Pit M-ce Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam Na początku chciałbym się przedstawić. Na imię mam Piotrek i od jakiegoś czasu postanowiłem wrócić do modelarstwa. Moja skala to 1:35 a ramy czasowe to II WW ( US oraz Niemcy) oraz Modern War ( US ). Mam wiele modeli które robiłem nie znając technik modelarskich i patrząc na nie teraz uznałem że należy im się "drugie życie" Cały czas się uczę i ćwiczę swoje umiejętności w sztuce modelarskiej Poniżej przedstawiam galerie HMMWV z operacji Iraq Freedom. Jest to model Academy z dodatkami Tamyi oraz dodatkami własnymi. Tu chciałbym dodać, że po konsultacji z kolegą Kubiszem ( od niego też dostałem zaproszenie, za co dziękuję ) dokonałem kilku zmian czyli zmieniłem tylną plandekę, zmieniłem kanistry na prawidłowe - te na zdjęciu to angielskie, zmyłem błoto i poszedłem bardziej w kierunku kurzenia - błoto wróci ale wtedy kiedy będę go stawiał na dioramę, dodane są też pasy mocujące tylne graty oraz pomarańczowy materiał pozwalający na identyfikację z powietrza. Zdaję sobie że model ma więcej wad ale on już tyle przeszedł że ja raz jeszcze go do kreta wsadzę to się chyba rozpadnie Model ten miał wiele podejść i wiele wizyt w krecie ale udało mi sie go wyprowadzić jakoś na prostą chociaż pozostały pewne deformacje i nie dociągnięcia. Brudzenie to inspiracja tym filmikiem: Waloryzacja: Własna: - lusterka ( robione samemu) - szekle z przodu i z tyłu - osłona karabinu - zwijane plandeki - drut - torby znajdujące się wewnątrz pojazdu - laptop z touch screenem - półka pod radio - chwyty na kanistry - anteny - wewnętrzny stelaż na skrzynki z amunicją nad błotnikiem Kupna: - kanistry - torby znajdujące się na dachu - skrzynki z amunicją - radio - wyrzutnia rakiet - panele identyfikacyjne Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witaj Piotrek Cieszę się, że dołączyłeś. Moją opinię o modelu znasz z sPWM. Na pewno po zmianach model jest lepszy, warto czasem coś poprawić. Na pewno nie jest to model nadający się do kreta Więc ustaw go ładnie na półkę, a potem tutaj możesz pochwalić się, jaki model Humvee planujesz w najbliższym czasie. Tutaj w pierwszym wpisie poczytaj o naszym projekcie. Tutaj zakładaj warsztaty (i mam nadzieję galerie) i baw się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Mnie podoba się ilość gratów w bagażniku i wykończenie Browninga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 świetny model. też kiedyś takiego skleiłem, ale nie nawrzucałem tyle gratów. świetny, chyba zrobie sobie takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Model idzie na dioramę z żolnierzami których ukończyłem na 90 % już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Małe zmiany kosmetyczne !!!! Dodałem materiał pomarańczowy do identyfikacji z powietrza. Dodałem kanistry US. Dodałem skrzynkę z żarciem Dodałem nową zwiniętą plandekę z tyłu. Zmyłem błoto i dałem więcej kurzenia. Pojawił się strzelec. Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Zmiany jak najbardziej na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Można prosić o zdjęcie figuranta z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Można prosić o zdjęcie figuranta z bliska? Jasne. Jutro się tym zajmę. Figurka musi dostać jeszcze psiknięcie lakierem bezbarwnym bo się troszkę świeci. Robiona jest tak samo jak figurki poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Bardzo podoba mi się sposób w jaki pomalowałeś broń. Przetarcia robiłeś Gunmetal'em czy może jakimś odcieniem szarego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Bardzo podoba mi się sposób w jaki pomalowałeś broń. Przetarcia robiłeś Gunmetal'em czy może jakimś odcieniem szarego? Broń pomalowana czarnym humbrolem 33, a następnie suchy pędzel z gun metalem agmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pingiel12 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Mnie sie bardzo podoba, nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi