. Na imię mam Piotrek i od jakiegoś czasu postanowiłem wrócić do modelarstwa. Moja skala to 1:35 a ramy czasowe to II WW ( US oraz Niemcy) oraz Modern War ( US ). Mam wiele modeli które robiłem nie znając technik modelarskich i patrząc na nie teraz uznałem że należy im się "drugie życie" Cały czas się uczę i ćwiczę swoje umiejętności w sztuce modelarskiej

Poniżej przedstawiam galerie HMMWV z operacji Iraq Freedom. Jest to model Academy z dodatkami Tamyi oraz dodatkami własnymi. Tu chciałbym dodać, że po konsultacji z kolegą Kubiszem ( od niego też dostałem zaproszenie, za co dziękuję ) dokonałem kilku zmian czyli zmieniłem tylną plandekę, zmieniłem kanistry na prawidłowe - te na zdjęciu to angielskie, zmyłem błoto i poszedłem bardziej w kierunku kurzenia - błoto wróci ale wtedy kiedy będę go stawiał na dioramę, dodane są też pasy mocujące tylne graty oraz pomarańczowy materiał pozwalający na identyfikację z powietrza. Zdaję sobie że model ma więcej wad ale on już tyle przeszedł że ja raz jeszcze go do kreta wsadzę to się chyba rozpadnie

Model ten miał wiele podejść i wiele wizyt w krecie ale udało mi sie go wyprowadzić jakoś na prostą chociaż pozostały pewne deformacje i nie dociągnięcia.

Brudzenie to inspiracja tym filmikiem:

Waloryzacja:

Własna:

- lusterka ( robione samemu)

- szekle z przodu i z tyłu

- osłona karabinu

- zwijane plandeki

- drut

- torby znajdujące się wewnątrz pojazdu

- laptop z touch screenem

- półka pod radio

- chwyty na kanistry

- anteny

- wewnętrzny stelaż na skrzynki z amunicją nad błotnikiem

Kupna:

- kanistry

- torby znajdujące się na dachu

- skrzynki z amunicją

- radio

- wyrzutnia rakiet

- panele identyfikacyjne

Zdjęcia:

dsc0010bs.jpg

dsc0001qm.jpg

dsc0002rb.jpg

dsc0003n.jpg

dsc0021pz.jpg

dsc0032yi.jpg

dsc0014bg.jpg

dsc0009i.jpg

dsc0010ka.jpg

dsc0027u.jpg

dsc0020t.jpg

dsc0006kq.jpg

dsc0026fb.jpg

dsc0018kx.jpg

dsc0022a.jpg

dsc0024mj.jpg

dsc0023qa.jpg

Witaj Piotrek Cieszę się, że dołączyłeś.

Moją opinię o modelu znasz z sPWM. Na pewno po zmianach model jest lepszy, warto czasem coś poprawić. Na pewno nie jest to model nadający się do kreta Więc ustaw go ładnie na półkę, a potem tutaj możesz pochwalić się, jaki model Humvee planujesz w najbliższym czasie.

Tutaj w pierwszym wpisie poczytaj o naszym projekcie.

Tutaj zakładaj warsztaty (i mam nadzieję galerie) i baw się dobrze

Małe zmiany kosmetyczne !!!!

Dodałem materiał pomarańczowy do identyfikacji z powietrza.

Dodałem kanistry US.

Dodałem skrzynkę z żarciem

Dodałem nową zwiniętą plandekę z tyłu.

Zmyłem błoto i dałem więcej kurzenia.

Pojawił się strzelec.

Foty:

dsc0007lj.jpg

dsc0008ed.jpg

dsc0009s.jpg

dsc0004du.jpg

dsc0005hp.jpg

dsc0003ri.jpg

dsc0001ol.jpg

dsc0006t.jpg

Można prosić o zdjęcie figuranta z bliska?

Jasne. Jutro się tym zajmę.

Figurka musi dostać jeszcze psiknięcie lakierem bezbarwnym bo się troszkę świeci. Robiona jest tak samo jak figurki poniżej:

dsc0020xy.jpg

dsc0021hf.jpg

Bardzo podoba mi się sposób w jaki pomalowałeś broń. Przetarcia robiłeś Gunmetal'em czy może jakimś odcieniem szarego?

Bardzo podoba mi się sposób w jaki pomalowałeś broń. Przetarcia robiłeś Gunmetal'em czy może jakimś odcieniem szarego?

Broń pomalowana czarnym humbrolem 33, a następnie suchy pędzel z gun metalem agmy.